Hur kan du investera i Singapore?

Singapore är ett av de största ekonomiska centrum i Asien. Trots sin begränsade storlek är det mycket pengar involverade i denna lilla stadstat. Vill du själv investera i Singapores ekonomi? Då kan det vara intressant att köpa välkända aktier från Singapore. I den här artikeln kan du läsa hur och var du kan göra det här bäst.

Hur kan du investera i Singapore?

Ett sätt att aktivt handla i Singapore-aktier är att använda CFD. CFD är bra investeringsinstrument för spekulation i stigande och fallande aktiekurser. En bra part att investera på detta sätt är PIus500. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis demo-konto hos den här mäklaren:

72% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

invest_singapore

Var kan jag köpa och sälja singaporianska aktier?

Du kan investera i Singapore genom att köpa aktier eller ETF i indexet. Det är viktigt att du väljer en pålitlig part så att du inte möter några otäcka överraskningar. En bra part att köpa aktier från Singapore är eToro, eftersom du på denna mäklare inte betalar courtage på aktier. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Växelkurs

Växelkursen är en viktig faktor när man investerar i Singapore. Om din valuta fungerar relativt sämre kan du göra förlust även när priserna på Singapore-aktier stiger. Det är därför viktigt att alltid hålla koll på situationen i världen när man investerar.

Varför ska du investera i Singapore-aktier?

Det finns flera anledningar till varför det kan vara intressant att investera i Singapore-aktier.

Tillväxt av kapital

När du köper aktier kan dina tillgångar öka i värde på lång sikt. Aktiekurserna bestäms av spelet utbud och efterfrågan. När efterfrågan på aktier ökar ser du att priset stiger. På lång sikt ökar aktierna i värde: genom att köpa aktier regelbundet ökar du chansen att ditt kapital kommer att öka.

Utdelning

En annan fördel med att investera i Singapore-aktier är att du ofta får utdelning. När ett företag gör vinst kan det besluta att betala ut en del av vinsten i form av utdelning. Så genom att köpa aktier kan du bygga upp en fast och stabil inkomst.

Diversifiering

Det är tillrådligt att sprida dina risker så mycket som möjligt. Detta kommer att hindra dig från att investera i en sektor eller region som presterar mindre bra. Genom att också köpa aktier från företag från Singapore kan du sprida dina risker ytterligare och du kommer att kunna uppnå ett bättre investeringsresultat.

Likviditet

Singapore är ett ekonomiskt nav med mycket internationell uppmärksamhet. Aktierna på Singapore Stock Exchange är därför likvida så att du enkelt kan handla dem.

Insyn

Singapores börs är pålitlig. På grund av detta kan du alltid kontrollera resultaten av de aktier som är noterade på börsen.

Hur köper jag min första aktie från Singapore?

Du kan göra en investering i Singapore var som helst i världen! I den här korta guiden kommer vi att diskutera hur man köper aktier på Singapore Stock Exchange.

Öppna ett konto hos en mäklare

Ett viktigt första steg är att öppna ett konto hos en mäklare. Lyckligtvis behöver du inte nödvändigtvis öppna ett mäklarkonto hos en part i Singapore. Du kan köpa de aktier som anges i landets aktiemarknadsindex var som helst i världen.

Det är därför klokt att köpa ett konto hos en internationell mäklare. För att hjälpa dig har vi listat de bästa mäklarna för dig;

Att skapa en strategi

Det är inte klokt att köpa och sälja aktier blint. Innan du börjar investera i Singapore är det viktigt att göra en bra investering. Börja med att sätta upp ett tydligt mål: vad vill du uppnå och vilka risker är du villig att ta? Utan en tydlig vision kan du inte riktigt börja investera bra.

Ett bra sätt att investera är att tillämpa strategin för genomsnitt av dollarkostnad . Du kommer inte in på en gång. Istället investerar du regelbundet ett fast belopp på Singapores aktiemarknad. På så sätt undviker du att investera vid fel tidpunkt och förlora mycket pengar.

I vilket fall som helst är det viktigt att komma ihåg att investering kostar pengar. På kort sikt kan du verkligen göra stora förluster med dina investeringar. Investera därför bara med pengar du kan spara och ha tålamod. Undvik att lyssna för mycket på känslor: det finns en stor chans att du uppnår dåliga resultat med din investering.

Bestäm vad du investerar i

Det är ett missförstånd att det bara är möjligt att handla aktier med en mäklare. Många investerare föredrar att investera i ETF istället för enskilda aktier. Med en ETF kan du investera i en samling Singapore-aktier på en gång. Detta gör att du omedelbart kan använda en bra spridning av risker och sänker ofta transaktionsavgifter.

Utvärdera din strategi

Det är viktigt att hela tiden utvärdera din investeringsstrategi. Matchar din nuvarande strategi och mål fortfarande det du vill uppnå? Är du fortfarande nöjd med att köpa och hålla Singapore-aktier? Genom att ställa dig själv viktiga frågor kommer du att upptäcka om du är på rätt väg.

Tip: testa trading gratis med en demo