Hur kan du köpa Starbucks-aktier?

Även människor som inte gillar kaffe känner till varumärket Starbucks väl . Det är beundransvärt att företaget lyckas nå ut till folk för att betala några euro eller dollar för en kopp kaffe. De har lyckats skapa ett starkt varumärke som gör enorma spekuleraer varje år. Vill du själv investera i Starbucks-aktier? I den här artikeln tittar vi på hur du själv kan köpa Starbucks-aktier.

Hur kan du köpa Starbucks-aktier?

Inte mycket i livet är säkert. Det verkar i alla fall säkert att folk fortsätter att älska kaffe. Även i dåliga tider vill folk fortfarande dricka en kopp kaffe. Starbucks kan därför vara en bra långsiktig investering. Expansion till nya regioner kan också bidra till att ytterligare förbättra företagets resultat. Men vad är det bästa sättet att investera i Starbucks? Vill du köpa Starbucks-aktier? Du kan direkt köpa Starbucks-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Starbucks-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Starbucks aktiekurs?

Vill du veta hur Starbucks-aktien presterar? Då kan det vara attraktivt att hålla koll på aktiekursen. På den här sidan hittar du diagrammet med den senaste marknadsutvecklingen och du kan öppna en position med knapparna.

Starbucks företagsdata

Nedan är Starbucks viktigaste företagsdata.

Analyse av Starbucks-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Starbucks är det viktigt att först analysera aktien. I översikten nedan kan du se hur Starbucks-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiepriser på Starbucks under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Starbucks för de senaste 5 dagarna:

Vad blir Starbucks aktiekurs under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Starbucks kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse av aktiekursen på Starbucks, och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse.

Är det smart att investera i Starbucks?

Det är aldrig klokt att köpa en aktie blint. Det är därför klokt att först undersöka om det är klokt att köpa Starbucks-aktier.

De kraftfull varumärkesimage är en bra anledning att investera i Starbucks. Folk tänker på mer än bara kaffe när de kommer hit för en drink. Det är ett kontor för vissa människor och ett andra vardagsrum för andra. Detta immateriella värde är svårt att uttrycka i termer av värde. Det är i alla fall svårt att bara kopiera det. Det finns också en kostnad för att byta till en konkurrent på grund av det lojalitetsprogram de framgångsrikt har lanserat. Detta minskar också chansen att en konkurrent ska kunna kapa företagets kunder.

köp starbucks-aktier

Starbucks kan dock ha svårt för den nya generationen. Millennials tycker att det är viktigt att produkterna är ekologiska. Detta är fallet på Starbucks, eftersom företaget är mycket noga med att producera sitt kaffe på ett hållbart sätt. Men många unga föredrar också att köpa lokalt från ett litet företag. Starbucks passar såklart inte in här och kommer att behöva tilltala den unga generationen på andra sätt.

Företaget försöker förnya sig genom att göra det möjligt att samla in kaffe. Under en pandemi är detta naturligtvis mycket användbart. Det är dock tveksamt om Starbucks-kunder verkligen kommer på kaffe ensamma. Varumärket utmärker sig just för att det är en extra plats där människor kan känna sig som hemma.

En bra anledning att köpa Starbucks-aktier är den höga tillväxtpotentialen. Särskilt i Kina kan företaget bygga upp en större kundbas. Befolkningen där blir mer och mer välmående och här finns förstås mycket spekulera att hämta.

Stegen för att investera i Starbucks

Innan du köper din första Starbucks-aktie måste du gå igenom några viktiga steg. För det första är det viktigt att fundera på om du ska investera överhuvudtaget. Om du inte har råd att förlora några pengar bör du lämna denna sida. Du ska trots allt bara investera med pengar du inte behöver direkt.

När du har pengar kvar att investera kan du välja att investera en del av dem i Starbucks. För att uppnå detta behöver du först ha ett konto hos en aktiemäklare. En aktiemäklare är ett företag som kan köpa och sälja aktier för din räkning. Vill du veta i vilket bolag du kan köpa aktier? Klicka då här för att jämföra de bästa mäklarna.

Efter att du har öppnat ett konto kan du enkelt hitta aktien via sökfunktionen. Sedan ska du fylla i hur många aktier du vill köpa. Du måste också överväga om du vill köpa aktien direkt med en market order. Alternativt kan du använda en limitorder. Med en limitorder köper du aktien först när ett visst pris uppnåtts. I vissa fall kan det vara smart att tillämpa en stop loss: du stänger automatiskt investeringen med en viss förlust.

Efter att du har öppnat investeringen är det klokt att utvärdera den regelbundet. Se hur företaget går och kom på en exitstrategi.

investera i starbucks

Om Starbucks-företaget

Namnet Starbucks kommer utan tvekan att låta (mycket) bekant för de flesta människor på denna planet. Det är trots allt världens största kedja av kaffehus. De allra flesta av dessa kaffehus finns i USA och grannlandet Kanada.

Fler och fler Starbucks-kontor öppnas systematiskt i andra delar av världen. Ett besök på en av Starbucks platser låter dig inte bara njuta av en god kopp kaffe, utan också ett brett utbud av andra drycker och söta delikatesser. Starbucks-aktierna är noterade på NASDAQ som SBUX.

Världens största kaffehuskedja

Starbucks genererar majoriteten av sin omsättning med sina kaffeblandningar och olika andra kaffebaserade drycker i kombination med mjölk, socker och glass. Olika filialer har skapats för att rosta Starbucks kaffebönor. Det är fabriker i Kent, Washington, York, Pennsylvania, Carson Vally, Nevada och Amsterdam.

Tvärtemot vad många tror är det inte obligatoriskt att besöka någon av Starbucks-filialerna för att njuta av det utsökta Starbucks-kaffe. Starbucks-bönor kan faktiskt köpas i de olika filialerna och i många andra butiker. På så sätt är det också möjligt att njuta av en utsökt kopp kaffe hemma.

Starbucks historia

För att öppna den första Starbucks-fabriken måste vi gå tillbaka i tiden, till 1971. Det var då i den amerikanska staden Seattle som den första filialen bildades av tre partners. De var Jerry Baldwin, Zev Siegl och Gordon Bowker.

I motsats till vad många misstänker, sålde den första Starbucks-butiken inte bara kvalitetskaffebönor. Dessutom erbjöds även utrustning till försäljning för att göra kaffet. Under det första året köptes kaffebönorna in. Detta gjordes på Peet’s Coffee & Tea, som också var mycket välkänt. Någon gång senare bestämde sig dock Starbucks för att köpa sina kaffebönor direkt från kaffebönderna.

En viktig milstolpe ägde rum 1982. Då valde entreprenören Howard Schultz att köpa sig in i Starbucks. Under ett besök i den italienska modestaden Milano 1982 fick han idén att sälja kaffe och espressodrycker på Starbucks filialer.

Från det ögonblicket gick det inte längre bara att köpa lösa kaffebönor. I och för sig en bra plan, men de tre ursprungliga grundarna gillade den inte. De ville att företaget skulle förbli troget sin (ursprungliga) kärnverksamhet. Howard Schulz var dock övertygad om sin plan och valde att starta sin kedja av kaféer 1985 under namnet ”II Giornale”.

Ett år tidigare hade de tre grundarna av Starbucks 1984 tagit över den välkända kaffebönförsäljaren Peet’s Coffee & Tea. 1987 skulle de tre så småningom sälja Starbucks till Schulz företag. Den senare valde att behålla namnet Starbucks, varefter alla hans filialer omedelbart fick det nya namnet. Dessutom expanderade företaget snabbt med nya filialer. De första Starbucks-företagen som såg dagens ljus utanför Seattle fanns i Vancouver och Chicago.

För- & nackdelar för att köpa Starbucks-aktier

Starbucks är stolta över att kalla sig världens största kedja av kaféer. Det finns otroligt många människor runt om i världen som älskar kaffe och de andra dryckerna som säljs på Starbucks platser, vilket gör dem konsekvent populära. Starbucks platser är dessutom strategiskt belägna nära livliga bostadsområden och affärscentra.

Trots Starbucks-dryckernas enorma popularitet finns det också några röda flaggor att överväga som potentiella investerare i Starbucks-aktier. Tidigare var det faktiskt redan uppenbart att det fanns illegala skattearrangemang i olika länder. Sådana fall kan skada företagets rykte och potentialen hos Starbucks-aktierna. Aktiekursen kan då bucklas. Som aktiv investerare kan du naturligtvis dra nytta av detta.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *