Köpa PG & E (Pacific Gas and Electric Company) aktier

Det amerikanska privata bolaget PG & E (Pacific Gas and Electric Company) grundades 2005. Företaget levererar naturgas och el till norra Kalifornien. PG & E har sitt huvudkontor i San Francisco. PG & Es affärsverksamhet fokuserar på överföring och distribution. Vill du investera i PG & E? Ta reda på hur du köper Pacific Gas and Electric Company-aktier här och se aktiekursen.

Var kan du köpa PG & E-aktier?

Vill du köpa PG & E-aktier? Detta är möjligt med en av följande mäklare! Det är alltid klokt att jämföra mäklare innan du öppnar en position. På det sättet vet du var du betalar de lägsta transaktionskostnaderna och slösar inte lika mycket pengar. Innan du köper PG & E-aktier är det viktigt att kontrollera om du tror att aktiekursen kan återhämta sig i framtiden.

I de flesta fall är eToro den mest fördelaktiga mäklaren att handla med PG & E-aktier. Detta beror på att du inte betalar här någon provision för den här mäklaren, när du köper och säljer amerikanska aktier. Vill du köpa PG & E-aktier? Du kan direkt köpa PG & E-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla PG & E-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på PG & E?

Är du nyfiken på aktiekursen på PG & E? I grafen nedan kan du se hur PG & E-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för PG & E

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för PG & E.

Analys av PG & E

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja PG & E är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur PG & E-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för PG & E för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer PG & E aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att PG & E kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om PG & E prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Verksamheten i PG & E

PG & E levererar främst gas och el till cirka 16 miljoner kunder. Dessa kunder bor i centrala och norra Kalifornien. En tredjedel av den levererade elen är avsedd för privatkunder. Den återstående delen är avsedd för företag, industri och jordbrukssektorn.

Företaget har ett arbetsområde på cirka 180 000 kvadratkilometer, vilket är lika med fem gånger ytan av Nederländerna. Endast en tredjedel av den el som levereras till kunderna produceras av PG & E själv. Resterande el köps av PG & E från tredje part på grundval av långvariga leveransavtal.

PGE

Generera kraft genom PG & E

För elproduktion använder företaget huvudsakligen vattenkraftverk och kärnkraftverk. Diablo Canyon-kärnkraftverket har två reaktorer med en total kapacitet på 2200 MW. Den levererar 18 000 GW el per år. Detta räcker för att förse 9 % av Kalifornien med el i ett år. PG & E meddelade 2005 att detta kärnkraftverk i San Luis Obispo County kommer att stängas 2025.

PG & E i ekonomiska svårigheter på grund av skogsbränder i Kalifornien

År 2018 uppstod allvarliga skogsbränder i delstaten Kalifornien. Dessa bränder orsakades av PG & E-utrustning. Mer än 100 liv förlorades i dessa bränder, företaget befann sig i allvarliga ekonomiska svårigheter.

År 2019 nådde företaget en överenskommelse med offren för dessa skogsbränder. Totalt betalades 13,5 miljarder USD ut till offren, delvis i kontanter och delvis i aktier. Tidigare hade PG & E redan nått en uppgörelse på 11 miljarder dollar med försäkringsgivare och andra parter.

Händelser av detta slag kan sätta press på priset av en aktie avsevärt. Genom att handla aktivt kan du också dra nytta av starka prisnedgångar med en kort position. En prisnedgång kan också vara ett intressant ögonblick för att köpa nya aktier. Naturligtvis måste du undersöka noggrant om företaget riskerar att gå i konkurs.

En miljon invånare i Kalifornien kopplades bort från elnätet

I oktober 2019 stängdes mer än en miljon människor i Kalifornien från elförsörjningen för att förhindra skogsbränder. PG & E stängde av elen till 800 000 kunder i norra centrala Kalifornien det året. Som ett resultat av miljarder i fordringar efter olika skogsbränder 2018 är företaget på väg mot konkurs.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *