Öppettider för börsen i Taiwan

Taiwan och Kina är i oro. Hittills har dock Taiwan lyckats fortsätta att fungera som en oberoende part. Just på grund av detta oberoende lyckas Taiwan bygga en stark ekonomi. Du kan också investera i denna ekonomi. Taiwans börs i Taipei är porten till en investering i detta land. Men vilka öppettider har Taiwansbörsen och på vilka dagar stänger börsen?

Vad är öppettiderna för den taiwanesiska börsen?

Nedan kan du se vid vilken tidpunkt Taiwans börs öppnar:

  • Taiwans börs öppnar 9:00 och stänger 17:30 lokal tid.
  • Taiwans börs öppnar ##T|1:00## och stänger vid ##T|5:30## din tid.

investera taiwan

Vilka dagar är Taiwanbörsen stängd?

Taiwans börs stänger varje helg. Det finns också speciella helgdagar där marknaden stänger. Nedan ser du tydligt på vilka dagar det inte går att investera i Taiwan:

Vilka dagar är Taiwans börs stängd?

Taiwanbörsen stänger varje helg. Dessutom finns det även speciella helgdagar där handeln stoppas. Nedan kan du tydligt se vilka dagar det inte är möjligt att investera i Taiwan:

Datum
Semester
1 januari Republikens dag
6-7 februari
Marknadshelg
8-14 februari kinesiska nyåret
28 februari Fredens dag
4 april Barnens dag
5 april Qingming-festivalen
1 maj Labor Day
10 juni Drakbåtsfestival
17 september
Midhöstfest
10 oktober
Nationaldag

Vill du investerar själv i Taiwan?

Du kan också välja att investera i Taiwan själv. Många online-aktiemäklare erbjuder tillgång till Taiwans marknader. Med eToro kan du investera i aktier utan att betala courtage. Använd knappen för att direkt öppna en gratis demo:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Bakgrundsinformation Taiwanmässan

Taiwanbörsen grundades 1961. Välkända aktier noterade på börsen inkluderar TSMC, Hon Hai Precision Industry och Formosa Petrochemical.

Du kan också investera i hela Taiwanbörsen genom att investera i Taiwan Stock Exchange Capitalization Weighted Stock Index (TAIEX).

Aktier på Taiwans börs handlas i Taiwans dollar. Observera att din investering kan minska i värde när din hemmavaluta stärks mot Taiwans valuta.

Taiwan Stock Exchange ligger i Taipei, som är Taiwans huvudstad. Du kan besöka mässans webbplats här. De fullständiga adressuppgifterna är:

Taiwans börs, nr. 7, avsnitt 5
Xinyi Road, Xinyi District
Taipei City, Taiwan 110

Du kan också nå mässan via tyng@tpex.org.tw eller +886 2 2366 8053.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *