Öppettider för börsen i Ryssland

Ryssland avbildas inte alltid positivt i väst. Ändå bör du som investerare inte glömma att det fortfarande finns en enorm potential för tillväxt i detta stora land. Som investerare kan du naturligtvis dra nytta av detta! Men vilka öppettider har Rysslands börs? Och på vilka dagar stänger Moskva-börsen?

När öppnar den ryska börsen?

När du börjar investera i Ryssland kan du fråga dig själv när de ryska aktiemarknaderna öppnas och stängs. Nedan kan du se när landets börs öppnas:

  • Den ryska börsen är öppen från 10:00 till 16:45 lokal tid.
  • Den ryska börsen är öppen från ##T|7:00## till ##T|13:45## din tid.

Är du intresserad av att investera i Ryssland själv?

Ryssland är en del av de så kallade BRICS-länderna. Detta är länder från vilka stark tillväxt förväntas i framtiden. Men politiska spänningar kan dämpa dessa tillväxtförväntningar. Med eToro kan du köpa ryska aktier utan att betala courtage. Använd knappen för att öppna ett konto hos denna mäklare direkt:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Liksom alla andra börser stänger Rysslands börs i helgen. Det här är bra nyheter för den aktiva börshandlare som också förtjänar lite vila!

investera ryssland

När öppnas / stängs Rysslands aktiemarknad?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

Vilka dagar är Rysslands börs stängd?

Rysslands börs är inte öppen året runt. Det finns flera allmänna helgdagar där börsen stänger sina grindar. Men var inte ledsen, börsen öppnar alltid en senare dag:

Datum
HelgdagÖppettider
1-2 januari
NyårsdagenStängt
23 februariDefenders Day Stängt
8 mars
KvinnodagenStängt
27 april Helg Arbetsdag 10:00-18:40
1 maj Labor Day Stängt
9 maj
SegerdagenStängt
12 juni
NationaldagenStängt
2 november
Helgens arbetsdag 10:00 - 18:40
4 november
Unity DayStängt
28 december Helg Arbetsdag 10:00-18:40

Som du kan se har Ryssland ett antal nationella helgdagar. Detta är inte konstigt när man tänker på att Ryssland för inte så länge sedan var ett mycket kommunistiskt land. I den meningen är det imponerande att landet redan har en så välfungerande börs.

Investera i ryska index

Du kan också investera i Ryssland genom att delta i en fond. RTS-indexet för Rysslands handelssystem spårar 50 ryska aktier i dollar. Detta gör indexet idealiskt för utländska investerare. Föredrar du att handla med rubel? Då kan du överväga att investera i MOEX Russia Index.

Både RTS-indexet och MOEX Russia-indexet har samma öppettider som den ryska börsen. Du kan handla med dessa index från 10:00 till 16:45 lokal tid eller från 8:00 till 18:45 nederländsk tid.

Vilken valuta används på den ryska börsen?

Aktier på den ryska börsen handlas i den ryska rubeln. Observera att din investering kan minska i värde när din valuta stärks i förhållande till Rysslands valuta.

Var kan du hitta den ryska börsen?

Rysslands börs finns i Moskva, som är Rysslands huvudstad. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

125009 Moskva, Bolshoy Kislovsky per, 13

Du kan också nå börsen via globalxchange@moex.com eller +7 495 232-33-63.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *