Hur kan du köpa Pharming-aktier?

Pharming är ett litet holländskt företag som utvecklar läkemedel mot sällsynta sjukdomar. Eftersom aktiekursen är låg kan även en liten förändring i aktiekursen leda till en avsevärd avkastning. I den här artikeln diskuterar vi hur man bäst kan köpa och sälja Pharming-aktier.

Hur kan du köpa Pharming-aktier?

Vill du köpa Pharming-aktier? Du kan direkt köpa Pharming-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Pharming-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Pharmingens svaghet

Pharming-företaget är ganska sårbart. Detta beror på att företaget fokuserar på att hitta mediciner för sällsynta och obehandlade sjukdomar. Målgruppen för Pharmings läkemedel är därför ganska liten medan forskningskostnaderna är höga. För att få tillräcklig finansiering har bolaget därför emitterat många nya aktier. Detta utspänner nuvarande aktieägares intresse.

Ändå lyckades Pharming göra spekulera för första gången 2017. Detta berodde på att de köpte tillbaka äganderätten till läkemedlet Ruconest från ett amerikanskt företag 2016.

Detta läkemedel tycktes vara en möjlig användning för behandling av patienter med corona 2020. Om resultaten är lovande kan detta ge Pharmings aktiekurs en extra boost. Det kan därför vara en bra anledning att spekulera i beståndet.

Är det klokt att investera i Pharming?

Pharming kanske inte är den säkraste investeringen: för tillfället kommer alla inkomster genom ett läkemedel. Om en konkurrent tar ett bättre läkemedel på marknaden kan detta påverka Pharmings lönsamhet i hög grad.

Företaget utvecklar dock också ett nytt läkemedel för en sällsynt immunbristsjukdom. Om detta läkemedel visar sig vara framgångsrikt 2022 kan det öka företagets lönsamhet. Detta kan därför vara en anledning att inta en blygsam ställning till Pharming genom att köpa sina aktier.

Hur kan du investera i Pharming?

Du kan investera i Pharming via en online-mäklare. Eftersom Pharming är ett litet företag kan du inte hitta dess aktier hos varje aktiemäklare. Det är därför viktigt att undersöka om Pharming-aktierna kan handlas hos den mäklare du tänker på. Genom att klicka här kan du jämföra de mäklare vi rekommenderar direkt till investerare.

När du har öppnat ett konto hos en mäklare där du kan köpa Pharming-aktier kan du öppna en första handel. Du kan välja att använda antingen en market order eller limit order. En market order är lämplig för de flesta investerare: du öppnar investeringen till nuvarande pris. Vissa människor vill ha mer kontroll över sin investering och väljer en limit order: du öppnar då bara investeringen när priset når ett visst värde.

Spekulation i Pharming-aktier kan vara attraktivt trots att företaget är litet. Aktiepriserna för mindre företag fluktuerar oftare, vilket innebär att du kan uppnå en hög avkastning snabbare. För några år sedan var exempelvis aktien bara värt några cent, medan aktiekursen idag är över en euro.

Vad är Pharming Group NV?

Pharming Group NV är ett bioteknikföretag baserat i Nederländerna som fokuserar på utveckling av läkemedel mot olika dåligt behandlingsbara sjukdomar.

Företaget är specialiserat på produktion av humana proteiner som har en helande effekt. Vid vissa genetiska fel kan dessa proteiner läka patienten.

Pharmingens potential

Skönheten i bioteknikföretag är det faktum att de länge är värda ingenting. Först när ett företag släpper ut ett läkemedel som kan bota en viss sjukdom kan det tjäna pengar. Tänk till exempel på företaget som uppfann Viagra, när vi öppnar vår skräppost ser vi omedelbart att det har blivit en försäljningsframgång. oavsett om du köper det eller inte.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *