Hur kan du köpa Prada SpA-aktier?

Det italienska lyxmodehuset Prada är specialiserat på läderhandväskor, skor, färdiga kläder, parfymer, resetillbehör och andra tillbehör. Huvudkontoret för detta lyxiga modehus ligger i Milano, Italien. Vill du själv investera i Prada? Denna artikel kommer att visa dig hur och var du kan köpa Prada-aktier.

Hur kan du investera i Prada-aktier?

Vill du köpa Prada-aktier? Du kan direkt köpa Prada-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Prada-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Företagets historia

År 1913 grundades företaget av bröderna Mario och Martina Prada. Djurvaror såldes i lädervaruaffären Fratelli Prada. Engelska ångbåtar och handväskor importerades också.

Miuccia Prada ärvde företaget 1978 och bestämde sig för att börja göra ryggsäckar. De första ryggsäckarna lanserades 1979. Ryggsäckarna blev en kommersiell framgång. Miuccia Prada och hennes affärspartner Patrizio Bertelli sökte sedan grossistkonton för sina väskor i lyxvaruhus och butiker runt om i världen. 1983 öppnade Prada en andra butik i mitten av Galleria Vittorio Emanuele.

Buy Prada shares

Internationell expansion

1983 började expansionen av företaget. Platser öppnades på framstående shoppinggator i Paris, London, Madrid och New York City.

1984 lanserades skor och 1985 kom den klassiska Prada-handväskan på marknaden. 1989 lanserades en klädkollektion för kvinnor. Dessa var mönster med smala midjelinjer och smala bälten. De överdådiga tygerna, de rena linjerna och de grundläggande färgerna ökade Pradas popularitet.

Dess originalitet gjorde Prada till ett av de mest inflytelserika modehusen. Varumärket Prada blev en premiumsymbol på 1990-talet.

Klagomål om Prada: Black Face

I december 2018 kom klagomål på att nya tillbehör och skärmar i Prada-butiker skulle innehålla bilder i svart ansikte. Prada tvingades ta bort tillbehör och skärm från sina butiker. Upprördhet sprids online när en New Yorker i ett Facebook-inlägg anklagade Prada för att använda ” Sambo-liknande bilder.” Prada bestämde sig för att ta bort produkterna. I en tweet sa Prada att det avskyr alla former av rasism och rasistiska bilder och att det aldrig avsåg att förolämpa någon.

Den här typen av nyheter som sårar Pradas rykte kan sätta press på aktiekursen. Om du vill investera i Prada är det därför viktigt att följa de senaste nyheterna noga. På det här sättet kan du undvika att förlora mycket pengar när aktiekursen tar en näsdyk.

Stark återhämtning av aktiekurser 2020

I januari 2021 meddelade Prada att det hade blivit ett lönsamt företag igen i slutet av 2020. Detta beror delvis på den starka återhämtningen i Kina. Försäljningen har nu återhämtat sig helt. I januari 2021 är försäljningen på samma nivå som innan pandemin började. Under de senaste två månaderna 2020 steg företagets aktier till det högsta priset sedan 2015. Denna tillväxt kommer sannolikt att fortsätta 2021. Att köpa Prada-aktier är därför definitivt värt att överväga.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *