Hur kan man köpa aktier i Sligro Food Group?

Sligro är marknadsledare inom den holländska livsmedelsindustrin: detta kan göra en investering i företaget attraktiv. Vill du veta hur & var man köper Sligro-aktier? Då har du kommit helt rätt.

Var kan man köpa Sligro-aktier?

Sligro är marknadsledande inom sitt segment vilket gör det till en attraktiv investering. I dåliga tider gör ett företag som Sligro mindre spekulera; Men om de överlever kan de köpa ut konkurrenter billigare och därigenom ytterligare stärka sin position. Detta kan göra en investering i Sligro attraktiv, särskilt om du köper aktierna i rätt tid. Vill du köpa Sligro-aktier? Du kan direkt köpa Sligro-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Sligro-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Är det klokt att investera i Sligro?

Att investera i Sligro kan verkligen vara klokt: företaget är det marknadsledare på den holländska livsmedelmarknaden och på grund av dess omfattande kopplingar kommer företaget inte att gå i konkurs inom kort. Dessa stabila resultat återspeglas också i en attraktiv direktavkastning. Förutom under en obehaglig ekonomisk kris ger Sligro alltid en attraktiv årlig utdelning, vilket gör att investerare kan bygga upp en bra inkomst.

En investering i Sligroaktier är förstås inte helt riskfri. Aktiekursen är volatil vilket gör det viktigt att kliva in i rätt tid. En god förståelse för saker och ting är därför verkligen viktigt. Du kan undvika att köpa Sligro-aktier vid fel tidpunkt genom att kliva in förskjutet.

Köpa Sligro-aktier online

Om företaget Sligro

Sligro Food Group, ett börsnoterat holländskt företag med huvudkontor i Veghel, inkluderar gästfrihetsgrossisten Sligro och leverantören till den institutionella marknaden Van Hoeckel. I bolaget ingår även produktionsbolagen Culivers (måltidskomponenter) och Smit Vis (fisk). Sligro Food Group har ägarandelar i följande bolag: Kaldenberg Slagerijen BV, Ruig, Wild & Poultry, Smeding BV, Spar Holding och Verhoeven (bröd).

Sligro Food Group är en nationell grossist med ett sortiment på 75 000 livsmedels- och fackprodukter. Dessa artiklar levereras till hotell- och cateringföretagare, livsmedelshandlare, institutionella kunder, företagsrestauranger, andra storkonsumenter och konsumenter. För att göra det har Sligro 52 kassa-grossister och 9 filialer för leverans. Företaget är också verksamt i Belgien där det når cirka 10 % av sin omsättning.

Företagets historia

När företaget grundades av Abel Slippens var företaget en grossist av kolonialvaror (margarin, fetter och oljor). När Abel Slippens söner tog över företaget i slutet av femtiotalet gjorde de om företaget till en kassa-grossist i ’s-Hertogenbosch. Detta koncept blev en framgång varefter kassa- och bärgrossister öppnades i andra städer.

1961 ändrades företagets namn, Slippens Groothandel i Koloniale Waren, till Sligro. Företaget växte starkt under 70- och 80-talen och under den perioden togs 100 företag över. 1982, efter övertagandet av det Arnhemsbaserade företaget Wunderink, hade Sligro sin första catering- och leveransgrossistverksamhet.

Sligro och Sperwer grundade S&S-konsortiet 2006. Tillsammans köpte de Edah från det holländska företaget Laura. Edahs som Sligro köpte omvandlades till EMTÉ-stormarknader. Dessa EMTÉ-stormarknader såldes till ett konsortium av Coop och Jumbo Group Holding 2018.

Företaget blir börsnoterat

1969 noterades Sligro Food Group på Euronext i Amsterdam. Genom Stichting Administratiekantoor Slippens äger familjen cirka 34 % av aktierna. I november 2020 tillkännagavs att aktierna i det holländska företaget Sligro skulle noteras på MSCI Global Small-Cap Index.

Företag förvärvade av Sligro Food Group

Sligro tog över EMTÉs stormarknader 2002. Sligro tog också, som tidigare nämnts, över besöks- och leveransgrossistverksamheten Winderink och flera Edah-butiker. Food Group Sanders Supermarkten, som bestod av 22 stormarknader, en köttbearbetningsanläggning och ett distributionscenter, förvärvades 2010. Den Leeuwardenbaserade cateringgrossisten Desimo förvärvades också. Belgiska Java Foodservice, som hade en omsättning på 129 miljoner dollar 2015, förvärvades 2016.

Det är därför smart att hålla stenkoll på Sligros affärsstrategi. Förvärv kan ha både positiv och negativ inverkan på bolagets aktiekurs. Analysera därför effekten av ett förvärv innan du köper Sligro-aktier.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *