Att köpa Steem: hur investerar man i Steem?

När människor tänker på kryptovalutor tänker de ofta omedelbart på Bitcoins eller Ethereum , men det finns många andra kryptovalutor. Steem är ett av dem, och här förklarar vi exakt hur detta mynt fungerar. Kryptomyntets funktion, dess fördelar och nackdelar och dess framtid beskrivs. På så sätt kan du omedelbart avgöra om det är intressant att investera i Steem genom att köpa myntet.

Hur & var kan du köpa / investera med Steem?

Till skillnad från många andra kryptovalutor finns det ingen Steem-myntbrist: nya mynt läggs till obegränsat. Myntet är länkat till ett socialt nätverk där användarna får betalt för att dela innehåll av hög kvalitet. När användningen av data av sociala medieplattformar blir mer och mer central kan en investering i ett mynt som Steem visa sig vara bra.

Du kan investera i Steem på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i Steem:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 Steem

Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

  1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Välj Steem
  4. Ange det belopp som du vill köpa för Steem
  5. Tryck på köpknappen

Då köps Steem direkt på ditt konto!

Vad är Steem?

Steem är en online-decentraliserad plattform där människor som delar innehåll belönas direkt för hans eller hennes bidrag. Det är inte så att alla som skriver får Steem-mynt varje dag. Belöningen baseras på läsarens betyg och populariteten för det delade innehållet. På detta sätt belönas användare ekonomiskt för att dela meningsfullt innehåll.

Belöningen som betalas ut är i form av en kryptovaluta. Plattformen använder Blockchain-tekniken och de många fördelarna som detta erbjuder. Den största fördelen är decentraliserad handel med kryptovalutor.

Hur kom Steem till?

Under de senaste decennierna har mycket pengar gjorts av sociala medieplattformar genom att hålla innehållet relevant. I det ögonblick intressant och populärt innehåll delas förblir plattformen relevant för användarna. Detta lockar annonsörer och det är så det sociala medieföretaget gör en spekulera.

Däremot belönas de som delar innehållet ofta inte för sitt bidrag, det var därför Steem skapades. Steemit ser till att författare belönas och betalas utifrån andra användares innehållsklassificering. Detta säkerställer mer kvalitativt och objektivt innehåll.

Steem: Hur fungerar det?

Kryptovalutan runt vilken Steem är byggd på handlas offentligt. Det har därför ett pris som kan jämföras med andra (krypto) valutor. På grund av det faktum att Blockchain ständigt skapar nya mynt finns det en stark form av inflation på priset på Steem. Varje år fördubblas antalet Steem-mynt som erbjuds. Detta orsakar enorm inflation på myntets direkta värde. Dessa mynt används för att belöna innehållsskapare i form av SP och SMD som beskrivs nedan.

Olika värden för Steem

Steemit-plattformen har tre valutor, nämligen Steem (STEEM), Steem Power (SP) och Steem Dollar (SMD). Detta verkar komplicerat, men det är enklare och mer logiskt än det låter i början. Plattformen där kryptovalutan Steem handlas heter STEEMIT. Innehållsskapare belönas i 50% SP och 50% SMD.

Steem

Liksom andra kryptovalutor kan denna valuta köpas och säljas på olika kryptobörser. Eftersom fler och fler nya tokens läggs till bör priset på den här valutan så småningom minska. Men på grund av plattformens popularitet har priset stigit nyligen.

SP

SP, eller Steem Power, utgör värde på Steemit-plattformen, där användare av plattformen bedöms utifrån mängden SP de har. Som innehavare av SP förvärvar du inte bara rösträtt på Steemit utan du betalar också utdelning på den. Till exempel betalar varje Steem-token som skapats av Blockchain en utdelning på 9 STEEM till alla innehavare av SP. Så i det långa loppet belönas du för att hålla SP från plattformen.

Du måste hålla SP i minst 13 veckor, vilket gör det till en långsiktig investering. Fördelen med att hålla Steem Power länge är att ju mer du har den här valutan, desto mer auktoritet har du på Steemit-plattformen. Vid en omröstning kommer din röst att räknas mer och belönas bättre.

Steem dollar

SMD, eller Steem Dollar, är den del av valutan som endast representerar värde på Steemit-plattformen. Här är 1 SMD alltid lika med värdet på $ 1 (US dollar), därav namnet. Detta förhållande kvarstår oavsett värdet av en Stemm-token. Ränta betalas årligen till 10% av värdet av SMD som innehas. Således belönas användare för att hålla likviditet på plattformen.

Investera i Steem

Som med alla ekonomiska värden baseras värdet på STEEM på utbud och efterfrågan. Således är intresset för tekniken och användningen av Steemit tillsammans med de ovan nämnda SMD- och SP-intressena basen för priset. Varje år fördubblas antalet STEEM och därmed uppstår en enorm inflation på valutans värde. Således minskar värdet per mynt med nästan 0,2% per dag i form av köpkraft.

Av denna anledning rekommenderas att du omvandlar till SMD omedelbart när du köper STEEM för att dra nytta av den relativt stabila dollarkursen. Härmed är 1 SMD alltid värt 1 USD. Om användaren vill investera i STEEM på lång sikt rekommenderas det att hålla SP. Med en sådan investering är användaren övertygad om att Steemit-plattformen kommer att bidra till skapandet av online innehåll i framtiden.

Att hålla kryptovalutor är ett bra alternativ för att ytterligare diversifiera din portfölj. Steem är ett mycket lämpligt alternativ för detta ändamål. De senaste decennierna har visat att sociala medier kan vara en enorm inkomstkälla, och en relaterad symbol är därför mycket intressant för framtiden.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *