Hur kan du köpa Tullow Oil plc-aktier?

Det oberoende multinationella oljebolaget Tullow Oil plc bedriver prospektering och produktion av olja och gas. En irländare grundade oljebolaget 1995. Företaget grundades i Tullow (Irland). Företaget är noterat på London Stock Exchange och på Dublin Stock Exchange. Vill du köpa Tullow Oil plc-aktier? I den här artikeln diskuterar vi hur du kan göra detta!

Var kan du köpa Tullow Oil-aktier?

Vill du köpa Tullow Oil-aktier? Du kan direkt köpa Tullow Oil-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Plus500Spekulera aktivt i stigande och fallande ”Tullow priser.
82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
AvatradeHandla ”Tullow aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är aktuellt aktiekurs för Tullow Oil?

Vill du veta vad aktiekursen för en Tullow Oil Plc-aktie är? Begripligt! Nedan kan du se det senaste CFD-priset. Du kan också öppna en ny position direkt med hjälp av knapparna.

Främst aktiv i Afrika

Tullow Oil är huvudsakligen verksamt i Afrika. Produktion och prospektering sker i Afrika och i Afrikas atlantiska vatten utanför kusten. Under arbetet i Atlantens vatten utanför Afrikas land upptäcktes ett oljefält utanför Ghanas kust. Tullow är chef för detta fält och tillhörande installationer. Dessutom är bolaget den största aktieägaren. Andra afrikanska länder där företaget är verksamt är Gabon och Uganda.

Företaget är inte bara aktivt i Afrika. Tullow är också verksamt i Asien. Dessutom är företaget involverat i naturgasutvinning i Nordsjön. Totalt är företaget verksamt i mer än tjugo olika länder.

Tullow Oil plc-aktier

Tullow Oil History 1985-1999

Aldan Heavey grundade företaget 1985 i Tullow, en liten stad i Irland. Han hörde talas om aktiviteter i Senegal från en vän. Därför bestämde han sig för att starta sin verksamhet där. 1986 undertecknade han ett licensavtal i Senegal.

1987 började han producera och sälja gas i det landet. 1989, efter att ha belönats med den första brittiska landlicensen, blev företaget aktivt i länder som Spanien, Italien och södra Jemen. 1990 blev företaget aktivt i Sydasien. Det året tecknade företaget ett licensavtal i Pakistan. Gas upptäcktes i Pakistan 1994.

Andra länder där företaget blev aktivt under 1990-talet är Bangladesh, Indien, Egypten, Elfenbenskusten och Rumänien.

Växande företag

År 2000 gjorde Tullow Oil ett viktigt förvärv. BP Gasfält i Nordsjön, som var i produktion, togs över. Som ett resultat av detta övertagande ökade företagets produktion och kassaflöde avsevärt. Företaget blev en viktig ”aktör” inom gasproduktion i Nordsjön.

Övertagandet av Energy Africa 2004 fördubblade företagets storlek. Övertagandet möjliggjorde produktion och prospektering av olja och gas i bland annat Uganda, Gabon, Namibia och Kongo.

2006 var ett framgångsrikt år. I Uganda gjordes 5 upptäckter av olja. I Storbritannien gjordes 3 upptäckter av gas. I december 2006 gjorde Tullow sitt största förvärv. För 1,1 miljarder dollar förvärvades Hardman Resources Limited. Detta förvärv gav Tullow en dominerande ställning i Ghana. Dessutom blev företaget aktivt i Mauretanien, Franska Guyana och Surinam.

2006 var Tullow aktiv i 22 länder. Företaget hade 250 anställda. Företagets omsättning var 1.067 miljoner dollar.

Tullow fortsätter att växa

Efter 2006 fortsatte företaget att växa. År 2012 var företaget verksamt i 25 länder. Företaget har 1415 anställda det året. Företagets omsättning är 2,3 miljarder dollar. Företaget fortsatte att växa fram till 2015. 2015 var företaget verksamt i 24 länder och hade 2034 anställda. Intäkterna det året var 2,65 miljarder dollar.

Tullow 2018

År 2018 förblev företaget fortsatt att vara verksam i 17 länder. Under det året hade företaget fortfarande 990 anställda. Omsättningen det året var 1,9 miljarder dollar.

författare

Oliver Metz Avatar
om

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *