Hur kan du köpa Shopify-aktier?

Vill du investera i ett starkt kanadensiskt företag? Då kan det vara intressant att köpa aktier i Shopify . Denna praktiska plattform gör det möjligt för alla att skapa en webbshop på nätet. Hur startade företaget Shopify egentligen och på vilka sätt kan man investera i företaget? Läs allt om det på denna sida! Du kan också se det aktuella priset på Shopify-aktier här.

Var kan du köpa Shopify-aktier?

Online shopping är framtiden. Fler och fler människor handlar på nätet. Ett företag som svarar på denna trend kan därför vara en intressant långsiktig investering. Samtidigt ser man att fler och fler är intresserade av att starta sin internetverksamhet. Vill du köpa Shopify-aktier? Du kan direkt köpa Shopify-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Shopify-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Shopify?

Är du nyfiken på aktiekursen på Shopify? I grafen nedan kan du se hur Shopify-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Shopify

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Shopify.

Analys av Shopify

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Shopify är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Shopify-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Shopify för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Shopify aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Shopify kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Shopify prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det klokt att investera i Shopify?

Shopify är verkligen ett lovande företag som kan fortsätta bygga en stark position i framtiden. E-handeln blomstrar och på grund av coronapandemin blir konsumenterna ännu mer vana vid att handla online. Det är därför attraktivt för företagare att starta en webbshop på nätet och Shopify hjälper företag med de tjänster som behövs för detta. Under tiden har de lyckats komma ikapp eBay när vi tittar på försäljningsvolymen, så Shopify är verkligen en part att överväga.

Företagets intäktsmodell är smart: de arbetar med en gratis 90-dagars provperiod som låter nya användare testa möjligheterna först. Efter utgången av provperioden tjänar de pengar med det månatliga bidraget från webshopägare och genom de transaktioner som genomförs på plattformen. Shopify, till exempel, bearbetar även transaktioner och hjälper till med leverans av produkter: Shopify växer fortfarande i denna gren.

Shopify plus-tjänsten är också en stor inkomstkälla. Stora företag kan använda sig av speciella skräddarsydda tjänster. Stora företag kommer sannolikt att efterfråga nya tjänster som sedan kommer att läggas till standardversionerna. På så sätt upptäcker Shopify i praktiken hur företaget kan stärka sin position.

Det är dock viktigt att komma ihåg att Shopify fortfarande är ett nystartat företag. Företagets framtid är ännu inte säker och har ännu inte gått med spekulera. Men om det kanadensiska företaget fortsätter i den här riktningen kommer det säkerligen att kunna producera gröna siffror på lång sikt. Du kan därför definitivt överväga att köpa Shopify-aktier.

Om företaget Shopify

Det kanadensiska e-handelsföretaget Shopify har sitt huvudkontor i Kanada. För onlinebutiker och detaljhandelssystem erbjuder Shopify sin e-handelsplattform under namnet Shopify. Shopify erbjuder onlineåterförsäljare ett paket med tjänster, inklusive marknadsföring, betalningar och frakt. Tack vare detta paket är det lättare för småföretag att driva en onlinebutik. I augusti 2017 användes e-handelsplattformen som erbjuds av Shopify av mer än 600 000 handlare.

Shopify

Shopifys historia

Grundarna av Shopify ville öppna en onlinebutik 2004. De upptäckte att det inte var lätt att starta en webbutik. Grundarna var missnöjda med de befintliga e-handelsprodukterna. En av grundarna av Shopify var datorprogrammeraren Lütke som bestämde sig för att själv bygga en onlinebutik. Två månader senare lanserade grundarna av Shopify sin onlinebutik Snowdevils, en onlinebutik för snowboardåkare.

I juni 2006 lanserade grundarna av Snowdevils onlineplattformen Shopify. 2009 började Shopify med en App Store och med en API-plattform. Med API:et skapar utvecklare applikationer för Shopifys onlinebutiker. Applikationerna gjorda av utvecklare säljs i Shopify App Store.

Under 2010 kommer det att finnas en gratis mobilapp på Apple App Store som gör det möjligt för Shopify Store-ägare att hantera sina butiker. 2010 startade även det kanadensiska e-handelsföretaget en tävling. I Build-A-Business-tävlingen deltagarna byggt upp sin verksamhet med hjälp av e-handelsplattformen utvecklad av Shopify. Shopify blev ett snabbt växande företag: 2014 använde redan cirka 120 000 näthandlare e-handelsplattformen, där företaget tjänade 105 miljoner dollar direkt.

Under 2013 tillkännagav företaget uppkomsten av Shopify-betalningar. Detta system gjorde det lättare för onlinehandlare att acceptera kreditkort. Ett annat betalningssystem som infördes samma år gör det möjligt att ta emot betalningar via kreditkort och betalkort via iPad.

Ett framgångsrikt uppdrag för entreprenörer och aktieägare

Uppdraget för grundarna av Shopify var att underlätta handel för alla. Efter att ha utvecklat appbutiken 2009 hade företaget bara 5 000 deltagare. Mer än 500 000 företagare är nu kunder till företaget. De är entreprenörer från 175 olika länder. Tack vare Shopify har det blivit mycket lättare för entreprenörer att komma igång som en entreprenör på nätet.

Shopifys uppdrag, att göra livet lättare för onlineentreprenörer med ett litet eller medelstort företag, är också ett framgångsrikt uppdrag för aktieägare. Investerare såg att deras Shopify-aktier fördubblades i värde under 2017.

Tror du att det finns ännu mer utrymme för Shopifys aktiekurser att växa? I så fall kan det säkert vara intressant att köpa Shopify-aktier.

Intäkterna från Shopify

Användare av tjänsterna som erbjuds av Shopify betalar en månatlig prenumerationsavgift: minst 29 USD per månad. Dessutom tjänar företaget pengar på att bearbeta transaktioner. Shopifys kunder måste betala transaktions- och fraktkostnader.

När en produkt köps i en webbshop skapad med Shopify genererar den också intäkter. Shopify får då en procentandel av försäljningsintäkterna. Som mellanhand tjänar Shopify pengar på försäljning av andra företag: detta är en attraktiv position och kan därför vara en bra anledning att köpa Shopify-aktier.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *