Öppettider för börsen i Spanien (IBEX35)

Spanien är klassiskt känt för sina tjurfäktare och soliga stränder. Som investerare kan du dock också investera i detta soliga land! Madridbörsen är öppen för alla europeiska investerare. Men vilka öppettider har den spanska börsen? Och på vilka dagar är Madrids börs stängd? På den här sidan hittar du alla svar du letar efter!

Vad är öppettiderna för den spanska börsen?

Vill du veta när Madridbörsen öppnar? I så fall har du kommit till rätt plats! Spaniens börs öppnar kl 9:00 på morgonen och stänger igen kl 17; 30 på kvällen. Mellan dessa timmar kan du handla välkända spanska aktier som BancoSantander och NN Hoteles.

Vi använder ett program för att bestämma öppettider och stängningstider under din lokala tid: Spaniens börs öppnar ##T|8:00## och stänger vid ##T|16:30##.

Investering i Spanien

Vilka dagar är den spanska börsen stängd?

Aktiehandlare behöver också ibland en vilodag. Spaniens börs är inte alltid öppen. Men på vilka dagar är Spaniens börs egentligen stängd?

Datum
Semester
1 januari
nyårsdagen
29 mars
långfredag
1 april
påsk
25 december
jul
26 december
Stefansdagen
1 maj Labor Day
24-26 december jul
jul
31 december
nyårsdagen

Är Spaniens börs öppen på helgerna?

Spaniens börs är alltid stängd på helgerna, Detta är även fallet med alla andra börser i världen.

Vad är IBEX35s öppettider?

INDEX-35 är det mest kända aktieindexet för Bolsa de Madrid eller Madridbörsen. Du kan jämföra detta index med brittiska FTSE. Varje aktie inom denna börs har olika vikt. Den maximala vikten än en aktie kan få är 20%. Detta förhindrar att ett företag blir för avgörande för priset på indexet.

Handelstiden för IBDEX-35 är densamma som för den spanska börsen. Så du kan handla indexet och aktierna i indexet från 9:00 på morgonen till 17:30 på kvällen lokal tid.

Vill du själv investera i Spanien?

Det kan naturligtvis vara intressant att själv investera i Spanien. För detta behöver du ett konto hos en mäklare. Lyckligtvis behöver du inte leta efter en spansk mäklare. Du kan enkelt investera i spanska aktier med en internationell mäklare. Med eToro kan du till exempel investera i spanska aktier utan att betala provision. Använd knappen för att öppna en gratis demo med eToro direkt:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vill du läsa i detalj hur du kan investera i Spanien? Läs sedan denna artikel!

Bakgrundsinformation om Spaniens börs

Den spanska börsen öppnades 1831 och har varit belägen i Palacio de la Bolsa de Madrids börsbyggnad sedan 1893. Den spanska börsen togs över av den schweiziska börsoperatören SIX 2020.

Det allmänna börsindexet för Madridbörsen är IGBM: det innehåller 113 företag, inklusive de 35 företag som ingår i IBEX-35. Du kan också handla i framväxande latinamerikanska företag på börsen med FTSE-Latibex Index.

Den spanska börsen är också alltid stängd på helger. Så är fallet med alla börser i världen.

INDEX-35 är det mest kända aktieindexet på Bolsa de Madrid eller Madrids börs. Du kan jämföra detta index med den holländska AEX. Varje aktie inom denna börs har olika vikt. Den maximala vikten en aktie kan få är 20%. Detta förhindrar att ett företag blir för avgörande för priset på indexet.

Öppettiderna för IBDEX-35 är desamma som på den spanska börsen. Du kan därför handla indexet och aktierna i indexet från 9:00 på morgonen till 5:30 på kvällen.

Aktier på den spanska börsen handlas i euro. Observera att din investering kan minska i värde när din hemmavaluta stärks mot Spaniens valuta.

Spanska börsen finns i Madrid, som är Spaniens huvudstad. Du kan besöka mässans hemsida här. De fullständiga adressuppgifterna är:

Palacio de la Bolsa
Plaza de la Lealtad, 1
28014 Madrid, Spanien

Du kan också nå mässan via estudios@grupobme.es eller +34 917 09 50 00.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *