spekulera och förlust på CFD: balansförklaring

I den här artikeln tittar vi på hur spekuleraen eller förlusten på investeringar i CFD: er beräknas. Det är bra att läsa artikel om hur hävstångseffekten fungerar när du ännu inte vet exakt hur det fungerar. Hävstång spelar en viktig roll vid handel med CFD: er.

Förstå ditt saldo med en online-mäklare

Som mest aktiemäklare, din balans kommer att bestå av några delar. För det första finns det tillgängliga saldot. Det tillgängliga saldot är den del av dina tillgångar som är tillgänglig att investera och som du kan använda för att öppna nya handelspositioner. Observera att det är viktigt att ha tillräckligt med tillgängliga medel för att stödja dina öppna positioner. Om så inte är fallet kan du drabbas av en marginal anrop .

CFD öppna positioner

Den andra delen av din balans är spekulera och / eller förlust (P&L). spekuleraen och / eller förlusten beräknas genom att summera resultaten av de olika öppna positionerna. Resultatet av en position bestäms genom att titta på spekuleraer och förluster för alla öppna positioner. Först när positionen är stängd är spekuleraen eller förlusten definitiv. Låt oss illustrera detta med ett exempel:

  • 500 ING-aktier med en enastående spekulera på $ 1200
  • 120 Apple-aktier med en förlust på 450 USD
  • I detta fall är din spekulera / förlust $ 1200 minus $ 450 vilket är $ 750.

Den sista delen av balansen är Rättvisa . Eget kapital består av det tillgängliga kapitalet på ditt konto som avvecklas med de öppna handeln positionerna. Om de öppna positionerna är positiva kommer kapitalet att vara högre än det tillgängliga kapitalet. Men om de öppna positionerna är negativa kommer kapitalet att vara lägre än det tillgängliga kapitalet.

  • Du har 10 000 dollar tillgängliga och 750 dollar spekulera, kapitalet blir 10 750 dollar.
  • Du har $ 10 000 tillgängliga och $ 750 förlust, kapitalet kommer att vara 9 250 dollar.

Initial marginal och underhållsmarginal

Med ett hävstångskonto måste du ta hänsyn till den så kallade marginalen. Det finns alltid en initial marginal och underhållsmarginal .

De initial marginal bestäms av hävstångseffekten. När hävstångseffekten är en till tio kommer marginalen som krävs för att köpa eller sälja en CFD vara 1/10 av värdet på värdepapperet.

De underhållsmarginal är då den procentandel av värdet på säkerheten som måste finnas på kontot för att hålla positionen öppen. Om saldot är otillräckligt kommer det att finnas ett marginalanrop varefter positionen automatiskt stängs. Läs mer om hur en marginalanrop exakt fungerar här.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *