Lär dig handel med trackers

Vill du lära dig hur du handlar med trackers? I den här artikeln förklarar vi hur du kan lära dig att handla. Kunskap är viktigt, men innan du kan testa dina kunskaper kan du träna online. På detta sätt kan du testa det du vet och förbättra dig som trader. Öppna ett gratis demo-konto med en av onlinemäklarna för att börja träna nu!

Vad är trackers och vad kan du göra med dem?

trading trackers

Innan du börjar handla trackers måste du veta vad de är. Trackers är också kända som indexspårare och som ETF: er (Börshandlade fonder). Denna handelsprodukt har funnits i Europa sedan 1999. De flesta ETF: er följer ett särskilt index, varför de kallas indexspårare? De har ett särskilt mål i åtanke: de vill vara mer stabila än priserna på vanliga aktier.

Denna stabilitet är möjlig eftersom trackers följer allmänt index (till exempel Dow Jones). Som investerare kan du aldrig förlora mer än vad som har gått förlorat på börsen i ETF i genomsnitt under dagen. Detta kan göras genom att köpa en samling representativa aktier från det indexet. Detta ger dig mer säkerhet som en nybörjare, vilket är en av de främsta anledningarna till att trackers har blivit mycket populära handelsprodukter.

Kort och lång

Kort och lång är två mycket viktiga termer på handelsfronten. När värdet på ett index sjunker eller går upp kan en spekulera göras. Det finns en liten nackdel eftersom du har färre alternativ i det underliggande värdet. Det är något av en samling av de viktigaste bestånden. Men fördelen är att det är en stabil investering.

Det är inte allt; det ger också en därmed högre avkastning med en relativt låg risk. Tyvärr säljer inte alla online mäklare ETF, men det kan vara väldigt intressant för början, privata handlare. Huruvida du kan följa en tracker eller inte beror på din online mäklare.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *