Hur kan du köpa aktier i US Steel?

US Steel är en av USA:s större stålproducenter. När ekonomin går bra ökar försäljningen av stål. En investering i ett företag som US Steel kan då vara attraktivt. Vill du investera i denna stålproducent? I den här artikeln kan du läsa hur du köper aktier i US Steel. Du kan också se aktuell aktiekurs här.

Var kan du köpa amerikanska stålaktier?

Om du tror att US Steel kommer att gå bra i framtiden, så kan du välja att köpa aktierna på lång sikt. Vill du köpa US Steel-aktier? Du kan direkt köpa US Steel-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”US aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Hur kan du aktivt investera i US Steel-aktier?

Vill du aktivt handla med CFD US Steel-aktier? Det kan gå bra! Stålmarknaden är mycket volatil eftersom den är mycket beroende av den ekonomiska utvecklingen. En bra aktiemäklare för att svara på denna volatilitet är Plus500. Med Plus500 kan du spekulera i de stigande och fallande priserna på US Steel med CFD:er. Använd knappen nedan för att prova denna handel gratis med en demo på Plus500:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är det aktuella priset på US Steel?

Är du nyfiken på det aktuella priset på US Steel-aktier? Begriplig! Nedan kan du se kursutvecklingen på US Steel-aktier. Du kan också använda knapparna för att göra en ny beställning.

Företagsinformation för US Steel

Nedan kan du hitta den viktigaste företagsinformationen för US Steel.

Analyse av US Steel-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja US Steel-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur US Steel presterat den senaste perioden.

Aktiekurser på US Steel under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för US Steel för de senaste 5 dagarna:

Vad gör aktiekursen i US Steel under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att US Steel kommer att göra under 2024 och de följande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas förutsägelser. Tänk på att den här siffran bara är en förutsägelse av prisrörelsen på US Steel och att den kanske inte går i uppfyllelse.

Är det klokt att investera i US Steel-aktier?

US Steel är en av världens ledande ståltillverkare. Dessutom har detta amerikanska företag under åren visat sig vara otroligt solida i finansiella termer. Av denna anledning kan det vara fördelaktigt för människor som vill investera i stålindustrin att se i riktning mot detta företag.

US Steels ganska aggressiva förvärvsstrategi innebär förstås också vissa risker. Den enorma skuldbörda som företaget ofta drar på sig och hur de kan betalas tillbaka beror mycket på den ekonomiska situationen. En allvarlig konjunkturnedgång i stålindustrin kan därför få även ett etablerat företag som US Steel att hamna i svårigheter.

Stål aktier är ganska cyklisk i natur. Därför, innan du investerar i US Steel-aktier, är det lämpligt att analysera den ekonomiska situationen noggrant.

Om det amerikanska stålföretaget

Det amerikanska stålföretaget, United States Steel Corporation, är ett integrerat stålföretag baserat i USA. Företagets huvudsakliga produktionsanläggningar är dock inte alla belägna i Amerika. Många av företagets produktionsanläggningar finns även i Centraleuropa.

Tidigare, inklusive år 2016, rankades US Steel på 23:e plats i rankningen av världens största stålföretag. Inom USA lyckades företaget sedan säkra tredjeplatsen.

Ett av världens största stålföretag

US Steel är ett viktigt stålföretag inte bara för den amerikanska marknaden, utan även för den europeiska marknaden. Dess europeiska verksamhet skulle därför stå för ungefär en sjättedel av dess totala omsättning. Företaget producerar cirka 22 miljoner ton stål årligen.

Av dessa 22 miljoner ton går i genomsnitt cirka 17 miljoner till fabriker belägna på amerikanskt territorium. Gary Works, som ligger i den amerikanska delstaten Indiana, är US Steels största produktionsenhet. Den producerar därför i genomsnitt cirka 7,5 miljoner ton stål per år.

investera i US Steel

De olika affärsenheterna i US Steel

US Steel är känt för att vara ett företag som har delat upp sin verksamhet i olika branscher. Till exempel finns de så kallade Plattvalsade produkterna. Det är framför allt stålplåtar. Dessa stålplåtar används inom olika sektorer, inklusive transport och konstruktion. Den andra affärsenheten är ”US Steel Europé”. Som namnet antyder har alla europeiska aktiviteter inrymts i denna bransch. US Steels huvudfabrik på europeiskt territorium ligger i Slovakien.

Sist men inte minst finns affärsenheten ”Tubular Products”. Denna affärsenhet ansvarar för produktionen av rör. Dessa levereras till kunder inom kemi-, olje- och gasindustrin. Det är viktigt för potentiella investerare i US Steel att vara medvetna om de olika befintliga affärsenheterna. Undersök hur affärsenheterna mår och avgör utifrån detta om det är klokt att investera i US Steel.

Historien om US Steel

US Steel kom till när den dåvarande stålmagnaten Andrew Carnegie valde att sälja ut sitt stålföretag 1901. Han sålde ”Carnegie Steel Company” till Wall Street-bankiren John Pierpont (JP) Morgan. Det var aldrig en hemlighet av att hans mål var att skapa den mest dominerande amerikanska ståljätten någonsin. Strategin bakom detta mål var att samla flera (stora) stålproducenter inom ett och samma företag.

Börsintroduktionen av US Steel var under lång tid en av de mest lovande börsnoteringarna världen någonsin sett. En av anledningarna till detta var det enorma antalet banker som var inblandade i börsintroduktionen. Genom 300 olika banker togs den helt nya ståljätten till börsen. Det totala börsvärdet för US Steel vid den tiden uppgick till cirka 1,4 miljarder US-dollar. Detta gjorde också US Steel till världens första företag med ett värde på minst en miljard dollar.

Mellan 2000 och 2007 följde också en rad (påfallande) förvärv. US Steel hade främst utvecklat strategin att ta över krisdrabbade företag. Detta var fallet för det slovakiska stålföretaget VSZ år 2000, men även för konkursade National Steel Corporation 2003. I och med övertagandet tog även US Steel över skulderna som uppgick till cirka 200 miljoner amerikanska dollar. 2007 tog US Steel även över den kanadensiska stålproducenten Stelco. Övertagandet av detta börsnoterade bolag innebar ett belopp på cirka 1 miljard USD.

Var uppmärksam på denna typ av uppköp: det kan vara en bra anledning att köpa eller sälja US Steel aktier.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *