Hur kan du köpa Walmart-aktier?

Walmart är ett av de ikoniska företag som både människor i och utanför Amerika känner mycket väl. En investering i företaget kan fungera mycket bra. Detta stabila företag har bevisat sig i årtionden. Vill du veta hur du själv köper Walmart-aktier? I den här artikeln analyserar vi aktien och diskuterar hur du kan få bästa resultat med din investering i Walmart.

Hur köper man Walmart-aktier?

En investering i Walmart kan fungera mycket bra. Investerare som klev in när bolaget gick på börs kan bekräfta detta. Om du hade investerat ett belopp på $1 500 vid den tiden, skulle du nu vara värd ett åttasiffrigt nummer! Företaget har vuxit enormt under den perioden och hänger fortfarande med i konkurrensen. Vill du köpa Walmart-aktier? Du kan direkt köpa Walmart-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Walmart-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Walmarts aktiekurs?

Är du nyfiken på Walmarts aktiekurs? Du kan följa aktiekursen för Walmart i diagrammet i den här artikeln. Du kan ta en handelsposition direkt med knapparna.

Företagsinformation om Walmart

Nedan är de viktigaste företagsuppgifterna för Walmart.

Analyse av Walmart-andelar

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Walmart-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Walmart presterat under den senaste perioden.

Aktiekurser för Walmart under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Walmart för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Walmarts aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Walmart kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse av Walmarts aktiekurs och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse.

Är det klokt att investera i Walmart?

Innan du investerar i Walmart är det viktigt att analysera styrkor och svagheter av andelen. Det är viktigt att komma ihåg att företaget verkar på en mycket konkurrensutsatt marknad. Andra snabbköpskedjor konkurrerar om en större marknadsandel och Walmart måste fortsätta att vädja till allmänheten. Fysiska butiker är dock inte det största hotet mot Walmart.

Fler och fler människor upptäcker möjligheterna med onlineshopping. Detaljhandelsjätten Amazon är därför ett stort hot mot företaget. Men Walmart erbjuder också i allt större utsträckning sina produkter online. Detta gör att de kan ta kunder bort från Amazon. Som investerare är det smart att hålla stenkoll på kampen mellan Walmart och dess konkurrenter.

Många tycker fortfarande att det är attraktivt att själva titta på produkter som grönsaker, kött och ost innan de köper dem. En stor fysisk marknad som Walmart har fortfarande rätt att existera. Dessutom driver pandemin människor till större butiker där de kan få alla sina matvaror på en gång. Dessa kan alla vara bra argument för att köpa aktien.

Walmart-aktien kan passa bra för en investerare med en långsiktig horisont som inte vill ta för mycket risk. Som aktiv investerare kan du givetvis också dra nytta av de mindre svängningarna i aktiekursen.

köp walmart-aktier

Investera i Walmart: viktiga steg

Innan du kan investera i Walmart måste du gå igenom några steg. Det är viktigt att först jämföra de olika plattformarna som du kan investera med. Särskilt som nybörjare är det viktigt att välja en part med låga transaktionskostnader. På så sätt kommer du också att uppnå ett bra resultat med en mindre summa pengar.

När du har öppnat ett konto måste du sätta in en summa pengar. I de flesta länder måste du bekräfta din identitet innan detta är möjligt. På så sätt hindrar börsmäklaren dig från att begå bedrägerier och använda plattformen för att till exempel tvätta pengar.

Inom investeringsprogrammet kan du sedan hitta Walmart-aktien under tickersymbolen WMT. Genom att konsultera kursutvecklingen kan du avgöra om och när det är smart att investera i aktien. Om du vill köpa aktien direkt kan du använda en market order. Ibland kan det vara bättre att vänta tills ett visst, attraktivt pris uppnås. Om du vill kan du använda en limitorder.

Du måste också ange hur många Walmart-aktier du vill köpa. Det är viktigt att överväga hur stor du vill att din position i Walmart ska vara i förhållande till resten av din aktieportfölj. Se till att du inte investerar alla dina pengar i en aktietyp. Genom att sprida dina risker ökar du chansen till en positiv och stabil avkastning.

Efter att ha öppnat din position, glöm inte att regelbundet kontrollera hur aktien går. Utvärdera om aktien fortfarande passar din strategi. När detta inte är fallet kan du stänga positionen genom att sälja aktierna.

Om Walmart

Den amerikanska stormarknadskedjan Walmart grundades 1962 av Sam Walton. 1972 fick företaget sin första notering på New York Stock Exchange. Detta stora företag var den största privata arbetsgivaren 2010. Dessutom är detta företag den största detaljhandelsgruppen i världen. Walmart har sitt huvudkontor i Bentonville, Arkansas.

Företagets aktiviteter

Walmart är en detaljhandelskoncern med totalt 11 700 butiker i 28 länder. Walmart som namn används för butiker i USA och Puerto Rico. I andra länder används andra namn. I Mexiko används namnet Waldex, i Storbritannien Asda, i Japan Seiyu och i Indien Best Price.

Walmarts butiker finns även i Kanada, Argentina, Brasilien och Folkrepubliken Kina. Tack vare köpet av Massmart är företaget även aktivt i Afrika. För övrigt är inte alla företagets investeringar en framgång. Till exempel var butikerna som köptes i Tyskland och Sydkorea ingen framgång. Walmart har sålt dessa butiker. Självklart säljer företaget inte bara sina produkter i butik. Under 65 olika märken säljer företaget sina produkter i många länder via internet. Tror du att dessa expansioner kommer att bidra till Walmarts affärsresultat? Då kan det vara smart att köpa aktierna.

Företagshistorik

Sam Walton var en affärsman från Arkansas. 1940 gick han till jobbet i en JC Penny Shop i Des Moines. 1945 erbjöds han ett eget varuhus i Newport, Akansas av en ägare till ett antal varuhus: denna butik blev en framgång.

Efter problem med hyreskontraktet var Sam Walton tvungen att öppna en ny Frank Franklin franchisebutik i Bentonville. 1962 öppnade Sam Walton sin första Walmart lågprisbutik i Rogers, Arkansas. Byggnaden ligger på 719 Walnut Ave och används nu som antikaffär och byggvaruhus.

Efter denna första etablering expanderade företaget snabbt. Fem år efter att företaget grundades fanns det 24 butiker i Arkansas. De butikerna hade en omsättning på 12,6 miljoner dollar. Den första Walmart utanför Arkansas öppnade i Siketon 1968.

Ett snabbväxande företag

Företaget fortsatte att växa: 1970 hade Walmart redan 38 butiker som sysselsatte 1500 personer. Omsättningen 1970 var 44,2 miljoner dollar. Det året öppnade Walmart också sitt första distributionscenter i Bentonville. Företaget blev också börsnoterat samma år.

Walmart blev aktiv i fler och fler stater. 1971 var företaget verksamt i delstaterna Arkansas, Kansas, Louisiana, Missouri och Oklahoma. Tennessee följdes 1973 av Mississippi och Kentucky 1974. 1975 öppnade den första butiken i Texas i Mount Pleasant. År 1975 hade koncernen 125 butiker och 7500 anställda. Den totala försäljningen var 340,3 miljoner dollar.

Walmart fortsatte att växa på 1980-talet. 1987, på företagets 25-årsjubileum, var antalet butiker 1198. Då hade företaget 200 000 anställda. Den totala omsättningen det året var 15,9 miljarder. 1975 kopplades alla filialer till huvudkontoret via ett satellitnät.

Walmart fortsatte att växa: företaget hade en omsättning på 312,4 miljarder dollar 2005. Vid den tiden hade företaget 3 800 butiker i USA och 2 800 utanför USA. Företaget sysselsatte 1,6 miljoner människor det året. Tror du att denna växande trend kan fortsätta i framtiden? Då kan en investering i Walmart säkert bli bra!

Aktieandel i Flipkart

Walmart har varit verksamt i Indien sedan 2007: företaget har 21 stora butiker där. 2018 beslutade de att köpa 77 % av aktierna i det indiska företaget Flipkart. Detta kommer att ge företaget en stark position på den snabbt växande e-handelsmarknaden i Indien. Flipkart säljer konsumtionsvaror

som kläder, tvål och smartphones via internet.

Dessa investeringar i tillväxtekonomier kan slå mycket väl ut. Ett land som Indien har en enorm befolkning som gradvis blir rikare. När medelklassen stiger kan antalet kunder öka ytterligare. Som investerare kan du dra nytta av detta när du köper aktierna.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *