Hur kan du köpa Umicore-aktier?

Hållbarhet blir allt viktigare för den genomsnittlige investeraren. Umicore är ett belgiskt företag som vet hur man ska svara på denna trend. Det gör de till exempel genom att tillverka uppladdningsbara batterier. Vill du investera i företaget Umicore? I den här artikeln kan du läsa hur du kan köpa Umicore-aktier och ta en titt på den aktuella aktiekursen.

Hur kan du köpa Umicore-aktier?

För seriösa, långsiktiga investerare kan en investering i Umicore vara intressant. För att köpa aktien behöver du ett konto hos en nätmäklare. En mäklare är en part som kan köpa och sälja aktier för din räkning. Vill du köpa Umicore-aktier? Du kan direkt köpa Umicore-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Degiro€2,50 per transaktion

Hur kan du aktivt investera i Umicore?

Priserna på en aktie kan fluktuera konstant. Detta är inte annorlunda för Umicore-aktien. Spekulanter handlar aktivt med priset på en aktie: detta gör det möjligt för dem att uppnå ett bra resultat under alla marknadsförhållanden.

En bra part där du aktivt kan handla i Umicore-aktier är Plus500. Med Plus500 CFD:er kan du ta ställning till både ett fallande och stigande pris vilket ger dig maximal flexibilitet. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna en gratis demo på Plus500:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är Umicores aktiekurs?

Du kan se Umicores aktuella CFD-aktiekurs i grafen nedan. Med köp- och säljknapparna kan du direkt öppna en position på aktien.

Om företaget Umicore

Det multinationella materialteknikföretaget Umicore NV har sitt huvudkontor i Bryssel, Belgien. Tidigare var företaget känt som Union Miniére. 1989 slogs 4 företag inom gruv- och smältindustrin samman med varandra. Denna sammanslagning ledde till skapandet av Umicore.

Efter att det grundades omvandlades företaget till ett mer teknikorienterat företag. Bolagets verksamhet omfattar raffinering och återvinning av metaller. Umicore tillverkar även specialiserade produkter av ädelmetaller, kobolt, zink, germanium och andra metaller. Sedan starten 1991 har Umicore varit noterat på det belgiska börsindexet BEL-20.

Köp umicore-aktier

Umicores aktiviteter

Företaget skaffar sina intäkter främst genom att aktivt bygga ett mer hållbart samhälle. Detta gör företaget genom att tillverka uppladdningsbara batterier. Dessutom sysslar företaget med emissionskontroll och återvinning.

Företaget fick Fray International Sustainability Award 2011. De fick detta pris för att utveckla banbrytande teknologier för återvinning av uppladdningsbara batterier. Dessutom hade företaget tagit betydande initiativ för att skydda miljön. Under 2014 rankades företaget som nionde bland de 100 mest hållbara företagen i världen.

Tror du att detta hållbara tillvägagångssätt kommer att bidra till att nå bättre resultat i framtiden? Då kan det vara smart att investera i Umicore genom att köpa aktier.

Farväl till mining

Tidigare var gruvdrift företagets huvudsakliga verksamhet. Företaget är inte involverat i gruvdrift längre: alla dessa aktiviteter har sålts. Under 2005 såldes kopparbrytnings- och raffineringsverksamheten till Aurubis. 2007 såldes zinksmältverksamheten till Nyrstar.

2008 lades den sista gruvverksamheten ner. Företaget hade en minoritetsandel i zinkproducenten Padaeng Industry som den enda kvarvarande gruvverksamheten fram till 2008. Denna zinkproducent driver en gruva i norra Thailand. Denna minoritetsandel såldes i april 2008.

Umicores divisioner

Umicore har fyra divisioner: Energimaterial, Återvinning, Katalys och Performance Material.

Energimaterial divisionen producerar en rad metall- och metalloidprodukter för industriellt bruk. Ett exempel på detta är de produkter som tillverkas av oxider av salter av kobolt. De producerar även litium och nickel som används i glas, keramik och batterier. Denna division av Umicore producerar och säljer också produkter gjorda av germanium.

Huvudverksamheten för Återvinning division är raffinering och återvinning av olika ädelmetaller och andra icke-järnmetaller. När det gäller återvinning är Umicore den största återvinningsföretaget av ädelmetaller i världen.

Återvinningssektionen har även annan verksamhet. Till exempel Batteriåtervinning affärsenheten fokuserar på återvinning av laddningsbara batterier som används i bärbara datorer och mobiltelefoner. Smycken och industrimaterial affärsenhet producerar halvfabrikat baserade på ädelmetaller. Även skrot och rester från smyckesindustrin återvinns. Segmentet Recycle säljer ädelmetaller i gjuten form till industrikunder.

De Katalys divisionen består av två delar: Ädelmetallkemi och Katalysator för fordon. Denna division har bedrivit forskning inom området bilkatalysatorer sedan 1968.

Prestandamaterial division producerar specialiserade artiklar. Dessa artiklar är huvudsakligen gjorda av ädelmetaller och zink.

När man överväger en investering i Umicore är det viktigt att noggrant undersöka aktiviteterna och perspektiven för dessa olika divisioner.

Tips: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *