Hur kan du köpa Toshiba-aktier?

Toshiba är ett stort elektronikföretag som tillverkar bärbara datorer. Företaget är också den största halvledartillverkaren i Japan. Att investera i Toshiba-aktien är fortfarande inte utan risk: bokföringsskandalen och kärnkatastrofen har satt priset på aktien under press. Vill du fortfarande investera i Toshiba-aktier? På den här sidan kan du se var du kan köpa Toshiba-aktier direkt. Du kan också se det senaste Toshiba-aktiekursen här.

Var kan du köpa Toshiba-aktier?

Vill du köpa Toshiba-aktier? Innan du gör det är det viktigt att analysera företagets vision för framtiden. Tror du att företagets nuvarande strategi kommer att leda till ytterligare tillväxt i framtiden? Vill du köpa Toshiba-aktier? Du kan direkt köpa Toshiba-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Toshiba-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Toshiba?

Är du nyfiken på aktiekursen på Toshiba? I grafen nedan kan du se hur Toshiba-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Toshiba

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Toshiba.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Toshiba för de senaste 5 dagarna:

Om företaget Toshiba

Toshiba är en stor innovatör inom teknikområdet. Företaget tillverkar alla typer av elektroniska och elektriska produkter. Bland annat tillverkar företaget digitala konsumentprodukter, energisystem, kommunikationssystem och hushållsapparater.

Toshibas historia börjar redan 1875. Sen grundade Hisashighe Tanaka ett elektroteknikföretag: Shibaura Seisaku Sho. Detta företag slogs samman med Tôkyo Denki 1939. Det officiella namnet på det nya företaget var Tokyo Shibauru Denki. Det nya företaget blev känt som Toshiba, som blev det officiella namnet på företaget 1968. Företagets namn består av Kajin-skyltarna tô och Shiba. To betyder ”öst” Shiba betyder ”magisk växt”.

Toshiba

Företagets expansion

Toshiba blev ett stort företag genom innovation och olika förvärv. På fyrtio- och femtiotalet under förra seklet togs flera industriföretag över. Flera dotterbolag bildades senare, såsom Toshiba EMI (1960), Toshiba Chemical (1974) och Toshiba Carrier Corporation (1999).

Kärnaktiviteterna Toshiba och Westinghouse är inte en framgång

Toshiba är också verksamt inom kärnteknisk verksamhet med produktion av kokvattenreaktorer. År 2006 förvärvade Toshiba Westinghouse Electronic Company, ett företag som tillverkar tryckvattenreaktorer. Marknaden för kärnreaktorer återhämtade sig i början av årtusendet, men kärnkatastrofen i Fukushima satte stopp för denna återhämtning 2011.

2017 förvärvar Westinghouse affärsenheten Stone & Webster från Chicago Bridge & Iron. Tillsammans med denna affärsenhet arbetar Westinghouse med att bygga två nya kärnkraftverk i USA. Byggkostnaderna är dock högre än väntat och schemat uppfylls inte, vilket sätter Westinghouse i ekonomiska svårigheter.

Toshiba kommer att behöva skriva av mer än 5,9 miljarder euro på sin kärntekniska verksamhet 2017, vilket kommer att få obehagliga ekonomiska konsekvenser. Under räkenskapsåret 2016/2017 kommer Toshibas nettoförlust att vara mer än 3 miljarder euro. Dessutom kommer Toshiba att ha negativt eget kapital under det räkenskapsåret. Dessa typer av evenemang kan vara en bra anledning att sälja dina Toshiba-aktier. Genom att aktivt handla kan du svara perfekt på de senaste positiva och negativa nyheterna om företaget.

Rekordförlust på grund av en redovisningsskandal

2015 hade Toshiba en rekordförlust på inte mindre än 4,2 miljarder euro. Orsaken till denna förlust är en bokföringsskandal. I juli 2015 verkar det som om företaget hade överskattat spekuleraen med mer än 1,2 miljarder dollar under 7 år. Resultatsiffrorna kommer att korrigeras i december 2015.

Bokföringsskandaler är dåliga för företagets rykte. Aktieägare tappar förtroende för ett företag som Toshiba. Detta är därför inte positivt för aktiekursen. Som investerare kan du svara på detta genom att öppna en kort position under en kris. Du kan också leta efter rätt tidpunkt för att köpa aktierna mot en rabatt.

Uppfinnaren Toshiba

Många viktiga uppfinningar görs av Toshibas utvecklingsavdelningar. Till exempel utvecklade Toshiba den första transistor-tv 1959. Viktiga uppfinningar var den första bärbara datorn 1985 och den första bärbara datorn 1989. Toshiba utvecklade den första DVD-spelaren 1995. Det är inte utan anledning att Toshiba är känt för sin innovativa kraft.

Tror du att Toshiba kommer att lyckas med att föra elektroniska innovationer på marknaden också i framtiden? Då bör du överväga att investera i Toshiba!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *