Hur kan du köpa PostNL-aktier?

På den här sidan kan du läsa hur man investerar i PostNL. Vi tittar på var du bäst kan köpa PostNL-aktier och du kan se det senaste aktiekursen för PostNL här.

Var kan du köpa PostNL-aktier?

Funderar du på att köpa PostNL-aktier? Vill du köpa PostNL aktier? Du kan direkt köpa PostNL-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

 

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”PostNL-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Om PostNL

PostNL NV är en holländsk postoperatör som har noterats på börsen sedan 2011 efter uppdelningen av TNT NV till TNT Express NV och PostNL NV. Under de senaste åren har företagets namn förändrats många gånger

Faror och möjligheter för PostNL

PostNL hot. Möjligheterna är främst för PostNLs paketdivision. Nu när shopping ofta görs online ser du fler och fler som beställer paket via Internet. Dessa paket måste naturligtvis levereras och PostNL drar nytta av detta.

Detta blev ännu tydligare under coronapandemin 2020: när alla butiker var tvungna att stänga beställde folk ännu fler paket på Internet. Vid ett tillfälle kunde PostNL inte längre klara det stora antalet order. När du ser att plötsligt skickas många fler paket kan det vara smart att köpa PostNL-aktier.

Ändå är tillväxten av e-handel både en möjlighet och ett hot för PostNL. När stora företag som Amazon klarar sig bättre i framtiden kan de eliminera mellanhänder. När stora e-handelsföretag börjar leverera sina produkter själva kan det sätta press på företagets lönsamhet. Det kan vara en bra anledning att vänta med att köpa PostNL-aktier.

Mindre brev är ett problem

Samtidigt är det största hotet det faktum att människor skickar allt mindre brev. År 2018 minskade den totala sändningsvolymen med över tio procent. Detta är naturligtvis en enorm nedgång och PostNL kämpar för att kompensera för detta. Speciellt på grund av skyldigheten att fortfarande samla in och leverera post sex dagar i veckan är minskningen av postvolymen en stor risk.

PostNL hoppas kunna uppnå bättre resultat i framtiden genom att minska sina organisationskostnader. Samtidigt hoppas företaget att generera mer intäkter genom att öka kostnaden för att skicka ett paket. Det återstår dock att se om detta kommer att ha önskad effekt. När kostnaderna för paket ökar ytterligare kan folk välja att skicka färre av dem.

Tror du att PostNL kommer att lyckas arbeta mer kostnadseffektivt? I så fall kan det vara attraktivt att köpa PostNL-aktier!

Leveransutveckling

Hälften av PostNL: s omsättning kommer från postleveranser. Om detta antal fortsätter att minska minskar också omsättningen. Samtidigt ökar paketleveranserna kraftigt. År 2018 var till exempel tillväxten över 20%. Ändå ledde detta inte till högre lönsamhet. Det verkar som om PostNL kämpar för att öka marginalen per aktie.

Pensioner

Pensionerna i PostNLs balansräkning var en källa till oro under en tid. Lyckligtvis ser saker och ting ut nuförtiden.

Konkurrens

Den starkaste konkurrensen för PostNL kommer från Amerika: tänk till exempel på UPS och FedEx. Dessa företag är mycket mer framgångsrika när det gäller att uppnå lönsamma resultat. Det kan mycket väl vara så att dessa amerikanska företag på lång sikt kommer att få en större marknadsandel. Detta kan störta lokala europeiska företag som PostNL. Detta kan vara en bra anledning att sälja dina aktier i PostNL.

Direktavkastning

PostNL strävar efter att utbetala högst 75% av spekuleraen som utdelning. Under de senaste åren har PostNL alltid betalat ut en bra utdelning. Det kan därför vara en bra anledning att investera i PostNL-aktier. Innan du köper aktier bör du dock noga överväga om denna trend kan fortsätta i framtiden.

Höga volymer och uppgifter PostNL

När företaget fortfarande hette Royal TNT Post BV levererades mer än 7 miljarder postförsändelser per år av fast anställda brevbärare och postkvinnor och av deltidspostarbetare. Nu, under PostNL, finns det nästan inga fler brevbärare och kvinnor och nästan bara deltidsanställda. Deltidspostarbetare tjänar helt enkelt mindre än postarbetare.

PostNL utför den allmänna posttjänsten som utsetts av den nationella regeringen. Detta innebär bland annat att de måste tömma brevlådorna 6 dagar i veckan och leverera posten 6 dagar i veckan. Av detta måste 95% av posten levereras nästa arbetsdag.

Dessutom måste de ha minst 2000 servicepunkter och i bostadsområden med mer än 5000 invånare måste det finnas en brevlåda inom en radie av 500 meter.

Uppdelningen av TNT NV och tillhörande namnbyte och helt ny husstil innebar att detta var den fjärde namnbytet och husstilbytet på mindre än tio år. Fram till 2002 hette företaget PTT Post, fram till 2005 TPG Post och fram till 2011 TNT Post.

Aktiviteter

En av PostNL: s kärnverksamheter är leverans av brev och tryckta produkter. Mer än 95% av all post som levereras till en av de mer än 20 000 brevlådorna i hela Nederländerna levereras nästa arbetsdag. Dessutom levererar PostNL ofta reklamblad och andra broschyrer från dörr till dörr samtidigt som posten.

Pakettjänsten, en oberoende organisation inom PostNL, levererar också paket.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *