Att köpa Tether (USDT): Hur investerar man i Tether?

Kryptomarknaden har vuxit kraftigt under åren och fler och fler kryptovalutor har lagts till. Förutom det investerar allt fler människor i krypto. En av de kryptovalutor du kan investera i är Tether.

Tether fyller rollen som ett stabilt mynt på kryptomarknaden. Detta är en digital valuta som kan användas för att konvertera fiatpengar till kryptopengar. Tether hyllas för närvarande som ett av de bästa stabila mynten i världen. Det är just därför det kan vara fördelaktigt att investera i Tether.

Kryptovalutan som är associerad med Tether kallas också USDT. Trots att Tether fyller rollen som ett stabilt mynt kan du helt enkelt köpa denna kryptovaluta hos olika mäklare på Internet. Det finns också olika typer av plånböcker där du kan lagra dessa tokens. I den här artikeln hittar du all information du behöver veta om Tether innan du börjar investera i den.

Hur & var kan du köpa / investera med Tether?

Tether gör det möjligt att konvertera fiatpengar till en kryptovaluta. Tethers token kallas också USDT och dess värde är lika med den amerikanska dollarn. Detta gör att du kan göra vanliga banktransaktioner utan att behöva gå igenom en riktig bank. Denna stabilitet gör det intressant att köpa Tether USDT, till exempel för att därefter använda den för att köpa andra kryptovalutor.

Du kan investera i Tether på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i Tether:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 Tether

Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

  1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Välj Tether
  4. Ange det belopp som du vill köpa för Tether
  5. Tryck på köpknappen

Då köps Tether direkt på ditt konto!

Vad är Tether?

Tether är ett fintech -koncept som kan användas för att konvertera fiat -pengar till kryptovalutor. Fiatpengar, även kända som förtroendepengar, är ett mycket populärt koncept på kryptomarknaden. Kort sagt, fiat -pengar kan ses som de riktiga pengarna som för närvarande används som lagligt betalningsmedel. Tänk till exempel på pund eller dollar.

Eftersom Tether är en mellanhand mellan fiatpengar och kryptovalutor är dess värde också indirekt relaterat till dollarns värde. Kryptovalutor som är kopplade till fiat -valuta kallas i sin tur. Stablecoins. Så du kan säga att Tether är en stablecoin.

Löftet från Tether är därför att värdet på token för denna kryptovaluta, USDT, alltid kommer att vara lika med värdet på en dollar. Detta är dock bara ett löfte. Tethers blockchain är offentlig, men Tethers bankkonto är det inte. Utanför Tether -teamet vet ingen om det finns tillräckligt med Tether -kryptomynt för att säkerställa varje dollar.

Investera i Tether

Vilka tillämpningar har Tether?

Som redan nämnts är Tether ett så kallat stabilt mynt som utgör en mellanhand mellan fiatpengar och kryptopengar. Tether gör transaktioner över internet som förblir lika med amerikanska dollar. På så sätt skiljer det sig från andra kryptovalutor. När allt kommer omkring, eftersom värdet på en USDT förblir lika med värdet på en amerikansk dollar, är USDT inte särskilt volatilt.

En annan fördel med USDT är att den kan lagras i en plånbok online tillsammans med andra kryptovalutor. På så sätt behöver handlare eller investerare inte ta hänsyn till volatiliteten mellan olika kryptovalutor.

Hur kan 1 USDT alltid vara värt så mycket som 1 dollar?

Nu kan du undra hur det är möjligt att en USDT alltid förblir värd samma som en amerikansk dollar. För att uppnå detta använder Tether den så kallade Omni Layer-plattformen. Denna plattform tar emot all information om insättningar eller uttag av fiat -pengar. Dessutom håller denna plattform koll på hur mycket USDT som utfärdas eller dras in. På så sätt bibehålls balansen mellan värdet av USDT och US Dollar på Teters konto.

Är Tether pålitlig?

För ett stabilt mynt är det uppenbarligen viktigt att det får mycket förtroende från handlare och investerare. När allt kommer omkring måste du som handlare kunna lita på att ett stabilt mynt faktiskt kommer att behålla sitt värde. Som redan nämnts är teamet bakom USDT inte helt transparent med avseende på mängden kryptopengar och mängden fiat -pengar på Teters bankkonto. Finns det verkligen lika mycket Tether som amerikansk dollar?

Det enda teamet i denna digitala valuta någonsin har släppt om kontanterna är att kontanterna inte bara består av amerikanska dollar. En del av Teters säkerheter består därför också av andra kryptovalutor. Eftersom laget inte är helt transparent om mängden likvida tillgångar är det också svårt att avgöra om organisationen har tillräcklig säkerhet för att få fram ett bra stabilt mynt.

Men för närvarande är Tether ett av de mest använda stabila mynten i världen. Detta indikerar att det finns åtminstone tillräckligt med förtroende från handlare för dessa digitala mynt.

Framtidsutsikterna för Tether

För investerare är det lämpligt att investera i Tether just nu. För närvarande är det relativt fördelaktigt att investera med fiat -pengar och därmed köpa USDT -kryptomynt. På grund av en liten skandal 2018 är dock värdet på en USDT för närvarande inte detsamma som värdet på en dollar. Därför är det inte klokt att byta dina USDT -kryptomynt för dollar just nu.

Om värdena är lika igen om någon tid, så är detta ett klokt drag. Om du investerar i Tether nu är det möjligt att du kommer att tjäna mycket i framtiden. Självklart utvecklas kryptomarknaden fortfarande, så priserna kan svänga något och en positiv framtid kan inte garanteras.

Hur köper man Tether?

Trots att Tether är ett stabilt mynt, och därför har en något annorlunda roll än de flesta kryptovalutor, kan du fortfarande köpa Tether på samma sätt. Det finns helt enkelt mäklare som erbjuder olika kryptovalutor, inklusive Tether -kryptovalutan. Du kan enkelt betala via banköverföring, med ett kreditkort eller med en annan kryptovaluta.

När du köper Tether -kryptovaluta är det klokt att göra lite research om de olika mäklarna för att se om de erbjuder denna kryptovaluta. Alla mäklare stöder inte Tether och mäklarna kan också skilja sig åt i transaktionskostnader. För att få den billigaste möjliga affären är det därför klokt att jämföra flera mäklare innan du köper Tether -kryptomynt.

Förvaringskoppling i en plånbok

När du har bestämt dig för att börja investera i den digitala valutan i Tether är det naturligtvis viktigt att du säkert kan lagra dina ägodelar. För detta kan du använda en så kallad plånbok. En plånbok är en slags online eller offline plånbok där du kan lagra kryptovalutor.

De flesta mäklare erbjuder säkra plånböcker som också är lämpliga för de kryptovalutor de säljer. Det finns ungefär två sorters plånböcker där du kan lagra din kryptovaluta. Du kan göra detta i en digital plånbok eller i en hårdvaruplånbok. Var och en av dessa plånböcker har sina fördelar och nackdelar, och det är klokt att väga dessa innan du gör ett val.

Digital plånbok

Om du alltid vill ha tillgång till din plånbok passar en digital plånbok bäst för dig. En digital plånbok kallas också en online plånbok och använder ett moln på internet för att lagra dina kryptopengar. På så sätt kan du komma åt din plånbok när som helst när du har en internetanslutning. Nackdelen med denna typ av plånbok är att dina digitala mynt lagras på internet, vilket gör dem mer mottagliga för hackare.

Hårdvaruplånbok

Samtidigt är det också möjligt att lagra Tether -kryptovaluta i en hårdvaruplånbok. Denna typ av plånbok kallas också en offline plånbok. Denna plånbok är tillgänglig offline och kan lagras på extern hårdvara. Nackdelen med denna plånbok är att du inte alltid har tillgång till den på alla enheter som med en digital plånbok. Fördelen är att denna plånbok är väl skyddad mot hackare eftersom den är offline och därför inte kräver en internetanslutning.

Investera i Tether

Är din plånbok rikt fylld med Tether -kryptovaluta? Då kan du börja investera. Vid ett visst ögonblick köper du en viss mängd kryptovaluta. Du lämnar dessa i din plånbok under en viss tid, medan du följer priset eller inte. När priset är gynnsamt och dina digitala mynt har stigit betydligt i värde kan du sälja dem för att tjäna mycket.

Strategier för att investera

När du investerar är det naturligtvis viktigt att hålla noga koll på priset på den relevanta kryptovalutan. Bortsett från det är det också klokt att noga tänka på strategin du ska använda när du investerar. När du investerar i digitala valutor finns det två olika sorters strategier du kan använda.

När det gäller den långsiktiga strategin kommer du att behålla mynten i din plånbok under en längre tid, och du kommer att basera dina handlingar särskilt på prisutvecklingen under en längre tid. När du använder den kortsiktiga handelsstrategin följer du priset närmare, och du är aktiv i handeln på kryptomarknaden.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *