Hur kan du köpa Rolls-Royce-aktier?

Rolls-Royce har en rik historia och är känd för sina högkvalitativa bilar. Ändå investerar du inte i de bilar som företaget tillverkar genom att köpa Rolls-Royce-aktier. BMW äger nu bilavdelningen i företaget. När du investerar i Rolls-Royce-aktier investerar du främst i flygvärlden. Men var är det bästa stället att köpa Rolls-Royce-aktier? Och vad är den aktuella aktiekursen för en Rolls-Royce-aktie?

Var kan man köpa Rolls-Royce-aktier?

Är du nyfiken på var du kan köpa Rolls-Royce-aktier billigast? Vill du köpa Rolls Royce-aktier? Du kan direkt köpa Rolls Royce-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Rolls aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Rolls-Royce?

Är du nyfiken på aktiekursen på Rolls-Royce? I grafen nedan kan du se hur Rolls-Royce-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Rolls-Royce

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Rolls-Royce.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Rolls-Royce för de senaste 5 dagarna:

Rolls-Royce historia

1904 lanserade Charles Royce och Henri Rolls den första Rolls-Royce på marknaden. Denna 10 hk var den första i en lång rad högkvalitativa bilar. En Rolls-Royce är känd för att vara oförstörbar: 65 % av alla Rolls-Royce som någonsin tillverkats är fortfarande på vägen.

Rolls-Royce tillverkar även motorer för flygplan. Den första flygmotorn är Rolls Eagle från 1915. Efter andra världskriget tillverkar företaget även jetmotorer. 1971 uppstod problem med jetmotorn RB-211 som gjorde att företaget gick i konkurs.

1973 splittrades företaget, vilket ledde till att den lönsamma bildivisionen fortsatte som en egen filial. Rolls-Royce håller varumärket unikt genom att fortfarande bygga bilarnas motor för hand.

Köp Rolls Royce-aktier

Världens bästa bil

1906 utsågs Rolls-Royce till världens bästa bil tack vare produktionen av Silver Ghost. Denna bil hade en sexcylindrig motor på 40/50 hk. Fram till 1925 byggdes 6125 bilar, och för att hålla jämna steg med efterfrågan byggdes 1701 bilar vid en andra Springfield-fabrik i USA 1921. Denna nya fabrik lades ner 1931.

Bilar med Spirit of Ecstasy

Prestigefyllda bilmärken hade ofta sin maskot runt 1910 och Rolls-Royce var inget undantag. Konstnären Charles Sykes producerade den lyxiga maskoten Spirit of Ecstacy i form av en kvinna. Från och med nu var alla bilar av detta märke utrustade med denna lyxiga maskot.

Övertagandet av BMW och Volkswagen

Både Volkswagen och BMW ville ta över Rolls-Royce. 1998, på 30 miljoner pund, lade Volkswagen det högsta budet och blev ägare till maskoten och kylargrillen. BMW blev ägare till logotypen och namnet. 2003 gjordes en affär som tillåter BMW att tillverka Rolls-Royce-bilar. I Goodwood, West Sussex, byggde BMW en ny fabrik åt Rolls-Royce.

Men vad investerar du egentligen i när du köper Rolls-Royce-aktier? Du investerar i Rolls-Royce Holdings plc, som är ett brittiskt multinationellt företag. Företaget är engagerat i produktion av motorer för flygplan. De gör detta så bra att de är den tredje största tillverkaren av flygmotorer i världen. Så när du investerar i Rolls-Royce är det detta du köper en andel i.

Stigande försäljningssiffror 2020

Rolls-Royces försäljningssiffror är på uppgång, delvis tack vare Cullinan. Tack vare denna SUV har försäljningssiffrorna stigit kraftigt och en fjärdedel fler bilar har sålts än 2018. Under 2018 såldes 4107 bilar och 2019 såldes 5152 bilar. En tredjedel av detta antal såldes i USA. Rolls-Royce vill inte avslöja hur många Cullinan-bilar som såldes under 2019.

Rolls-Royce-företaget

Fordonsdivisionen i Rolls-Royce har tagits över av BMW. Om du köper Rolls-Royce-aktier nu, köper du aktier i Rolls-Royce Holding. Detta företag är den tredje största flygmotortillverkaren i världen. Andra divisioner av företaget inkluderar marinmotorer, försvar och energi.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *