Hur kan du köpa Samsung-aktier?

Funderar du på att investera i Samsung ? Begripligt! Detta enorma koreanska företag har erövrat världen. Med det ständiga hotet om krig med Nordkorea kan det vara en spännande investering. Vill du köpa Samsung-aktier? Då har du kommit till rätt ställe! Du kan också se Samsungs aktuella aktiekurs här.

Var kan jag köpa Samsung-aktier?

Har du tro på Samsungs framtid? Tror du att de kommer att kunna fortsätta att förnya sig på en marknad med stark konkurrens? Hittills verkar de lyckas! Vill du köpa Samsung-aktier? Du kan direkt köpa Samsung-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Samsung-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Samsung?

Är du nyfiken på aktiekursen på Samsung? I grafen nedan kan du se hur Samsung-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Samsung

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Samsung.

Analys av Samsung

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Samsung är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Samsung-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Samsung för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Samsung aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Samsung kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Samsung prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Kortfattat: vad gör Samsung?

Samsung Electronics är ett av de största elektronikföretagen i världen. Det är ett koreanskt företag. Du vet nog att det här företaget tillverkar smartphones, kylskåp och surfplattor. Samsung tillverkar också alla typer av andra produkter. Till exempel tillverkar Samsung Heavy Industries, en annan del av företaget, fartyg, grävmaskiner och till och med tankar.

Investing in Samsung

Tre stjärnor

På koreanska betyder ordet Samsung ”tre stjärnor”. Grundaren av företaget valde detta namn av en anledning. Namnet Samsung hänvisar till sin ambition. Företaget strävar efter att ha samma storlek som universum och stjärnor.

Samsungs smarta marknadsföringskampanj

Du kanske kommer ihåg den amerikanska presentatören som tog en selfie med flera Hollywood-stjärnor vid Oscar-ceremonin 2014. Denna selfie delades mer än 3 miljoner gånger på Twitter. Många visste inte att denna selfie var en Samsung-marknadsföringskampanj.

Att köpa Samsung-aktier: nackdelar

Företaget har många innovativa konkurrenter. Det hotande kriget med Nordkoreas kan också orsaka att aktiekursen sjunker. Ett hot mot aktiekursen är också handelskriget mellan USA och Kina. Som ett resultat är det inte lätt att förutsäga det framtida aktiekursen.

Ett framgångsrikt och lönsamt företag

Varför är det värt att överväga att köpa Samsung-aktier? Samsung är ett framgångsrikt företag som ger mycket spekulera. 2017 gjorde Samsung en spekulera på cirka 40 miljarder euro. Företagets smartphones är populära.

Under första kvartalet 2013 såldes till exempel mer än 62 miljoner smartphones. Det är mer än 25% mer än den stora konkurrenten Apple. År 2018 var marknadsandelen för Samsung-smartphones 20,9%. Som jämförelse är Apple smartphones marknadsandel 12%.

Ett stort företag med många produkter

2017 utsågs Samsung till det sjätte största företaget i världen. Investerare som köper Samsung-aktier är därför mindre utsatta. Eftersom de erbjuder många produkter är riskerna bättre diversifierade. Ett företag av denna storlek är ganska stabilt: förluster för en produktgrupp kan kompenseras av positiva resultat i en annan produktgrupp. Aktiemarknadsanalytiker tror att Samsung-aktierna är hörnstenen i en stabil diversifierad portfölj.

Ett framgångsrikt företag som kan växa ytterligare

Samsung är en attraktiv investering på grund av dess tillväxtkapacitet. Den huvudsakliga inkomstkällan är fortfarande elektronik och halvledare. Samsung har inte bara potentialen att dominera smarttelefonmarknaden; Företaget kan också fortsätta växa som tillverkare av processorer och integrerade kretsar. Efterfrågan på Samsung-tv, tvättmaskiner och kylskåp kan också öka.

Innan du investerar i Samsung är det tillrådligt att hålla koll på hur det går med Samsung i dessa segment. Presterar Samsung bättre och blir produkterna i popularitet? Då kan det vara smart att köpa Samsung-aktier.

En kort tillbakablick

Samsung grundades 1969 men blev snabbt en stor tillverkare inom Koreas ekonomi. Företaget gynnades av ökningen av elektroniska hushållsprodukter. Företaget började också snabbt exportera sina produkter över hela världen, vilket bidrog till företagets tillväxt.

På 1970- och 1980-talet växte företaget till ett globalt multinationellt företag med verksamhet runt om i världen. Samsung etablerade också två nya forsknings- och utvecklingsinstitutioner. I slutet av 1980-talet slogs Samsung Electronics och Samsung Semiconductor samman, som har drivits separat.

På 1990-talet och därefter drabbades Samsung mycket av den nya digitala tidsåldern. Ny avancerad teknik och innovationer gjorde det möjligt för Samsung att utveckla nya produkter och utnyttja nya marknader. Samsung är mycket känt över hela världen: varumärket är bland de 10 mest kända varumärkena.

Idag är företaget verksamt i mer än 60 länder och mer än 450 000 personer är anställda i denna stora grupp. Med en investering i Samsung investerar du i ett av de mest kraftfulla och största företagen i världen!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *