Hur kan du köpa Umicore-aktier?

Hållbarhet blir allt viktigare för den genomsnittlige investeraren. Umicore är ett belgiskt företag som vet hur man ska svara på denna trend. Det gör de till exempel genom att tillverka uppladdningsbara batterier. Vill du investera i företaget Umicore? I den här artikeln kan du läsa hur du kan köpa Umicore-aktier och ta en titt på den aktuella aktiekursen.

Var kan man köpa eller investera i Umicore aktier?

För seriösa, långsiktiga investerare kan en investering i Umicore vara intressant. För att köpa aktien behöver du ett konto hos en nätmäklare. En mäklare är en part som kan köpa och sälja aktier för din räkning. Vill du köpa eller investera i Umicore aktier? Översikten nedan visar dig en lista över de mest pålitliga och användarvänliga aktiemäklarna du kan använda för att investera eller köpa Umicore aktier.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Umicore-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Umicore just nu?

Är du nyfiken på aktiekursen för Umicore? Grafen nedan visar hur Umicore:s aktie har utvecklats under den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna ett gratis konto och börja investera i detta företag.

Information om företaget Umicore:

Nedan hittar du de viktigaste uppgifterna för Umicore.

Analys av Umicore:

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Umicore aktier är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Umicore aktie har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Umicore för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen Umicore att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Umicore kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisrörelserna för Umicore och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din egna research!

Om företaget Umicore

Det multinationella materialteknikföretaget Umicore NV har sitt huvudkontor i Bryssel, Belgien. Tidigare var företaget känt som Union Miniére. 1989 slogs 4 företag inom gruv- och smältindustrin samman med varandra. Denna sammanslagning ledde till skapandet av Umicore.

Efter att det grundades omvandlades företaget till ett mer teknikorienterat företag. Bolagets verksamhet omfattar raffinering och återvinning av metaller. Umicore tillverkar även specialiserade produkter av ädelmetaller, kobolt, zink, germanium och andra metaller. Sedan starten 1991 har Umicore varit noterat på det belgiska börsindexet BEL-20.

Köp umicore-aktier

Umicores aktiviteter

Företaget skaffar sina intäkter främst genom att aktivt bygga ett mer hållbart samhälle. Detta gör företaget genom att tillverka uppladdningsbara batterier. Dessutom sysslar företaget med emissionskontroll och återvinning.

Företaget fick Fray International Sustainability Award 2011. De fick detta pris för att utveckla banbrytande teknologier för återvinning av uppladdningsbara batterier. Dessutom hade företaget tagit betydande initiativ för att skydda miljön. Under 2014 rankades företaget som nionde bland de 100 mest hållbara företagen i världen.

Tror du att detta hållbara tillvägagångssätt kommer att bidra till att nå bättre resultat i framtiden? Då kan det vara smart att investera i Umicore genom att köpa aktier.

Farväl till mining

Tidigare var gruvdrift företagets huvudsakliga verksamhet. Företaget är inte involverat i gruvdrift längre: alla dessa aktiviteter har sålts. Under 2005 såldes kopparbrytnings- och raffineringsverksamheten till Aurubis. 2007 såldes zinksmältverksamheten till Nyrstar.

2008 lades den sista gruvverksamheten ner. Företaget hade en minoritetsandel i zinkproducenten Padaeng Industry som den enda kvarvarande gruvverksamheten fram till 2008. Denna zinkproducent driver en gruva i norra Thailand. Denna minoritetsandel såldes i april 2008.

Umicores divisioner

Umicore har fyra divisioner: Energimaterial, Återvinning, Katalys och Performance Material.

Energimaterial divisionen producerar en rad metall- och metalloidprodukter för industriellt bruk. Ett exempel på detta är de produkter som tillverkas av oxider av salter av kobolt. De producerar även litium och nickel som används i glas, keramik och batterier. Denna division av Umicore producerar och säljer också produkter gjorda av germanium.

Huvudverksamheten för Återvinning division är raffinering och återvinning av olika ädelmetaller och andra icke-järnmetaller. När det gäller återvinning är Umicore den största återvinningsföretaget av ädelmetaller i världen.

Återvinningssektionen har även annan verksamhet. Till exempel Batteriåtervinning affärsenheten fokuserar på återvinning av laddningsbara batterier som används i bärbara datorer och mobiltelefoner. Smycken och industrimaterial affärsenhet producerar halvfabrikat baserade på ädelmetaller. Även skrot och rester från smyckesindustrin återvinns. Segmentet Recycle säljer ädelmetaller i gjuten form till industrikunder.

De Katalys divisionen består av två delar: Ädelmetallkemi och Katalysator för fordon. Denna division har bedrivit forskning inom området bilkatalysatorer sedan 1968.

Prestandamaterial division producerar specialiserade artiklar. Dessa artiklar är huvudsakligen gjorda av ädelmetaller och zink.

När man överväger en investering i Umicore är det viktigt att noggrant undersöka aktiviteterna och perspektiven för dessa olika divisioner.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *