Hur kan du köpa Visa aktier?

Visa är kanske det mest kända betalningsföretaget i världen. Chansen är stor att du också har ett kreditkort med Visa-logotypen. Överraskande nog, företaget självt utfärdar inte kreditkort. Visa förlorar därför inte pengar när kunder inte kan betala tillbaka sin kredit. En investering i Visa kan därför vara attraktiv under alla marknadsförhållanden. I den här artikeln kan du läsa hur du köper Visa-aktier. Vi tittar också på aktiens aktuella aktiekurs.

Hur köper jag Visa-aktier?

Nästan alla i Amerika och Europa har minst ett kreditkort. Med ökningen av online-shopping ökar också kreditkorten i popularitet. Dessutom lovar företaget att ersätta alla användare i händelse av kortbedrägeri. Som ett resultat blir kreditkort alltmer populära när du gör onlinebetalningar.

Eftersom Visa accepteras nästan överallt kan det vara en intressant investering. Hos en nätmäklare kan du enkelt köpa Visa-aktier. Du blir då delägare i företaget och du kan dra nytta av framtida tillväxt. Vill du köpa Visa-aktier? Du kan direkt köpa Visa-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Visa-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Visa?

Om du vill veta hur Visas aktie presterar kan du kontrollera den aktuella aktiekursen i diagrammet nedan:

Företagsuppgifter för Visa

Nedan kan du se de viktigaste företagsuppgifterna för Visa.

Analyse av Visa-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Visa-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Visa har presterat den senaste perioden.

Visa aktiekurser under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Visa från de senaste 5 dagarna:

Vad gör Visas aktiekurs under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker förutspår för Visa under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse av Visas aktieutveckling och kanske inte är korrekt.

Är det smart att investera i Visa?

Några av Visas konkurrenter utfärdar också kreditkort. Ett exempel på en konkurrent som också ger ut kreditkort är American Express. Går ekonomin bra kan detta vara fördelaktigt. Företagen tjänar ju då extra pengar genom räntan på kreditkort. När ekonomin inte går bra är det en nackdel. Många människor kan då inte betala tillbaka sina skulder. Visa utfärdar inte själva kreditkorten, vilket gör detta företag till ett säkrare val under tider av ekonomisk osäkerhet.

Men vad tjänar Visa sina pengar på? Pengarna kommer in genom att behandla kunddata och betalningar. De erbjuder även specialtjänster mot en extra kostnad. Varumärket betjänar så många som 200 länder och regioner, så riskerna är väl fördelade. När verksamheten går dåligt i Amerika kan detta kompenseras i Asien eller Europa.

Köp visumandelar En annan trend som företaget kan svara på är övergången till e-handel. Kreditkort är ett populärt betalningsalternativ här. Det går givetvis inte att betala kontant i en webshop. Den världsomspännande coronapandemin har också ökat populariteten för digitala betalningar. Dessa är alla goda skäl att köpa några Visa-aktier.

Företaget är också intresserad av kryptovalutor. Visa samarbetar inte längre med Facebooks digitala valuta. Ändå kan det vara attraktivt för Visa att anamma blockchain-tekniken. Detta skulle kunna minska transaktionskostnaderna avsevärt. Om Visa lyckas tillämpa blockkedjetekniken på rätt sätt kan detta vara ytterligare en bra anledning att investera i företaget.

Ett sista argument för att köpa Visa-aktier är det faktum att företaget hanterar ny teknik väl. Visa arbetar till exempel med Facebook för att möjliggöra betalningar med WhatsApp i Brasilien. Denna teknik är redan mycket populär inom WeChat och kan innebära mycket extra spekulera för Visa i framtiden. När du funderar på en investering i Visa är det smart att hålla ett öga på denna utveckling!

Vad gör Visa?

Företaget Visa Inc. (Visa) är ett betalnätverk för privatpersoner. Konsumenter, företag, handlare, finansiella institutioner och statliga institutioner är kopplade till elektroniska betalningar. Genom värde- och informationsöverföring möjliggör företaget global handel mellan deltagarna. Företaget grundades 1958 och har sitt huvudkontor i Foster City, Kalifornien.

Företagets divisioner

Det amerikanska företaget Visa består av två delar. Det börsnoterade företaget Visa Inc. införlivar USA:s intressen. Visa Europe är inte noterat på börsen. Tidigare var denna del av företaget en del av de europeiska bankerna. Idag är det ett dotterbolag till Visa Inc.

Visa aktiviteter

Det amerikanska företaget Visa Inc. tillhandahåller produktsystem och tjänster till medlemsbanker och finansiella institutioner. Företaget är mest känt för sina kreditkortstjänster. Företaget utfärdar det välkända VISA-kortet. Detta inkluderar många kreditkort som har utfärdats tidigare. Exempel på kreditkort som utfärdats tidigare är BankAmerica-kortet och det franska Carte Blue.

Visa ger också ut betalkort. Visa Check-kortet är utfärdat i USA. I Storbritannien och Irland utfärdas Visa Debet Card och Visa Electron. I Europa utfärdar Visa V PAY.

Betalning med Visa-kreditkort

Att göra betalningar med ett Visa-kreditkort är enkelt. Betalningar bekräftas genom att placera en signatur eller ange PIN-koden. Företaget använder sig också allt mer av kontaktlösa betalningar för mindre belopp. Detta alternativ är naturligtvis särskilt populärt i coronatider.

Börsintroduktion i USA för Visa

2006 bestod Visa av Visa Canada, Visa International och Visa USA. 2006 meddelade Visa att dessa företag skulle slås samman till ett nytt företag. Detta nya bolag, Visa Inc., kommer att börsnoteras vid ett senare tillfälle. 2016 gjorde Mastercard, ett annat kreditkortsföretag, en mycket framgångsrik börsintroduktion.

Visa Inc.:s aktier blev börsnoterade i New York i mars 2008. Introduktionskursen för dessa aktier var 44 dollar per aktie. På grund av den höga efterfrågan på aktierna var introduktionspriset högre än det förväntade priset på 37 till 42 dollar per aktie. Bolagets säljande aktieägare fick totalt 20 miljarder USD för försäljningen av sina aktier.

Förvärv av Visa Europe

2015 inledde Visa Inc. samtal i syfte att förvärva Visa Europe. Ägarna till Visa Europe, 3000 banker och andra finansiella institutioner, visade intresse för detta förvärv. Visa Inc. visade villig att betala 20 miljarder USD för detta förvärv. Förvärvet av Visa Europe slutfördes i juni 2016. Som ett resultat av detta förvärv har alla Visa-aktiviteter återförts till ett bolag.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *