Öppettider för börsen i Portugal

Portugal är ett land med mycket sol och kultur. I huvudstaden Lissabon kan du också hitta den portugisiska börsen. Denna börs drivs av Euronext. Vill du också investera i Portugal? Då är det viktigt att känna till börsens öppettider. På den här sidan hittar du öppettiderna för Portugals börs!

Vad är öppettiderna för börsen i Portugal?

Nedan kan du se öppettiderna för börsen i Portugal. Det är endast möjligt att utföra beställningar från måndag till fredag mellan dessa tider:

  • Den portugisiska börsen öppnar 9:00 och stänger 17:30 lokal tid.
  • Den portugisiska börsen öppnar ##T|09:00## och stänger kl. ##T|17:30## din tid.

I Portugal har du också PSI-20. PSI-20 är det mest kända nationella aktieindexet i landet och följer totalt 20 aktier. Viktningen av de olika aktierna varierar kraftigt. Öppettiderna för handel i PSI-20 är desamma som för den portugisiska börsen. Du kan handla in PSI-20-aktier från 9:00 till 17:30 lokal tid.

Investera portugal

Vilka dagar är börsen i Portugal stängd?

Normalt är Portugals börs öppen varje vardag. Det finns dock speciella dagar då börsen stänger. Nedan kan du se vilka dagar de är:

Datum
HelgdagÖppettider
1 januari
NyårsdagenStängt
29 mars ​
LångfredagStängt
1 april
PåskstängtStängt
1 maj
Labor Day
24 december jul09:00-13:05
25-26 december
JulstängtStängt
31 decembernyårsdagen 08.00-13.05

Vill du investera själv i Portugal?

Du kan också välja att investera i Portugal själv. Du kan handla med olika aktier i Portugal. Dessutom kan du följa den totala portugisiska ekonomin genom att handla i PSI-20. Är du mer äventyrlig? Testa optioner på portugisiska aktier! Med eToro kan du köpa och sälja portugisiska aktier utan att betala courtage:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Nedan hittar du en översikt över mäklare där du kan handla portugisiska aktier mot låga avgifter:

Vilken valuta används på den portugisiska börsen?

Aktier på den portugisiska börsen handlas i euro. Tänk på att din investering kan minska i värde om din valuta blir starkare i förhållande till Portugals valuta.

Var kan du hitta Portugals börs?

Portugals börs finns i Lissabon, som är Portugals huvudstad. Du kan besöka börsens webbplats här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Av. da Liberdade, n.º 196, 7 ° 1250-147 Lisboa

Du kan också nå börsen via iss@nasdaqomx.como r +46 8 405 60 00.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *