Köpa Vertcoin: Hur man investerar i Vertcoin?

Kryptovaluta är här för att stanna. Den oöverträffade tillväxten som marknaden har upplevt visar att många investerare är intresserade av olika typer av mynt. Ett av de mynt du kanske inte vet så mycket om är Vertcoin. Eftersom detta projekt är mycket lovande är det bra att titta närmare på det. Genom att läsa den här artikeln vet du på nolltid om det är något för dig att investera i Vertcoin.

Hur & var kan du köpa / investera med Vertcoin?

Vertcoin vill att gruvdrift också ska vara attraktivt för individer. Genom att eliminera dyra ASIC-processorer kan alla dra nytta av att bryta mynten. Dessutom kan transaktioner genomföras snabbare med Vertcoin jämfört med Bitcoin .

Du kan investera i Vertcoin på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i Vertcoin:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 Vertcoin

Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

  1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Välj Vertcoin
  4. Ange det belopp som du vill köpa för Vertcoin
  5. Tryck på köpknappen

Då köps Vertcoin direkt på ditt konto!

Vad är Vertcoin? – projektets mål

Vertcoin först börshandlade 2014. Projektet var tänkt för att konkurrera med tidigare blockchains som Bitcoin . Det är en kryptovaluta som gör det möjligt för människor att skicka och ta emot mynt till varandra utan att behöva en tredje part för att verifiera transaktioner. En viktig skillnad med Bitcoin är att Vertcoin bekräftar transaktioner på bara 2,5 minuter medan Bitcoin enkelt tar 10 minuter.

Vertcoin har ännu fler skillnader jämfört med en valuta som Bitcoin. Till skillnad från Bitcoin är det inte längre möjligt att använda ASIC-hårdvaruenheter för gruvdrift. Detta gör att människor kan använda sina GPU: er istället. Detta ger alla en chans att delta i projektet. Normalt tjänar människorna med ASIC-enheter mest pengar med att bryta kryptovalutor. Vertcoin vill ändra detta.

ASIC-skydd – hur fungerar det?

Algoritmen är speciellt utformad för att hindra stora företag från att använda någon form av ASIC-hårdvara för att styra blockchain. Detta innebär att gruvarbetare kan konkurrera rättvist och transaktioner valideras korrekt av ett distribuerat nätverk. Detta är också den största fördelen med Vertcoin. Teamet har offentligt sagt att algoritmen kommer att bli en hård gaffel om saker går dåligt och ASIC någonsin skulle tillåtas.

Special Vertcoin 1-Click Miner

Förutom ASIC-motståndet har Vertcoin ett antal andra fördelar jämfört med andra projekt. En av de viktigaste fördelarna är Vertcoin 1-Click Miner. Denna applikation tillåter nästan vem som helst att gå in i Vertcoin-gruvdrift och generera Vertcoin för sig själva. Appen kan laddas ner direkt från Vertcoins officiella GitHub-förvar. När du installerar, så är allt du behöver göra att ange din plånbokadress där dina belöningar för gruvdrift kan överföras till. Vertcoin-adressen bör alltid börja med en V och innehålla mellan 26-36 alfanumeriska tecken. Resten av processen är enkel.

Allt du behöver göra är att gå med i en gruvpool och välja om du ska använda en GPU eller CPU för gruvdrift. Om du vill bryta Vertcoin själv, bör du definitivt installera den här appen. MobileCash och Unitus är två mynt som kan slås ihop med Vertcoin. Denna funktion tillåter gruvarbetare att bryta mer än en blockchain åt gången. Faktum är att varje hash som en gruva lämnar bidrar till den totala hashgraden för båda valutorna.

Vertcoin investerar

Pris – är det smart att investera i Vertcoin?

När VTC-myntet släpptes på marknaden först i maj 2014 steg priset verkligen. Priset nådde $ 5 per myntmärke. Men under de närmaste tre månaderna gick det snabbt hela vägen ner till $ 0,091. De senaste åren har priset förblivit ganska konstant och faktiskt inte fluktuerat särskilt mycket. Med undantag av ökningen 2017, under bull marknaden, steg faktiskt priset kort till 10 dollar.

Även om hela kryptovalutaindustrin upplever stora prisrörelser verkar det som om Vertcoin har upplevt en mycket hög grad av volatilitet. Detta gör det till en svår valuta att investera i. Det är dock sant att det nuvarande låga priset innebär att du kan köpa mycket Vertcoin till ett relativt lågt pris. Det är dock inte klart om priset kommer att stiga igen eller om det kommer att förbli så under överskådlig framtid.

Gillar du att aktivt spekulera i prishöjningar och -minskningar? Att investera i Vertcoin är definitivt ett intressant alternativ!

Lagring av Vertcoin i en dedikerad plånbok

Att investera i Vertcoin är en sak, att lagra mynten är en annan. I motsats till vad många tror är det inte klokt att lämna dina Vertcoin-tokens på ditt växlingskonto. Detta är mycket mer riskfylld än du kanske tror. Tyvärr kan utbyten hackas. Om detta händer är det stor chans att du kommer att förlora dina mynt för alltid, eftersom bytet inte alltid återbetalar dem.

För att säkerställa att dina Vertcoin-mynt är åtminstone säkra är det bra att välja en bra plånbok. En hårdvaruplånbok som en Ledger är det säkraste alternativet att välja. Även om dessa plånböcker är dyra, erbjuder de optimalt skydd. Om du inte har budgeten för detta kan du alltid välja en programvaruplånbok. Detta är en speciell plånbok som du enkelt kan installera på din dator. Här lagras dina mynt offline.

Slutsats – att investera i Vertcoin eller inte

Om du ser en framtid inom gruvkryptovaluta är Vertcoin definitivt ett projekt du kan överväga. På grund av det speciella ASIC-skyddet är det en unik valuta till skillnad från till exempel Bitcoin. Frågan är om gruvdrift fortfarande kommer att vara nödvändig i framtiden eller om det kommer nya projekt som kommer att göra detta föråldrat. Så om du ska investera Vertcoin beror verkligen helt på vad du tänker dig för den framtida kryptomarknaden.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *