Öppettider för börsen i Sydafrika (JSE)

Sydafrika är naturligtvis ett underbart semestermål där du kan åka på en vacker safari. Landet har också en av de starkaste ekonomierna i regionen. Det kan göra investeringar i Sydafrika väldigt intressanta. Men vad är den faktiska handelstiden för den sydafrikanska börsen? Och på vilka dagar stänger Johannesburgbörsen?

Vad är öppettiderna för den sydafrikanska börsen?

Innan du börjar investera i Sydafrika är det viktigt att du har börsens öppettider i åtanke. Nedan kan du omedelbart se när börsen är öppen:

  • Den sydafrikanska börsen är öppen från 9 till 17:00 lokal tid.
  • Den sydafrikanska börsen är öppen från ##T|7:00## till ##T|15:00## din tid.

Öppettider JSE Limited och FTSE / JSE

Nu vet du öppettiderna för Sydafrikas börs. Börsen kallas också JSE Limited. Vill du hellre handla med ett index på den sydafrikanska börsen? I så fall är FTSE / JSE alla aktier eller FTSE / JSE topp 40-index bra val. Öppettiderna för dessa index är desamma som för den sydafrikanska börsen.

Investera Sydafrika

Vilka dagar stänger den sydafrikanska börsen?

Sydafrika-börsen eller Johannesburg-börsen är endast öppen på vardagar. Det finns också flera andra dagar då börsen tillfälligt stänger. Nedan kan du se en uppdaterad lista över allmänna helgdagar där den sydafrikanska börsen stänger:

2024

DatumSemester
1 januari
nyårsdagen
21 mars
människorättsdagen
29 mars
långfredag
1 april Familjens dag
1 maj
arbetarnas dag
17 juni
Ungdomsdagen
9 augusti kvinnodagen
24 september Arvets dag
16 december
Försoningsdagen
26 & 26
december jul

Det finns helt klart ett antal helgdagar där det inte är möjligt att investera i Sydafrika. Vill du investera aktivt? Det finns gott om andra börser öppna på många av dessa lokala helgdagar!

Vill du själv investera i Sydafrika?

Vill du själv investera i Sydafrika? I så fall är det viktigt att hålla koll på avgifterna. En investering i ett annat land kan snabbt bli dyrare än en investering i ditt eget land. Med eToro betalar du emellertid alltid inga courtage när du köper aktier. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Bakgrundsinformation Sydafrika mässa

 Johannesburg Securities Exchangeeller JSE har en lång historia. Ursprunget till mässan ligger i år 1886 då guld upptäcktes. Denna upptäckt skapade många nya företag, vilket ökade efterfrågan på en mässa. 1887 blev detta verklighet: Benjamin Minors Woollan grundade JSE.

Idag är Sydafrikas börs den största på hela kontinenten. Du kan också själv investera på denna börs med moderna mäklare.

Andelar på den sydafrikanska börsen handlas i den sydafrikanska randen. Observera att din investering kan minska i värde när din hemmavaluta stärks mot Sveriges valuta.

Sydafrikas börs ligger i Johannesburg, som är Sydafrikas huvudstad. Du kan besöka mässans hemsida här. De fullständiga adressuppgifterna är:

JSE Limited
One Exchange Square, Gwen Lane
Sandown, 2196
Sydafrika

Du kan också kontakta mässan via surveillance@jse.co.za eller +27 11 520 7000.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *