Hur kan du köpa Philip Morris-aktier?

Tobaksindustrin har varit enormt lönsam i decennier. Som varumärke bygger man snabbt upp en vanlig kundbas, eftersom cigaretter är beroendeframkallande. En investering i ett företag som Philip Morris kan därför bli mycket lönsam. I den här artikeln tittar vi på hur man köper Philips Morris-aktier. Du kan också hitta den senaste aktiekursen för Philip Morris på den här sidan.

Hur kan du köpa Philip Morris-aktier?

Tobak misskrediteras regelbundet. Detta är inte förvånande när man betänker att många människor dör av det varje år: bara i Amerika, nästan en halv miljon människor dör varje år. Ändå håller detta inte investerarna borta: det här är inte så tokigt, eftersom aktierna fortfarande ger bra avkastning. Vill du köpa Philip Morris-aktier? Du kan direkt köpa Philip Morris-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Plus500Spekulera aktivt i stigande och fallande Philip Morris-aktier priser.
82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
AvatradeHandla Philip Morris-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Hur kan du aktivt investera i Philip Morris-aktier?

Som aktiv investerare kan du snabbt svara på den senaste utvecklingen inom företaget. När länder inför nya antirökåtgärder kan aktiekursen falla. Du kan dra nytta av detta genom att öppna en kort position. Med en kort position handlar du när kursen faller. När kursen har fallit tillräckligt mycket kan du köpa aktier igen och göra en handlare när kursen stiger.

Men hur kan man aktivt spekulera i Philip Morris-aktier? Du kan göra detta bra hos mäklaren Plus500. Plus500 är en CFD-mäklare: det betyder att du inte köper aktien direkt, utan istället handlar på prisskillnader. Detta gör det till det perfekta sättet att dra nytta av ny utveckling på aktien på kort sikt. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett gratis demokonto på Plus500:

82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är Philip Morris aktie?

Påverkad av de senaste nyheterna kan Philip Morris-aktier fluktuera kraftigt i värde. I grafen nedan kan du direkt se hur CFD-aktien Philip Morris har presterat den senaste tiden. Med knapparna kan du öppna ett köp när du vill.

Är det smart att investera i Philip Morris?

Philip Morris har länge varit en av de ledande internationella tobakstillverkarna. Det är därför ingen slump att detta företag under åren har utökat sin verksamhet till 180 olika länder. Denna mer eller mindre fasta position som Philip Morris har kunnat skaffa sig inom tobaksproduktionssektorn har säkerställt att företaget ses som en relativt säker investering. Varumärket är välkänt och vanliga rökare väljer ofta samma märke hela tiden.

Även om Philip Morris har en solid marknadsposition och en relativt stabil omsättning finns det också viktiga risker att ta hänsyn till. Dessa risker gäller faktiskt alla företag som ingår i tobakssektorn. Faktum är att företag nuförtiden är skyldiga att sätta hemska fotografier och iögonfallande varningar på sina cigaretters förpackningar. Dessa måste på sikt se till att människor slutar röka tobak. Om det skulle hända kan det förstås få stor inverkan på Philip Morris rörelseresultat. Dessutom gör detta det mer utmanande att attrahera nya kunder för varumärket.

köp Philip Morris-aktier

Philips Morris svarar skickligt på detta genom att inse hälsoriskerna. Numera arbetar de med produkter som är mindre skadliga för människors hälsa. De gör detta genom att göra tobaken mindre varm och därigenom släppa ut färre skadliga kemikalier. Dessa produkter är för närvarande särskilt populära i Japan, men nu när människor blir allt mer medvetna om hälsoriskerna kan deras popularitet fortsätta att växa.

En fördel med att investera i Philip Morris är att tobaken klarar sig relativt bra även i ekonomiskt dåliga tider. Dess användare är ofta beroende av cigaretter och ger inte upp sitt ögonblick av rökning bara som det. Dessutom röker människor mer i stressiga tider. Detta gör det till en relativt säker investering under ekonomiska kriser.

En investering i Philip Morris kan därför säkert vara attraktiv. Du måste dock fråga dig själv om du inte känner dig etiskt tyngd att investera i en tobaksproducent. Människor finner det allt viktigare att investera i socialt ansvarstagande företag. Om denna trend fortsätter kan fler investerare besluta sig för att sälja sina aktier, vilket kan sätta press på priset.

Om företaget Philip Morris

En av de viktigaste tobaksproducenterna på planeten heter ”Philip Morris”. I skrivande stund är företaget, Philip Morris International Inc., verksamt i 180 olika länder. Företaget grundades 1847 och har flera dotterbolag. Företaget är specialiserat inte bara på tillverkning, utan också på försäljning av cigaretter och alla typer av andra tobaksprodukter. Philip Morris-aktierna är noterade på New York Stock Exchange med tickern ”PM”.

En av världens största tobaksproducenter

Många märken av cigaretter åtnjuter inte obetydlig berömmelse och popularitet. Dessa inkluderar namn som Marlboro, L&M och Chesterfield. Detta gäller naturligtvis även märket Philip Morris med samma namn.

En inte obetydlig verksamhet för företaget Philip Morris avser produktion av tobaksförångningsprodukter eller lösningar där man väljer att inte bränna utan att värma tobak. Företaget har marknadsfört dessa produkter som ’produkter med reducerad risk ’. Detta eftersom de skulle vara betydligt mindre skadliga än vanliga cigaretter.

Historian om Philip Morris

Philip Morris grundades 1847. Företaget har sitt huvudkontor i New York, men har även ett driftcenter i Lausanne, Schweiz. Till en början var Philip Morris en division i Altria-gruppen. Den 31 mars 2008 noterades bolaget på Euronext-börsen i New York & Paris.

Från det ögonblicket och framåt fortsatte Philip Morris som ett helt oberoende företag. Separeringen av de två företagen gjordes över regioner. Altria skulle förbli aktiv i USA medan den internationella verksamheten överfördes till Philip Morris.

En mörk sida i Philip Morris-företagets historia dök upp år 2011. Det var vid den tiden som Philip Morris valde att lämna in en stämningsansökan mot landet Australien. Varför vi har gjort det? Enligt Philip Morris hade Australien misslyckats med att följa de frihandelsavtal som hade kommit överens om mellan de två parterna.

Den australiensiska regeringen hade faktiskt tagit beslutet att sätta bilder på lungcancerpatienter på cigarettpaket. Fallet fick stor uppmärksamhet: motståndare till skiljeförfarande använde det som exempel för att visa vart frihandelsavtal kunde leda. När allt kommer omkring behövde Australien inte betala någon ersättning till Philip Morris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *