Hur kan du köpa aktier i Sinopec Group?

Oljemarknaden är enorm och i Kina växer medelklassen fortfarande: ett kinesiskt oljebolag har tillräckligt med möjligheter att öka sin lönsamhet. I den här artikeln diskuterar vi hur man bäst investerar i Sinopec Groups aktier.

Hur kan du aktivt investera i Sinopec Group?

Eftersom Sinopec är handelbart på Hongkongbörsen kan du även handla med Sinopec-aktier som utländsk investerare. Du måste hålla ett öga på växelkursen för den valuta som aktien är noterad i: om växelkursen rör sig åt fel håll kan du förlora mycket pengar.

En bra mäklare där du aktivt kan handla Sinopec Groups växelkurs är Plus500. Hos denna mäklare använder du dig av CFD:s: med en CFD kan du öppna positioner på både ett prisfall och en prisuppgång. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis demokonto med Plus500:

82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Var kan man köpa aktier i Sinopec Group?

Allt fler länder anger att de vill säga adjö till olja och andra fossila bränslen. Det kommer dock att dröja länge innan alternativen tar över marknaden. Som ett resultat kan du fortfarande uppnå ett bra resultat genom att investera i oljebolag. Vill du köpa Sinopec Group-aktier? Du kan direkt köpa Sinopec Group-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Sinopec aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

 

Vad är den aktuella aktiekursen för Sinopec Group?

Är du nyfiken på den aktuella aktiekursen för Sinopec Groups aktier? I grafen nedan kan du direkt se till vilket pris du kan köpa och sälja CFD-aktier i Sinopec Group:

Om företaget Sinopec Group

Den stora petroleum- och petrokemiska företagsgruppen Sinopec Group grundades av staten i juli 1988 baserat på det tidigare China National Petrochemical Corporation. 2018 blev Sinopec ett aktiebolag. Sinopec Group är den största leverantören av olja och petrokemiska produkter i Kina. Företaget är också den näst största producenten av olja och gas i Kina.

Det är världens största raffineringsföretag och det tredje största kemiföretaget. Med 30 000 bensinstationer i Kina är företaget Kinas största bensinstation. Företaget står för 60% till 70% av all råolja som hanteras av Kina. För närvarande fokuserar företaget på utveckling av skiffergas i Kina.

Dotterbolaget Sinopec

China Petrochemical and Chemical Corporation är ett dotterbolag till Sinopec Group. I detta dotterbolag inkorporerade Sinopec-gruppen en viktig del av sin verksamhet. År 2000 hade Sinopec 25 raffinaderier till sitt förfogande. Med en årlig kapacitet på 130 miljoner ton råolja ägde företaget cirka 50 % av all kinesisk raffineringskapacitet. Aktierna i Sinopec, som grundades 2000, noterades på börserna i Hong Kong, London och New York. Sinopec Group äger 70 % av aktierna i detta dotterbolag.

Företagets historia

China National Petrochemical Corporation, föregångaren till Sinopec Group, grundades 1983. Detta företag grundades för att bygga och driva raffineringskapacitet och petrokemisk produktion. Företaget tog över 90 % av raffineringen av lokala myndigheter och olika ministerier.

Sinopec Group var det första kinesiska oljebolaget att genomföra undervattensprospektering i Angola i samarbete med BP . Företaget sökte även efter gas i Saudiarabien. 2009 förvärvades det schweiziska bolaget Addax Petroleum för 8,27 miljarder kanadensiska dollar. Detta företag, som är verksamt i Västafrika och Mellanöstern, är en av de största oljeproducenterna i världen.

Företaget kan öka sin lönsamhet med dessa internationella investeringar i framtiden. Detta kan göra att köpa Sinopec-aktier attraktivt.

Forskning om koldioxidneutralitet

I november 2020 etablerade Sinopec ett strategiskt partnerskap med tre institutioner för att tillsammans undersöka toppen av koldioxidutsläpp och kolneutralitet inom energi- och kemisk industri. Opinionsledare och experter inom klimatförändrings-, energi- och kemisk industri undersöker den strategiska vägen för att uppnå koldioxidneutralitet till 2030.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *