Investera säkert hos en utländsk mäklare

Att investera är gränslöst, vilket gör det möjligt för mäklarparter att erbjuda investeringskonton över hela världen. Kan du investera säkert med ett utländskt konto? Och vad ska man vara uppmärksam på när man vill investera hos en utländsk mäklare?

Undersök mäklaren

När du investerar utomlands är det extra viktigt att undersöka mäklaren noggrant. Vill du veta vilka de bästa parterna är för onlineinvesteringar? Ta då en titt på vår lista över bästa mäklare:

Registration

I Europa behöver en utländsk mäklare bara vara registrerad i ett europeiskt land för att kunna erbjuda sina tjänster var som helst. Vissa finansiella tillsynsmyndigheter tar sitt arbete mer seriöst än andra. Det kan därför vara bra att kontrollera noga om företaget inte driver med en bluff.

Detsamma gäller för länder utanför Europa: med en enda registrering kan en mäklare erbjuda sina tjänster i många andra länder.

Investera aldrig med parter som lovar garanterad avkastning. Kom ihåg att när du investerar hos en utländsk part kan du förlora hela din insättning, som alltid.

För- och nackdelar med att investera utomlands

Utländska mäklare kan ibland erbjuda bättre handelsvillkor utan att begränsa investeringsmöjligheterna. Dessutom erbjuder utländska mäklare ofta bättre tillgång till lokala marknader.

Det kan dock vara svårare att kontakta en utländsk mäklare. Kontrollera därför alltid om och hur du kan nå mäklaren. Det är i alla fall viktigt att du kan prata med mäklarens personal på ett språk du är bekväm med.

Kontrollera aktiemäklarens finans

Många mäklare har sitt huvudkontor på Cypern; denna plats väljs ofta på grund av skattefördelarna. Detta betyder dock inte att mäklaren inte är licensierad av en tillsynsmyndighet. Ta till exempel mäklaren Plus500; huvudkontoret ligger i Haifa. Men mäklaren har en officiell registrering hos Financial Conduct Authority, Englands finansiella vakthund.

Om en mäklare är registrerad hos en utländsk vakthund är det viktigt att ta reda på vad reglerna för denna tillsynsmyndighet är. Till exempel, upp till vilket belopp är dina pengar säkra hos mäklaren? I det sällsynta fall en mäklare går i konkurs är det viktigt att veta vad som händer med dina pengar.

Dubbelkolla tillförlitligheten

Hos en utländsk mäklare är det extra viktigt att kontrollera tillförlitligheten. Sök därför upp mer information om mäklaren online. Kontrollera dessutom vilka regler som gäller för den berörda tillsynsmyndigheten angående investeringskontot. På så sätt kan du undvika obehagliga överraskningar.

Säkring av kunders pengar

Lyckligtvis vidtar de flesta mäklare adekvata åtgärder för att skydda kundernas medel. Till exempel Plus500 , investerarnas pengar hålls på separata konton och företaget investerar inte med dessa medel. Som ett resultat, i händelse av mäklarens misslyckande, kommer pengarna inte att gå förlorade.

skydd för kundernas pengar

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *