Hur kan du köpa aktier i Virgin Galactic?

Efter att Richard Branson utforskat himlen med Virgin Airways, tyckte han att det var dags att komma in i rymden. Med Virgin Galactic kan människor med mycket pengar att bränna ($ 250 000 för en tur) flyga runt i rymden i en och en halv timme. Biljetterna säljs enkelt och en investering i detta intressanta nya affärsidé kan verkligen fungera bra. Men hur kan du köpa billiga Virgin Galactic-aktier?

Var kan jag köpa Virgin Galactic-aktier?

En investering i ett företag som är verksamt i kommersiella rymdturer kan vara anmärkningsvärt intressant. Det totala värdet på marknaden förväntas vara över 800 miljarder dollar under några decennier: För närvarande är marknaden verkligen i ett tidigt skede. Det är en spekulativ investering som gör att du kan tjäna pengar på lång sikt.

Det är viktigt att hålla sig skarp: Virgin Galactic är inte ensam i rymdloppet. Elon Musks SpaceX och Jeff Bezos Blue Origin fokuserar också på att erbjuda kommersiella flygningar i rymden. Därför bör du undra om det aktuella priset passar företagets nuvarande perspektiv: Virgin Galactic gör långt ifrån vinst. Funderar du på att köpa Virgin Galactic-aktier? Vill du köpa Virgin Galactic-aktier? Du kan direkt köpa Vergin Galactic-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Virgin Galactic-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är Virgin Galactics aktiekurs?

Vill du veta hur Virgin Galactics aktiekurs utvecklas? Begripligt I diagrammet nedan kan du omedelbart se det pris till vilket du kan köpa och sälja Virgin Galactic CFD-aktier:

Om Virgin Galactic, företaget

Virgin Galactic utvecklar kommersiella rymdfarkoster som gör det möjligt för rymdturister att göra en suborbital rymdflygning. För att göra det möjligt har rymdskeppsföretaget, ett företag som ägs av Virgin Galactic, utvecklat den suborbitala rymdplanet SpaceShipTwo.

Virgin Galactic planerar att använda fem av dessa rymdplan, som först presenterades för allmänheten i december 2019, för att göra suborbitalflygningar med passagerare, med en biljettpris på $ 250.000.

Köp Virgin Galactic-aktier

Företagets historia

Rymdföretaget Virgin Galactic grundades 2004 av Richard Branson, en brittisk entreprenör som tidigare grundat flygbolaget Virgin Atlantic. Testflygningar gjordes med rymliga flygplan. År 2004 gjorde SpaceShipOne sitt första framgångsrika testflyg och 2010 gjorde SpaceShipTwo sitt första framgångsrika testflyg.

2010 gjorde prototypen till rymdskeppet VVS Enterprise också en lyckad första testflygning. År 2014 kraschade den första SpaceShipTwo och dödade piloten. Enligt Virgin Galactic kompromissade inte olyckan med programmet.

År 2018 ägde den första testflygningen och air-drop-landningen av den förnyade SpaceShipTwo och WhiteknightTwo-riggen rum. Under vissa testflygningar för raketmotorer under 2018 och 2019 överskreds höjden på 50 miles flera gånger, en höjd som Virgin anser vara rymdgränsen. Virgin Atlantic planerar att starta sina rymdflygningar 2021. På den första flygningen blir Richard Branson och hans familj de första passagerarna.

Virgin Galactic offentliggörs

Virgin Galactic tilldelades en börsnotering på New York Stock Exchange den 28 oktober 2019. Vid lanseringen av denna börsfond såg flera analytiker potential. Priset steg i april 2019 till den maximala höjden på mer än 40 dollar. Efteråt har aktiekursen sjunkit ganska kraftigt. Nästan ett år efter introduktionen av aktien är aktien fortfarande värt nästan 6 $ mer än öppningskursen på 12,90 $ den 28 oktober 2019.

Många vill gå ut i rymden

I slutet av mars 2020 meddelade rymdföretaget Virgin Galactic att nästan 8000 personer hade uttryckt intresse för en flygning till rymden. Alla intresserade parter måste göra en insättning på $ 1000. Biljetten till rymdfärd kostar 250 000 dollar. Under denna flight på cirka nittio minuter upplever passagerarna känslan av viktlöshet i några minuter.

När tillräckligt många människor gör en handpenning får företaget omedelbart tillräcklig likviditet. Detta är också ett bra tecken och kan visa att Virgin Galactic kan vara ett lönsamt företag i framtiden. Det kan därför verkligen vara intressant att köpa några Virgin Galactic-aktier.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *