Hur kan du köpa Panasonic-aktier?

Panasonic är ett stort japanskt elektronikföretag. Företaget grundades 1918 och har under tiden varit verksamt på olika marknader: de producerar tv men också moderna applikationer för bilar. Vill du investera i Panasonic? Läs den här sidan för att ta reda på hur du kan köpa Panasonic-aktier och se det senaste aktiekursen!

Var kan du köpa Panasonic-aktier?

Vill du köpa Panasonic-aktier? Du kan direkt köpa Panasonic-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Panasonic-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Panasonic?

Är du nyfiken på aktiekursen på Panasonic? I grafen nedan kan du se hur Panasonic-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Panasonic

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Panasonic.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Panasonic för de senaste 5 dagarna:

Om företaget Panasonic

Panasonic är ett japanskt multinationellt företag på elektronikmarknaden. Företaget grundades 1918 och har vuxit till en stor elektroniktillverkare. De erbjuder också icke-elektroniska produkter och tjänster. År 2012 var det den fjärde största tv-tillverkaren i världen. Företaget är noterat på Tokyobörsen och ingår i Nikkei 225 och Topix. Det är möjligt att köpa aktier i Panasonic.

Investera i Panasonic

Namnet Panasonic

Företaget hette Matsushita Electric Industrial från 1935 till 2008. År 2008 ändrades namnet till Panasonic Corporation och i slutet av året blev det helt enkelt Panasonic. Bolagsstämman godkände namnändringen i samråd med familjen Matsushita.

Affärsenheter

Företaget är verksamt på olika marknader. Panasonic tillhandahåller produkter och tjänster för hem, kontor och butiker. Panasonic förser konsumenter med hushållsprodukter och produkter som syftar till att förbättra konsumenternas hälsa och skönhet. Panasonic förser företag med kyl- och värmeutrustning.

Eftersom Panasonic är verksamt på flera marknader kan det vara extra attraktivt att köpa Panasonic-aktier. När ett segment presterar mindre bra kan intäkter från ett annat segment kompensera.

Bekvämt liv: Livslösningar

Denna gren av företaget är verksamt inom konstruktion, material för hemmet och även på byggnadskontor. De är aktiva i alla aspekter, från bostäder till kontor. De tänker också på smarta städer och tekniken som följer med dem.

Ansluter affärssegmenten

En avdelning inom Panasonic är aktiv inom anslutning av logistik, underhållning, allmänhet, distribution, flygteknik och tillverkning. Dessa är företagets B2B-kunder.

Bilsektorn

Detta gäller främst all elektronik i bilar från bilradion till speglarna och batterierna. Företaget erbjuder innovativa lösningar och tänker också på miljöpåverkan.

Industriella lösningar

Naturligtvis finns det många möjligheter inom branschen. De arbetar med olika lösningar som använder elektroniska komponenter eller kräver elektriska material och batterier.

Den smartaste staden i Amerika

Panasonic letar alltid aktivt efter möjligheter att visa upp sina innovationer. I samarbete med staden Denver startade de ett ambitiöst projekt 2016. De vill göra Denver till den smartaste staden i Amerika.

De gör detta genom att tänka på smarta bostäder och förverkliga små kontor. Dessutom undersöker de också bättre tekniker för att möjliggöra grön energi och de tittar på hur transporter inom staden kan organiseras mer effektivt. Slutligen försöker de också göra byggnader smarta med hjälp av nya tekniker. Stora projekt som dessa kan vara till nytta för Panasonics rörelseresultat. När Panasonic vinner nya projekt kan det därför vara attraktivt att köpa Panasonic-aktier.

Köp Panasonic-aktier

Konkurrens från Kina

Panasonic har lidit mycket av ökad konkurrens från Kina de senaste åren. De kan ofta utveckla enheter och tekniker billigare än japanska Panasonic, vilket innebär att de har tagit en del av marknaden. Men den japanska strävan att alltid leta efter förbättringar håller dem väl i sadeln. Det erbjuder också möjligheter för framtiden. Naturligtvis är länder där produktionen kan vara billigare ett hot mot företaget: förutom Kina inkluderar detta även andra länder i Sydostasien.

Tror du att Panasonic kommer att kunna behålla sin position? Tror du att deras innovationer är tillräckliga för att bibehålla en stark konkurrensposition? I så fall bör du definitivt överväga att investera i detta japanska företag.

Förvärv

Panasonic har en god ekonomiposition och är alltid aktiv för att förvärva företag som verkar inom sina sex delsektorer. Detta gör det möjligt för dem att säkerställa en sund och god tillväxt. Det är attraktivt att se hur företaget lyckas upprätthålla sina tillväxtmål som ett resultat.

Investeringar för framtiden

Panasonic tillkännagav 2016 att investera mer i utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Det är viktigt för företaget att hålla sig före konkurrenterna. Tror du att detta kommer att bidra till en gynnsam utveckling av aktiekursen? Om så är fallet bör du definitivt överväga att investera i Panasonic!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *