Hur kan du köpa UPS aktier?

UPS är en välkänd amerikansk pakettjänst. När fler paket skickas kan det vara intressant att köpa UPS-aktier. I den här artikeln diskuterar vi hur du bäst kan investera i UPS och du kan också se den senaste aktiekursen här.

Var kan du köpa UPS-aktier?

En investering i UPS kan också vara attraktiv på lång sikt. När du köper UPS-aktier är det viktigt att undersöka företagets ekonomiska situation. Tror du att omsättningen kan växa i framtiden? Då kan det vara klokt att köpa UPS-aktier. Vill du köpa UPS-aktier? Du kan direkt köpa UPS-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Degiro€2,50 per transaktion

Hur handlar jag aktivt i UPS?

UPS-aktiekursen är mycket volatil och beror starkt på marknadsförhållandena. Under coronapandemin såg du till exempel att konsumenterna beställde fler paket. Detta fick UPS: s aktiekurs att öka snabbt. Däremellan kan UPS-aktier sjunka i värde igen.

Genom att aktivt handla priset på UPS kan du förutse de senaste marknadsförhållandena. På Plus500 kan du aktivt handla UPS-aktier utan risk genom att prova en demo. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett gratis demokonto på Plus500:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är UPS aktiekurs?

Är du nyfiken på att veta hur UPS-aktiekursen utvecklas? I diagrammet nedan ser du omedelbart till vilket pris du kan köpa CFD-aktier i UPS:

Är det klokt att investera i UPS?

UPS är ett företag som gynnar när det levererar många paket. De löpande kostnaderna kan sedan fördelas på en större mängd paket. Därför är det klokt att hålla koll på utvecklingen av efterfrågan på leveranser när man överväger en investering i UPS.

Det finns också hot mot investeringar i UPS: UPS största konkurrent är FedEx. Båda företagen har sin expertis: UPS levererar främst till småföretag och konsumenter, medan FedEx utmärker sig i snabb leverans av känsliga dokument.

En annan risk för UPS är tillväxten av Amazon; detta företag planerar att transportera paket runt om i världen med flyg. När volymen på e-handelsföretag minskar, eftersom de skapar sin logistik kan detta sätta press på UPS-aktiens lönsamhet. Det är viktigt att ta hänsyn till detta när man överväger en investering i UPS.

UPS köpaktier

Om företaget

Företaget United Parcels Service, som är mest känt som UPS, levererade mer än 6 miljarder paket under 2019. Utanför USA levererar det globalt aktiva företaget paket i 219 länder. UPS är det äldsta och största kurirföretaget i världen.

Företaget utvecklar också relaterade logistikaktiviteter. Till exempel möjliggör UPS Supply Chain Solutions outsourcing av alla typer av logistikprocesser. Logistikprocesser som kan outsourcas inkluderar nätverkshantering, fysisk transport och optimering av hela leveranskedjan. UPS har mer än 500 flygplan och cirka 120 000 fordon för transport. Företaget har sitt huvudkontor i Atlanta, Georgia.

Företagets historia

Grundaren av företaget var den 19-årige James Casey. Han grundade ”American Messenger Company” i Seattle den 28 augusti 1907. När företaget flyttade till Oakland 1919 ändrades företagets namn till ”United Parcels Service”. Från och med 1919 började företaget också använda den typiska och patenterade bruna färgen ”Pullman Brown”.

Tyskland var det första landet där UPS startade sin verksamhet 1976. Företaget expanderade senare till andra europeiska länder. Företagets europeiska huvudkontor ligger i Bryssel, Belgien.

Företaget offentliggörs

UPS-företaget, som ägdes helt av ledningen fram till 1991, börsintroducerades i New York 1991. Vid den tiden handlades 10% av aktierna. Senare blev alla aktier offentliga. Antalet aktier som handlas på börsen är nu 100%.

UPS lider inte mycket av COVID-19

I mars 2020 stannade coronavirus nästan hela den amerikanska industrin. Ändå led UPS lite som ett resultat. Under det första kvartalet av innevarande räkenskapsår minskade vinsten med endast 50 miljoner dollar till 695 miljoner dollar. Detta var ett bättre resultat än analytiker hade förväntat sig.

Under de första tre månaderna av räkenskapsåret ökade försäljningen med 880 miljoner USD. Den totala försäljningen var över 18 miljarder. Försäljningstillväxten orsakades av sjukvårdsdotterbolaget Marken och ökningen av inrikes paketfartyg. Paketförsändelsen ökade på grund av det ökande antalet onlinebeställningar från amerikanska konsumenter. Förlusten av försäljning på affärsmarknaden kompenserades av det ökande antalet order till privata adresser. I USA levereras cirka 70% av paketen till privata adresser.

Om du vill investera i UPS är det klokt att analysera hur många som beställer produkter via Internet. När e-handel fortsätter att växa kan UPS dra nytta av detta. Det kan då vara attraktivt att investera i UPS genom att köpa dess aktier.

Tips: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *