Hur kan du köpa Uber-aktier?

Letar du efter en vild åktur? Om det är fallet, så kan det vara intressant att investera i Uber genom att köpa några aktier! Företaget har en enorm andel på taximarknaden i USA och Europa. Trots att Uber är marknadsledande på dessa marknader har de inte kunnat göra spekulera ännu. Vill du testa din tur och investera i den här taxi gigant?

Hur kan jag investera i Uber?

Det kan vara mycket lönsamt att investera i Uber; uber är ett stort företag med mycket mediauppmärksamhet nuförtiden. På grund av detta så är det många människor som investerar i Uber som inte är professionella. Positiva och negativa nyheter kan påverka aktiens aktiekurser kraftigt, du kan dra nytta av dessa förändringar genom att köpa och sälja Uber-aktier i rätt ögonblick.

Hur kan du köpa Uber-aktier?

När du litar på Ubers långsiktiga strategi kan du välja att köpa Uber-aktier på lång sikt. Man vet aldrig, Uber kommer kanske växa ut och bli nästa Google eller Facebook och nå målet som ingen skulle ha tänkt på. En andel i Uber kan vara värt mycket mer i framtiden. Vill du köpa Uber-aktier? Du kan direkt köpa Uber-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Uber-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för Uber?

Vill du veta det aktuella priset på Uber-aktien? I diagrammet nedan kan du se priset till vilket du kan köpa och sälja CFD Uber-aktier:

Företagsinformation för Uber

Nedan kan du se de viktigaste företagsuppgifterna för Uber:

Analys av Uber

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Uber-aktier är det viktigt att analysera aktien grundligt. I översikten nedan kan du se hur Uber har utvecklats den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se Ubers aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Uber-aktien att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Uber kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att den här siffran bara är en förutsägelse om det framtida priset på Uber, och att denna förutsägelse kanske inte går i uppfyllelse.


investerar i Uber

Vad gör Uber?

Nästan alla vet svaret på den här frågan; Uber fokuserar främst på att erbjuda taxiresor, men som inte görs på det gammaldags sättet. Hos Uber beställer du taxiresor via en app: GPS gör resten. Chaufförerna tjänar lite pengar och Uber får 25% provision.

Framtiden för Uber

Uber är ett innovativt företag, men flera länder var tvungna att granska sina lagar om och om igen på grund av de många nya iden Uber har lanserat. UberPop är ett exempel på en produkt som orsakade stor huvudvärk för flera regeringar. Denna tjänst gör det möjligt för människor att köra för Uber utan taxilicens. Uber blev tillslut tvungen att sluta erbjuda den här versionen av sin tjänst i många länder.

Men detta har inte hindrat Uber från att utvecklas och växa som ett företag. Ubers kreativitet och innovation kan vara en bra anledning att köpa aktien. Företaget har lanserat flera nya tjänster; den mest framgångsrika tjänsten är Uber Eats, där du kan beställa mat med. Även på den här appen får Uber sin provision.

Köp Uber-aktier

En annan intressant sektor som Uber arbetar inom är autonoma bilar. Tillsammans med NASA arbetar Uber med en design för flygande fordon. Detta kan vara mycket tilltalande för att undvika trafik och trängsel. Dessa experiment är ganska kontroversiella eftersom det har skett flera dödsfall på grund av autonoma bilar. Framtida framgång med autonoma teknik skulle vara en bra anledning att köpa Uber-aktier.

Utvecklingen av autonoma bilar kan mycket väl vara Ubers fall. Om bilar kan åka utan chaufför kan det bli mycket mer tilltalande för människor att köpa en autonom bil än att beställa en Uber. Tekniken är fortfarande mycket under utveckling, men de kan visa sig vara goda skäl att köpa eller sälja Uber-aktier.

Negativa resultat

En stor nackdel med att investera i Uber är det faktum att företaget har gjort förluster efter förlust under ett tag. Intäkterna växer fortfarande, men också förlusterna. I framtiden måste Uber bevisa att de kan tjäna pengar. Men du kan fortfarande tjäna pengar på ett förlustbringande företag. Så länge aktiekurserna stiger kommer det att vara lockande att köpa aktierna. I så fall behöver du ingen utdelning.

En annan risk som blockerar tillväxten av Uber är konkurrensen. Det är relativt enkelt för andra företag att komma in på marknaden. Detta hände redan med Didi Chuxing i Kina och Grab i Singapore. Uber har dragit sig ur dessa marknader och får en provision på 20% Didi Chuxing och 27,5% provision av Grab i utbyte.

Däremot i USA är tävlingen väldigt intensiv: Lyft erövrar en stor del av marknaden där, om Uber tappar sin position i framtiden rekommenderas det att du säljer dina aktier.

Uber förlorar marknadsandelar

Uber är inte längre en ensam härskare

När du planerar att investera i Uber bör du hålla ett öga med de olika skandalerna i Uber. Uber är känd för att vara en ganska “bad boy”. Förutom protest mot UberPop är företaget ansvarigt för några dödsfall orsakade av de autonoma bilarna. Ett par chaufförer har också uppfört sig dåligt i sällskap med en kvinnlig passagerare. Den här typen av skandaler kommer sannolikt att påverka aktiekurserna i framtiden, därför kan det vara intressant att sälja sina Uber-aktier.

Köpa eller sälja Uber-aktier?

Oavsett om du vill köpa aktier eller inte, så beror det om du är villig att ta risker. Uber växer mycket och har många kunder idag, men under tiden finns det mycket osäkerhet kring Uber och företagets framtid. En sak är säker: Att investera i Uber blir aldrig tråkigt!

Uber växer

Uber växer fortfarande

Hur började Uber?

Uber grundades 2009 i San Francisco (vart annars kan det vara). Roligt faktum: grundarna Travis Kalanick och Garrett Camp började med en limousintjänst, senare lade de till vanliga och mer tillgängliga fordon på plattformen. År 2012 tog grundarna tjänsterna till London och Amsterdam och därefter till Rotterdam och Haag.

Sedan 2018 fick Uber några användare i Ryssland med företaget Yandex. År 2019 gick Uber med på aktiemarknaden, aktien blev noterad på New York Stock Exchange. Det inledande aktiekursen var 45 dollar per aktie, vilket ledde till en värdering på 80 miljarder dollar. Tror du att deras aktiekurser kan stiga i framtiden? Då är det lämpligt att investera i Uber.

Ett företag fullt av kontroverser

Uber får mycket uppmärksamhet. Denna uppmärksamhet är dock inte alltid så positiv som man kanske hade hoppats på. Många chaufförer klagar på att de till exempel får betalt för lite. Dessutom har flera länder stämt plattformen, för Uber är en orättvis konkurrent till den genomsnittliga traditionella taxichauffören.

Dessutom hackas Uber ganska ofta, redan 2014 hackades Uber och informationen om cirka 50 000 chaufförer läcktes ut. År 2017 följde ett ännu större hack, detta hack resulterade i att läcka information upp till 57 miljoner kunder och chaufförer. Uber betalade en stor summa pengar för att förhindra att information skulle vara tillgänglig för allmänheten.

Grundaren Travis Kalanick fick också mycket negativ PR. År 2017 bestämde han sig för att sluta, hans avgång var förmodligen kopplad till all negativ press som omringade hans namn. Företaget berättade dock för pressen att hans avgång berodde på en båtolycka, vilket resulterade hans mors död. Många tvivlade redan på hans kompetens och ledarskap. Kvinnor kände sig hotade inom företaget och lokala förvaltningar lurades av hemliga program.

Tror du att Uber har formeln till framgång, trots alla dessa kontroverser och skandaler? Då rekommenderas att du köper några Uber-aktier!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *