Hur kan du köpa Rite Aid-aktier?

Rite Aid är en stor amerikansk apotekskedja. När det gäller storlek ligger företaget på tredje plats i USA. På östkusten är det till och med den största apotekskedjan. På grund av sina intäkter rankas företaget på 94: e plats på Fortune 500-listan över de största amerikanska företagen. Företagets huvudkontor ligger i Camp Hill, Pennsylvania. Vill du investera i Rite Aid? I den här artikeln kan du läsa var och hur du köper Rite Aid-aktier. Du kan också hitta den aktuella aktiekursen här.

Var kan du köpa Rite Aid-aktier?

Tror du att Rite Aid kommer att stiga till stora höjder i framtiden? Då kan det vara attraktivt att köpa Rite Aid-aktier. Vill du köpa Rite Aid-aktier? Du kan direkt köpa Rite Aid-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Rite Aid-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Är det smart att investera i Rite Aid?

Innan du köper Rite Aid-aktier är det viktigt att undersöka om en investering för närvarande är klok. Ett stort hot mot Rite Aid är den starka konkurrensen. Internetjätten Amazon har börjat sälja läkemedel online. När människor i allt högre grad köper och säljer produkter online kan detta vara ett stort hot mot framtiden för Rite Aid.

Andra, mer traditionella företag konkurrerar också med Rite Aid om marknadsandelar: CSV Health till exempel, går det mycket bra för i Amerika. För att bygga en stark position arbetar Rite Aid dock med den amerikanska regeringen under koronapandemin: företaget har öppnat 25 självtestplatser i åtta olika stater. Detta kan naturligtvis bidra positivt till företagets rykte.

En attraktiv punkt att investera i Rite Aid är utdelningarna. Aktieägare får en fast årlig utdelning så att du med en investering i Rite Aid också kan bygga upp en inkomst.

Du måste ändå vara försiktig när du investerar i Rite Aid: detaljhandelsföretag är inte framtiden och glansdagarna verkar vara över. Omvänd aktiesplit där 20 aktier konverterades till 1 aktie är ett nyligen visat exempel på detta. Aktien är värt mycket mindre än den var: inte så länge sedan var en aktie värd över 200 dollar eller till och med 1000 dollar under storhetstiden. Rite Aid kan därför vara en bättre aktie för den aktiva aktiehandlaren.

Rite Aids historia

Företagets historia börjar 1962. Sedan de öppnade Thrift Three Discount Center, den första butiken, i Scranton, Pennsylvania. Namnet på det växande företaget ändrades till Rite Aid några år senare. 1968 blev företaget ett börsnoterat aktiebolag. Under symbolen RAD har bolagets aktier handlats på New York Stock Exchange sedan 2017.

Företagets tillväxt

Rite Aid hade 420 platser i tio stater tio år efter att ha öppnat sin första butik. Efter att ha förvärvat A-420-butiken tillkom mer än 2000 platser. Andra förvärv, såsom förvärvet av Gray Drug 1987 och Peoples Drugs 114 Unit Lane Drug i Ohio 1989, ökade antalet platser ytterligare. Andra företag förvärvades efter 1989. Till exempel förvärvades 1858 Eckerd Pharmacy och Brooks Pharmacy Stores 2017. Dessa butiker fick betalt 3,4 miljarder dollar och fick därefter namnet Rite Aid.

Företaget ingick också ett antal partnerskap med företag. År 1999 ingicks till exempel ett partnerskap med General Nutrition Corporation. GNG-ministrarna blev en del av Rite Aid-apoteken.

Problem med Rite Aid

Företaget hamnade i trubbel. Problem uppstod till exempel 2004 då det hävdades att företaget hade lämnat in falska receptkrav till amerikanska sjukförsäkringsbolag. Rite Aid beslutade att betala en uppgörelse på 7 miljoner guilder.

Företaget fick också problem efter köpet av 1850 Brook och Ekkert Stores i augusti 2007. Företagets förluster steg till rekordnivåer det året. När Rite Aid startade integrationsprocessen föll nettoresultatet kraftigt. Aktien förlorade 75% av sitt värde. Vid sin lägsta punkt, den 11 september 2008, var en aktie värd 0,98 dollar.

Inget förvärv av Rite Aid av Wall Green

2017 avstod Wall Green från ett helt förvärv av sin förlustbringande branschpartner Rite Aid. Varför Rite Aid? Eftersom det förvärvet sannolikt inte kommer att ha godkännande från tillsynsmyndigheterna. Men 2186 butiker kommer att förvärvas för 5,2 miljarder dollar. På grund av misslyckandet med den ursprungliga fusionsavtalet kommer Wall Green att betala Rite Aid 325 miljoner dollar i skadestånd.

Inget förvärv av Rite Aid av Albertson

År 2018 ville branschpartnern Albertson , inklusive de butiker som inte övertogs av Wall Green, ta över hela företaget. Denna sammanslagning skedde dock inte heller. Aktieägarna motsatte sig planen. Därför avbröts den planerade övertagandet. Tror du att det kommer att bli ett övertagande i framtiden? Att investera i Rite Aid kan bara vara intressant.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *