Investera med en liten summa

Med historiskt låga räntor förlorar du pengar genom att spara. När priserna stiger (inflation) kan du köpa mindre och mindre med beloppet på ditt konto. Herr talman! Visste du att det idag är möjligt att investera små belopp : det spelar ingen roll om du har $ 50, $ 100 eller $ 1000 … att investera är alltid möjligt!

Är det värt att investera med en liten summa?

Många människor bestämmer sig för att inte investera med ett litet belopp, eftersom de anser att detta inte är intressant. Det kan det över huvud taget inte vara tal om! Om det någonsin fanns en bra tid att börja investera, så är det idag. Även med små mängder kan du bygga upp en stor mängd på lång sikt. Detta fungerar genom det så kallade snöbollseffekt.

När det snöar har en snöflinga liten effekt. Men alla snöflingor tillsammans kan bilda en snöboll och så snart den börjar rulla kan den skapa en lavin! Det är samma sak med att investera. Naturligtvis kommer 10 eller 50 dollar i månaden inte att göra någon skillnad på egen hand. Men genom att ständigt investera en liten summa ökar ditt investerade kapital automatiskt.

Dessutom drar du nytta av avkastningen. När du återinvesterar pengarna tjänar du på din investering och dina pengar växer ännu snabbare. Du kommer inte bara att få en avkastning på det belopp du ursprungligen investerade utan också på den avkastning du återinvesterar. Det lönar sig på lång sikt! Låt oss se hur mycket pengar du har kvar när du investerar en liten summa i 30 år med en avkastning på 7%:

  • $ 10 per månad blir $ 11,761
  • 25 dollar per månad blir 29 402 dollar
  • 50 dollar per månad blir 58747 dollar
  • 75 $ per månad blir 87 293 $

Hur kan du investera med små belopp?

Följaktligen kan det definitivt vara värt att handla med små belopp! Men vad är det bästa sättet att investera med en liten summa? Nuförtiden har du olika möjligheter. I det här avsnittet av artikeln kommer vi att granska de bästa sätten att göra det:

Aktiv spekulation på marknaderna

När du har lite extra pengar kan du välja att spekulera aktivt i prisutvecklingen på CFD-aktier. Genom att använda en modern mäklare kan du spekulera i både stigande och fallande marknadspriser. På så sätt kan du uppnå bra resultat under alla marknadsförhållanden.

På detta sätt investera kan du använda en hävstång. Du kan sedan ta en större investeringsposition med ett litet belopp. Detta gör det möjligt att producera bra resultat även med en liten mängd. Det är dock riskabelt att handla med hög hävstångseffekt.

Vill du prova denna åtgärde? Då kan du använda en demo på Plus500. Använd knappen nedan för att spekulera direkt på marknaderna med små belopp:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

liten mängd Plus500

Illustrativa priser

Följ en indexfond

Om du fortfarande vill nå en bra nivå av diversifiering med ett litet belopp kan du välja att följa en indexfond eller ETF. En indexfond spårar en korg med aktier. Till exempel följer vissa fonder de aktier som är listade i Dow Jones, medan andra följer teknikaktier.

Det är klokt att leta efter medel med låga månatliga kostnader. Genom att göra detta ökar du förändringen att få en positiv avkastning. Undersök noggrant vad fonden investerar i. I allmänhet kan en fond som investerar i ett brett urval av aktier ge den mest stabila avkastningen.

En bra part att investera i en indexfond är eToro. På eToro betalar du inga avgifter när du köper och säljer aktier. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med eToro:

51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

Köp dina egna aktier

Du kan också välja att köpa några aktier varje månad. Med en liten summa pengar kan det vara svårt att diversifiera dina investeringar. Transaktionskostnaderna för att köpa aktier kan också snabbt lägga upp. Om du handlar med ett belopp på $ 50 kanske du bara kan köpa en eller två aktier varje månad.

Du måste välja en mäklare som du kan köpa aktier utan provision. När du betalar minst $ 2 i avgifter för varje transaktion blir det oerhört svårt att göra en bra avkastning med ett litet belopp.

En bra part att köpa aktier med en liten budget är eToro. På eToro betalar du inte courtage på några aktier. Detta gör att du kan uppnå ett positivt resultat även med en enda aktie. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt med eToro:

51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

Investera din förändring

Numera finns applikationer som kan hjälpa dig att investera små belopp. Dessa appar sammanfattar alla utgifter du gör. När du går till lunch för $ 12,50 investeras $ 0,50 automatiskt i en fond. Det är dock viktigt att undersöka noggrant om applikationen du använder erbjuder attraktiva förutsättningar för investeringar med små belopp.

Ett populärt och välkänt alternativ för att investera din förändring är Peaks. Med denna leverantör kan du börja investera din förändring omedelbart. Använd knappen nedan för att besöka webbplatsen för Peaks:

Spåra signalleverantörer

Du kan också välja att följa en så kallad signalleverantör. En signalleverantör är en person eller en robot som rekommenderar investeringar. När du följer leverantören öppnar du automatiskt deras investeringar i ditt konto. Som med en investeringsfond kan du också följa en signalleverantör med mindre belopp.

Naturligtvis är det viktigt att undersöka signalleverantören noggrant innan du börjar följa den i naturen. Undersök om leverantören har arbetat en tid och kontrollera om leverantören hanterar riskerna ordentligt. En bra part att investera med signalleverantörer är eToro. På eToro kan handlare dela sina signaler med alla medlemmar. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

små mängder som följer

Låna ut pengar

Det finns också plattformar där du kan låna ut pengar till andra parter. Dessa plattformar kallas online peer-to-peer (P2P) plattformar. Du kan låna pengar från så lite som $ 25 på många av dessa plattformar. Det finns dock en risk att du förlorar dina pengar om den part som du lånar ut pengarna går i konkurs. Att låna ut pengar till parter är verkligen inte utan risk och kan därför inte vara det bästa alternativet för investeraren på en budget.

Betala av skulder

Vi kan inte avsluta det här avsnittet utan att trycka på dig för att betala av dina skulder först. Det finns gott om exempel på att människor börjar investera med ett litet belopp medan de fortfarande har en kreditkortsskuld öppen. Du betalar ofta en hög ränta på lån.

När du betalar 15% ränta på en årlig skuld är det alltid klokare att betala av skulden först. Således om du uppnår omedelbart en avkastning på 15%. Hur som helst ska du aldrig låna pengar för att investera. När du investerar finns det alltid en chans att du kommer att förlora en stor del av din investering och någon gång måste du betala tillbaka dina lånade pengar. När det händer förlorar du två gånger!

Vad ska du leta efter när du investerar med ett litet belopp?

Den största avkastningen för människor som investerar med ett litet belopp är kostnaden. Det är oklokt att investera i en bank eller en dyr mäklare. När du betalar ett minimum av transaktionskostnader över varje handel är det nästan omöjligt att uppnå en bra avkastning. Ta därför en stund att välja en billig part.

Det är också viktigt att komma ihåg att din förmåga att diversifiera är mer begränsad med en liten summa pengar. Du måste vara mer kreativ för att minimera riskerna med dina investeringar. Genom att använda några av de olika alternativen i den här artikeln kan du fortfarande diversifiera. En fond kan också hjälpa dig att sprida dina risker.

Hur får du bästa resultat?

Det är viktigt att ha en realistisk syn på den avkastning du kommer att uppnå. Experter räknar ofta med en årlig avkastning på 6 till 8 procent. Det här kanske inte är spännande, men på lång sikt kan du fortfarande bygga upp stor rikedom. Detta är möjligt eftersom du också får avkastning på din nya investering. När du börjar med orealistiska förväntningar tar du ofta en alltför stor risk och förlorar hela investeringen.

Det är klokt att investera regelbundet. Genom att göra det undviker du att investera ett betydande belopp omedelbart och sedan sitta med förlust i flera år. Genom att ständigt investera ett litet belopp investerar du vid både gynnsamma och mindre gynnsamma tider. Detta ger dig en bra, stabil avkastning på lång sikt.

Det är också tillrådligt att inte titta på din prestation för mycket. Forskning har visat att människor som håller ett öga på sin portfölj ofta uppnår sämre investeringsresultat. Detta beror på att de av panik är mer benägna att stänga positioner. Aktiemarknaderna går regelbundet upp och ner, men i det långa loppet är den allmänna riktningen uppåt. Det är därför synd att stänga positioner av panik.

investera med små belopp

Automatisk investering

Du kan automatisera din lilla mängd investeringar. Du kan göra detta genom att till exempel sätta in ett fast belopp på ditt investeringskonto varje månad. På det sättet behöver du inte titta på dina investeringar längre och du kommer fortfarande att få ett bra resultat!

Viktigt i handeln: en strategi

Det är viktigt att investera enligt en strategi. Startande investerare misslyckas ofta eftersom de inte har system eller inte följer deras system. Bestäm därför i förväg vad du ska göra och varför du ska göra det. Genom att testa din strategi med en liten summa pengar kan du enkelt upptäcka om strategin fungerar för större belopp och detta gör att du långsamt kan bygga upp en inkomst från att investera.

När du väljer en strategi kan du välja att fokusera på nyheter eller på diagramanalys . En spekuleravarning kan till exempel vara en bra indikation på att företaget mår dåligt. Efterfrågan på aktien sjunker, vilket kan få priset att kollapsa avsevärt. Om så är fallet kan du välja att kort sälja en viss aktie.

Fler och fler människor använder också grafanalys. Inom varje diagram kan du känna igen fasta, återkommande mönster. Genom att studera dessa mönster kan du automatiskt köpa på viktiga nivåer genom att använda beställningar. När du ser till att för varje investering tar du högre spekulera än det belopp du investerade med, så kan det knappast gå fel.

När byter du från att investera ett litet belopp till ett stort belopp?

Genom att investera med en liten mängd, lär du dig hur det är att investera med riktiga pengar. Principen om att investera är densamma med en stor belopp, men kom ihåg att det förmodligen känns annorlunda. Därför är det klokt att börja med en liten mängd. När du är helt bekväm med det beloppet kan du långsamt bygga upp det belopp du investerar med.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *