Sockerhandel: hur kan du investera i socker?

Du kan investera i aktier, men du kan också välja att investera (en del av) dina tillgångar i handelsvaror . Dessa inkluderar olja, naturgas, guld-, silver-, men också socker. I den här artikeln kan du läsa hur du kan investera i socker.

Socker som en investeringsprodukt

När du tänker på råvaror tänker du vanligtvis på produkter som olja, naturgas och guld. Vad många inte vet är att socker är en av de mest använda råvarorna i världen. Om du vill investera i varor, kan du också välja att investera i socker.

Inte bara lägger du socker i ditt kaffe utan det läggs också till i många andra produkter. Tänk på kakor, godis, läsk och till och med många produkter du inte förväntar dig av. Sockerindustrin är en industri på flera miljarder dollar som kan vara värt din investering.

Hur kan du investera i socker?

Du kan investera i socker på olika sätt. Du kan välja att handla direkt i sockerpriset. Ett annat alternativ är att köpa sockeraktier. Slutligen kan du också investera i socker genom att köpa en andel i en fond eller ETF. Låt oss se vad möjligheterna är!

Investera i sockeraktier

Du kan också välja att investera i socker genom att köpa aktier i företag som är inblandade i denna vara. Tänk på sockertillverkare som Imperial Sugar Company och Alexander & Baldwin. Du kan också investera i godistillverkare som Hershey och Tootsie Roll Industries. Andra faktorer förutom priset på socker spelar en viktig roll i resultatet för sockerrelaterade aktier. Undersök därför alltid företaget bakom en aktie i detalj.

Om du vill köpa en sockerandel är det bäst att göra det på eToro. På eToro betalar du inte provision på alla (internationella) aktier. Som ett resultat kan du snabbt uppnå en högre avkastning med dina investeringar. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos denna aktiemäklare:

51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

Handel med prisutvecklingen på socker

Om du vill investera i socker behöver du inte köpa sockerpallar och förvara dem på vinden. Den som handlar med socker, arbetar alltid med kontrakt. Dessa kontrakt har ett specifikt värde.

Du kan handla med socker hos en online-mäklare. När du öppnar en position måste du ange om du tror att priset på socker kommer att stiga eller sjunka. Om du väljer en lång position på socker, spekulerar du i en prisökning. Om du öppnar en kort position spekulerar du i en prisnedgång.

Öppnar du en lång position och ökar sockerpriset? Då gör du en spekulera. Går du kort och finns det verkligen ett prisfall? Då får du också ett positivt resultat. Om du inte fattar rätt beslut förlorar du pengar. Grunderna i handel med socker är enkla att förstå.

Tips: använd ett stop loss när du handlar med socker. Med ett stopp loss kan du begränsa din maximala förlust på en lång eller kort position. Med ett stopp loss stängs din position automatiskt när ett visst pris uppnås.

Var kan du handla med prisutvecklingen på socker?

Det finns olika online-mäklare som erbjuder sockeravtal som en investeringsprodukt. En av dessa mäklare är Plus500. Denna CFD-handel-plattform har ett stort utbud av investeringsprodukter och är 100% pålitlig. Du behöver inte oroa dig för att bli lurad hos den här CFD-handel-plattform eller att du kommer att förlora din insättning på grund av ekonomiska problem på PIus500. Denna CFD-handelsplattform är en absolut favorit hos många handlare.

Du kan skapa ett konto direkt med PIus500 för att börja investera i sockeravtal. För många människor kan det dock vara klokare att träna först. Du kan göra detta genom att skapa ett demo-konto med PIus500. Med en demo handlar du inte med riktiga pengar utan med fiktiva tillgångar. Om dina handelsaktiviteter går bra kan du byta till ett konto med riktiga pengar.

Speciellt om du har begränsad erfarenhet av att investera eller handla med socker är det klokt att träna med ett demo-konto först. Övning leder trots allt till perfektion. Genom att träna först är chansen för hög avkastning i framtiden betydligt högre. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis demo-konto med PIus500:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Investera i socker-ETF: er

Du kan också välja att investera i socker genom att använda en ETF. Med en ETF kan du investera i socker inom några minuter. Denna form av investering är också lämplig på längre sikt. Exempel på fonder som handlar med socker är iPath Series B Bloomberg Sugar Subindex Total Return ETN, Teucrium Sugar Fund och iPath Pure Beta Sugar ETN. En nackdel med att investera i socker med ETF är det faktum att du har liten kontroll över din investering.

investera i socker

Vilka är fördelarna med att investera i socker?

Att investera i socker ger de nödvändiga fördelarna. En stor fördel med socker är att det är en massprodukt. Som ett resultat kan andra parter knappast påverka priset på socker. Som ett resultat är chansen för prismanipulation mycket mindre.

En ökande världsomspännande efterfrågan är också en fördel för att investera i socker. I framväxande ekonomier ökar välståndet hos den genomsnittliga invånaren. Fler och fler människor vill köpa söta produkter som glass och sirap. Den ökade efterfrågan på socker kan få priset att stiga.

Socker är en viktig produkt som du knappast kan ignorera. Den genomsnittliga holländaren i Nederländerna förbrukar mellan 50 och 80 gram socker om dagen. Socker tillsätts därför till många produkter. Visste du att du till och med kan hitta socker i bröd? Dessa är alla knep för livsmedelsprodukterna för att göra oss beroende av vissa livsmedel.

Den största fördelen med handel med socker är chansen att uppnå hög avkastning. Särskilt under speciella omständigheter, som att skörden misslyckas, kan priset plötsligt stiga kraftigt. Som aktiv näringsidkare kan du svara bra på dessa omständigheter och låta dig omvandla dessa rörelser till söta spekuleraer!

Vilka är nackdelarna med att investera i socker?

Att investera i socker har också sina nackdelar. Socker i sig ger dig inte en direkt inkomst. När du investerar i ett företag får du ofta en spekulerautdelning på det i form av en utdelning. Naturligtvis kan du undvika denna nackdel genom att köpa aktier i företag som är aktiva inom sockerindustrin.

En annan risk för sockerinvesteringar är att produkten i allt högre grad ses som dålig. Människor fokuserar på sin hälsa och försöker eliminera socker så mycket som möjligt. Om denna trend fortsätter kan efterfrågan på socker minska i framtiden.

Det är också viktigt att komma ihåg att sockerindustrin övervakas noggrant av exempelvis Europeiska kommissionen. Missöden straffas. När du investerar i ett företag som bedriver skumma metoder kan det gå fel.

Hur bestämmer du värdet på socker?

När du börjar investera i socker måste du avgöra om priset kommer att stiga eller sjunka. För att göra detta är det viktigt att titta på skillnaden mellan produktion och konsumtion. Ifall produktionen är betydligt högre än användningen kommer priset att sjunka.

Det är viktigt att nämna att mycket sockerrör kommer från Brasilien och Indien. När du försöker förutsäga priset kan du därför titta på dessa regioner. Extremt väder i Brasilien kan till exempel orsaka att skörden misslyckas, vilket kan leda till minskat utbud. Om utbudet är lägre stiger priset ofta.

Slutligen kan bönderna välja att byta till en annan gröda när inkomst av socker minskar. Detta kan till exempel vara fallet med tullavgifter eller när jordbrukarnas skulder ökar. När man investerar i socker är det därför viktigt att hålla ett öga med faktorer som kan påverka utbudssidan.

Vad är det aktuella sockerpriset?

Nedan ser du det aktuella priset på socker. Du kan också öppna en CFD-position direkt på varan:

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *