Hur kan du köpa SunPower-aktier?

Det amerikanska energibolaget SunPower är specialiserat på solenergi. Detta företag designar och tillverkar solceller och solpaneler av kristallint kisel. SunPower Corporation, som grundades 1985, ägs till stor del av energibolaget Total. Detta energibolag ligger på tredje plats i världen när det gäller de största börsnoterade energibolagen.

Hur kan du köpa SunPower-aktier?

Grön energi är framtiden. Människor värdesätter allt mer hållbara energikällor. När investerare också börjar tycka att detta är viktigt är det mer sannolikt att de investerar i ett företag som SunPower. Aktiekursen kan då stiga kraftigt. Vill du köpa SunPower-aktier? Du kan direkt köpa SunPower-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla SunPower-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är den aktuella aktiekursen för SunPower?

Är du nyfiken på den aktuella aktiekursen i SunPower? I grafen nedan kan du se till vilket pris du kan köpa CFD-aktien SunPower. Använd knapparna för att omedelbart öppna en ny position.

Historian om SunPower

Forskningsprojekt om solenergi genomfördes i labbet av en professor vid Stanford University. Professor Richard Swanson grundade EOS Electric Power tillsammans med två medgrundare 1985. 1988 ändrades företagets namn till SunPower. Företaget tillverkade solceller.

1993 vann den solcellsdrivna Sunpower-solcellsdrivna Dream-solbilen från Honda loppet från Darwin till Adelaide. Detta lopp, den 3022 långa Solar Challenge, korsar Australien. Företaget Cypress Semiconductor investerade 8 miljoner dollar i Sunpower 2002. Företaget öppnade filialer i Bayern och Filippinerna 2004. 2005 blev företaget börsnoterat.

Köp SunPower-aktier

Företag förvärvade av Sunpower

  • 2007: SunPower förvärvar företaget PowerLight Corporation. Detta är ett storskaligt solenergisystemföretag.
  • 2010: Företaget förvärvar Europas SunRay Renewable Energy för 277 miljoner dollar.
  • 2011: Bolaget sluter avtal om att förvärva Tenesol SA.
  • 2013: SunPower förvärvar företaget Greenbotics Inc. Detta företag tillverkar produkter och tjänster för robotsolpaneler. Dessa produkter och tjänster används av stora solkraftverk.
  • 2018: det året förvärvar SunPower SolarWorld Americas. Detta förvärv kommer att göra det möjligt för SunPower att utöka sin inhemska produktionskapacitet. 2018 förvärvades även SolarWorld Americas stora anläggning i Hilsboro, Oregon.

Tror du att dessa förvärv kommer att bidra till Sunpowers resultat? Då kan det vara smart att köpa Sunpower-aktier.

Tillförlitlighet garanteras av Sunpower

SunPower solpaneler är så välbyggda att de kommer att fungera korrekt i decennier framöver. Under 2017 lanserade företaget de bästa garantivillkoren inom solcellsindustrin. Med denna garanti garanterar företaget energiprestanda och produktionskvalitet under en period av 25 år. Denna garanti ges trots många yttre påverkan, såsom varierande temperaturer, svåra väderförhållanden och eventuellt åldrande av solpanelerna.

När det gäller energiutbyte garanterar företaget en avkastning på 98 % det första året. Under de följande 24 åren är den maximala degenerationen 0,25 % per månad. Efter 25 år borde det fortfarande finnas en energiutbyte på 92 % kvar. Det är betydligt mer än de konventionella solpanelerna. Efter 25 år garanterar de en produktion på 80 %.

Tror du att detta löfte kommer att öka försäljningen? Då kan det vara ett bra drag att investera i SunPower-aktier.

Indelning av produktionsaktiviteter

SunPower beslutar 2019 att dela upp majoriteten av sin produktionsverksamhet i ett separat bolag. Den nya Maxeon Solar-verksamheten kommer att vara baserad i Singapore. Företaget kommer att producera solpaneler i Frankrike, Malaysia, Mexiko och Filippinerna. SunPower kommer att fokusera på energilagring och solpanelsystem för kommersiella och bostäder i USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *