Hur kan du köpa Suzuki-aktier?

Suzuki är naturligtvis känd för sina små men solida bilar. I en värld där utsläpp blir alltmer centrala kan små bilar bara bli mer populära. Överväger du att investera i Suzuki? I så fall är det klokt att först kontrollera var du kan köpa aktierna till bästa pris. Det är också viktigt att kontrollera det senaste aktiekursen.

Var kan du köpa Suzuki-aktier?

Har du förtroende för Suzuki-företaget? Tror du att de små bilarna kommer att fortsätta att vara populära i framtiden? Eller tror du att de större modellerna kommer att tilltala en ny publik? I så fall kan det vara ett attraktivt alternativ att investera i Suzuki-företaget. Vill du köpa Suzuki-aktier? Du kan direkt köpa Suzuki-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Suzuki-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är Suzukis aktiekurs?

Är du nyfiken på den senaste kursutvecklingen på Suzuki-aktier? Ta en titt på diagrammet nedan. Här ser du det senaste CFD-priset på Suzuki. Du kan också använda knapparna för att handla CFD-aktien direkt. Lycka till!

Om Suzuki-företaget

Suzuki är en av de tio bästa tillverkarna av fordon. De producerar både bilar och motorcyklar. Det är ett företag baserat i Japan. Företaget producerade inte mindre än tre miljoner fordon 2017, varav en tredjedel såldes i Japan själv. En stor del av bilarna säljs också i Indien. Produktionen av motorcyklar har varit pressad under en längre tid och minskar något.

Därför, om du vill investera i Suzuki-aktier, är det lämpligt att undersöka de japanska och indiska marknaderna väl. När efterfrågan på bilar ökar där kan det vara positivt för Suzukis försäljning och resultat.

Investera i Suzuki

Suzukis historia

Företaget producerade ursprungligen flera produkter. 1937 skapade de en liten bil och detta blev en stark tillväxtmarknad för företaget. 1970 gick de också in på den indiska marknaden. Även här var Suzukis småbilar efterfrågade. General Motors köpte en andel på fem procent i Suzuki 1981 och utvidgade den till 20 procent 2001. Flera motorcyklar tillverkades tillsammans. Suzuki fick också tillgång till den nordamerikanska marknaden med GM som sin partner.

Uttag från den kinesiska marknaden

År 2018 drog Suzuki sig ur den kinesiska marknaden. De fick ett symboliskt belopp för sin andel på 50 per cent insats i joint venture. Företaget fortsätter fortfarande att tillverka fordon under licens. Den kinesiska marknaden har förändrats. Där småbilar brukade vara populära föredrar de nu större bilar.

Dieselskandaler

Även om det inte har förekommit några utsläppsskandaler på Suzuki, måste det fastställas om Suzuki-dieselmotorer uppfyller utsläppsreglerna. Om inte, kan detta resultera i ett försäljningsförbud i Europa.

Tillsynsmyndigheter runt om i världen har testat dieselmodeller sedan Volkswagens dieselskandal 2015. De hade sedan använt olaglig programvara för att fuska utsläppstester i Amerika. Även om detta inte är fallet med Suzuki, kan det påverka försäljningen av sina dieselmodeller i Europa.

Skandaler kan ha en negativ inverkan på aktiekursen. Händer något negativt med Suzuki i framtiden? Då kan det vara klokt att aktivt handla genom att ta en kort position. Med en kort position spekulerar du på ett fall i aktiekursen.

Suzuki aktier

Privat leasning

Suzuki är ett populärt varumärke, särskilt bland privata köpare. Det är nu också möjligt att köpa en Suzuki på privat leasning. Finansieringsalternativet ger köparen större trygghet och säkerhet. De vet exakt var de står. De låga inköpspriserna på de olika modellerna gör det till ett intressant val. Det är således möjligt att köpa en prisvärd bil.

Större modeller

Förutom de mindre modellerna som Suzuki är känd för har de också utvecklat några attraktiva större modeller som är bra för att bredda utbudet. Med de större modellerna hoppas Suzuki kunna utöka försäljningsmarknaden, vilket ytterligare kommer att öka företagets lönsamhet.

Detta är bra för aktieägarna, särskilt när marknaderna förändras. Eftersom Suzuki är aktivt på flera marknader kan de svara på unika trender. Det är också möjligt att människor kommer att växa från en liten bil till en större Suzuki-bil. Tror du att Suzuki också kan klara sig med de större bilmodellerna? I så fall kan det vara bra att köpa Suzuki-aktier.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *