Öppettider för börsen i Spanien (IBEX35)

Spanien är klassiskt känt för sina tjurfäktare och soliga stränder. Som investerare kan du dock också investera i detta soliga land! Madridbörsen är öppen för alla europeiska investerare. Men vilka öppettider har den spanska börsen? Och på vilka dagar är Madrids börs stängd? På den här sidan hittar du alla svar du letar efter!

Vad är öppettiderna för den spanska börsen?

Vill du veta när Madridbörsen öppnar? I så fall har du kommit till rätt plats! Spaniens börs öppnar kl 9:00 på morgonen och stänger igen kl 17; 30 på kvällen. Mellan dessa timmar kan du handla välkända spanska aktier som BancoSantander och NN Hoteles.

Vi använder ett program för att bestämma öppettider och stängningstider under din lokala tid: Spaniens börs öppnar ##T|8:00## och stänger vid ##T|16:30##.

När öppnas / stängs Spaniens börs?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

{countdowntimer es}

Investering i Spanien

Vilka dagar är den spanska börsen stängd?

Aktiehandlare behöver också ibland en vilodag. Spaniens börs är inte alltid öppen. Men på vilka dagar är Spaniens börs egentligen stängd?

2021

  1. 1 januari – nyår
  2. 2 april – långfredag
  3. 5 april – påsk
  4. 1 maj – Labor Day
  5. 24-25 december – jul
  6. 31 december – nyår

Är Spaniens börs öppen på helgerna?

Spaniens börs är alltid stängd på helgerna, Detta är även fallet med alla andra börser i världen.

Vad är IBEX35s öppettider?

INDEX-35 är det mest kända aktieindexet för Bolsa de Madrid eller Madridbörsen. Du kan jämföra detta index med brittiska FTSE. Varje aktie inom denna börs har olika vikt. Den maximala vikten än en aktie kan få är 20%. Detta förhindrar att ett företag blir för avgörande för priset på indexet.

Handelstiden för IBDEX-35 är densamma som för den spanska börsen. Så du kan handla indexet och aktierna i indexet från 9:00 på morgonen till 17:30 på kvällen lokal tid.

Vill du själv investera i Spanien?

Det kan naturligtvis vara intressant att själv investera i Spanien. För detta behöver du ett konto hos en mäklare. Lyckligtvis behöver du inte leta efter en spansk mäklare. Du kan enkelt investera i spanska aktier med en internationell mäklare. Med eToro kan du till exempel investera i spanska aktier utan att betala provision. Använd knappen för att öppna en gratis demo med eToro direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vill du veta var du kan köpa de billigaste spanska aktierna? Då kan du använda tabellen nedan:

Vilken valuta används på den spanska börsen?

Aktier på den spanska börsen handlas i euro. Tänk på att din investering kan minska i värde om din valuta blir starkare i förhållande till Spaniens valuta.

Vart kan du hitta Spaniens börs?

Börsen i Spanien finns i Madrid, som är huvudstaden i Spanien. Du kan besöka börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Palacio de la BolsaPlaza de la Lealtad, 128014 Madrid, Spanien

Du kan också nå börsen via estudios@grupobme.es eller +34 917 09 50 00.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *