Öppettider Saudiarabiens börs 2024

Saudiarabiens börs kan vara ett intressant tillfälle för alla som vill investera sitt kapital i Mellanöstern eller i Nordafrika. Saudiarabiens börs heter Tadawul och är baserad i Riyadh. Globalt är det en av de tio största börserna i världen. Men vad är Saudiarabiens öppettider och på vilka dagar stänger börsen?

Investera Saudiarabien

Vilka dagar är Saudiarabiens börs stängd?

Saudiarabiens börs är inte öppen året runt. Det finns speciella helgdagar då börsen stänger. Se nedan när Tadawul stänger:

Tadawul-börsen har inte många speciella dagar då den stänger. Det finns dock några perioder på varandra där du inte kan handla på börsen.

Det mest kända indexet för Tadawul-börsen är Tadawuls alla aktier i TASI. Öppettiderna för detta index är desamma som för börsen. Du kan handla i detta index vid samma tidpunkter.

Datum Semester
22 februariNationaldag
10-11 aprilEid al-Fitr
10-13 juniEid al-Adha
23 septemberNationaldag

Vill du själv investera i Saudiarabien?

Letar du efter en mer exotisk investering? Med Saudiarabiens börs är Mellanöstern ditt ostron. Är du nyfiken på vilka börser du kan handla i dessa aktier? I tabellen nedan kan du direkt se hos vilka mäklare du kan göra detta billigt:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Andelar på Tadawul handlas i saudiarabiska riyal (SAR). Observera att din investering kan minska i värde när din hemmavaluta stärks mot den saudiarabiska valutan.

Saudiarabiens börs ligger i Riyadh, som är Saudiarabiens huvudstad. Du kan besöka mässans hemsida här. De fullständiga adressuppgifterna är:

6897 King Fahd Road – Al Ulaya
Enhetsnummer: 15
Riyadh 12211-3388

Mässan kan också nås via CSC@tadawul.com.sa eller +966 11 218 9999.

Letar du efter välkända aktier från Saudiarabien? Då kan du överväga att investera i Saudi Aramco. Detta oljebolag ägs av staten Saudiarabien och är det största företaget i världen! Det finns också ETF:er som spårar hela marknaden: ett exempel på detta ärHSBC MSCI Tadawul 30 Saudi ETF.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *