Hur kan du köpa Walt Disney-aktier?

Nästan alla växte upp med Walt Disneys produkter. Bolagets filmer är världsberömda och nästan varje tjej på jorden har drömt om att leva som en Disneyprinsessa. Detta återspeglas naturligtvis i en enorm framgångssaga för företaget. Vill du också dra nytta av att investera i Walt Disney? Ta då en titt på var du kan köpa Walt Disney-aktier och konsultera det aktuella priset.

Var kan du köpa Walt Disney-aktier?

Walt Disney är en intressant aktie att köpa. Underhållning är alltid populärt och företaget vet hur man ska bemöta detta på olika sätt. Det kan vara klokt att hålla ett öga på den senaste utvecklingen på bolaget så att du köper aktierna i rätt tid. Det kan till exempel vara attraktivt att göra detta innan Walt Disney släpper en populär ny film. Vill du köpa Walt Disney-aktier? Du kan direkt köpa Walt Disney-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Walt aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för Walt Disney?

Är du nyfiken på det aktuella priset på Walt Disney-aktien? Nedan kan du se en graf med kursen på Walt Disney-aktien. Med knapparna kan du snabbt handla Walt Disney-aktier.

Företagsinformation från Walt Disney

Nedan kan du se den viktigaste företagsinformationen om Walt Disney.

Analys av Walt Disney-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Walt Disney-aktien är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se utvecklingen av Walt Disneys aktiekurs den senaste perioden.

Aktiekurser för Walt Disney under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Walt Disney-aktier från de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Walt Disney-aktien att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Walt Disney kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av Alpha Vantage-data har vi kombinerat analytikers prognoser. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse av Walt Disneys aktiekursrörelse, och denna förutsägelse kanske inte går i uppfyllelse.

Är det klokt att investera i Walt Disney?

En stark punkt med Walt Disney-aktien är riskspridningen som redan är inbyggd i aktien. Med en Walt Disney-aktie investerar du direkt i filmbranschen, men även i nöjesparker. Dessutom kommer företagets nya streamingtjänst, Disney +, också att bidra till företagets resultat. Disney + försöker konkurrera med Netflix genom att erbjuda sina klassiker exklusivt på plattformen.

Walt Disney Company

Disney verkar kunna locka användare med nya releaser på plattformen. När Disney spenderade 75 miljoner på förvärvet av Hamilton-filmen laddades Disney+-applikationen ner inte mindre än 752 000 gånger. Nu när de även har köpt rättigheterna till flera välkända franchiseföretag kan de skapa intressant innehåll som Star Wars-serien ”The Mandalorian”.

Företaget verkar också hoppa över bion mer och mer: filmerna Mulan and Soul släpptes endast mot en avgift på Disney+. Denna åtgärd förde också många nya användare till plattformen. Om du tror på potentialen hos Disney+ kan det vara väldigt attraktivt att köpa Walt Disney-aktier: trots allt presterar Netflix-aktier också mycket bra.

Den ekonomiska situationen

Samtidigt, när du investerar i Walt Disney, måste du naturligtvis vara uppmärksam på den globala ekonomiska situationen. Coronapandemin gjorde till exempel att företagets nöjesparker stängdes: det är uppenbarligen inte bra för företagets lönsamhet. När folk har mindre att spendera är det mer sannolikt att de skär ner på en dyr resa till Walt Disney.

Innan du investerar i Walt Disney är det därför viktigt att väga upp för- och nackdelar med att investera i aktien.

Om företaget Walt Disney

Walt Disney, i sin helhet The Walt Disney Company, är ett stort företag. Företaget är ett av de största medieföretagen i världen. Företaget är den största globala operatören av nöjesparker. Det är också en stor producent och distributör av animerade filmer. Walt Disney och hans bror Roy Oliver Disney grundade företaget 1923. Företaget hette då The Disney Brother Studio. Namnet ändrades senare till Walt Disney Productions. Företaget fick sitt nuvarande företagsnamn 1986. Huvudkontoret för detta företag ligger i Glendale, Kalifornien.

De fyra affärsenheterna i Walt Disney

Från 2018 är Walt Disney uppdelad i fyra delar:

  • Walt Disney Studio Entertainment producerar främst musik och filmer.
  • Walt Disney Parks, Experiences och Consumer Products hanterar nöjesparkerna.
  • Inom medienätverk utvecklas radio och tv.
  • Direct-To-Consumer och International är konsumentprodukter, internet, spel etc.

En tydlig överblick över hur varumärket Walt Disney har utvecklats

Nöjesparker

Walt Disney har flera nöjesparker. Den första nöjesparken var Disneyland Resort i Kalifornien (1955). Under åren har Walt Disney också öppnat Walt Disney World Resort i Florida (1971), Tokyo Disney Resort (1983), Walt Disney Paris (1992), Hong Kong Disneyland Resort (2005) och Shanghai Disney Resort (2015).

walt disney

Förvärv av företag av Walt Disney

Walt Disney har tagit över flera företag. Till exempel, 2008 förvärvades Lucasfilm Ltd från George Lucas för 4 miljarder dollar. Disney fick rättigheterna till Star Wars och Indiana Jones. Disney bestämde sig för att släppa Star Wars-filmen under dess ledning. Star Wars-filmer som redan har släppts internt är The Force (2015) och The Last Jedi (2017).

2017 tog Walt Disney över en del av 21st Century Fox verksamhet. En liten del av det senare företaget fortsätter som Fox Corporation. Walt Disney tog över större delen av företaget. I och med övertagandet tog Walt Disney över produktionshus och mer än 400 filmstudior. Tror du att dessa förvärv kommer att ha en positiv inverkan på bolagets aktiekurs? Då kan det vara attraktivt att köpa Walt Disney-aktier. Det är smart att undersöka effekten av dessa förvärv på din investering.

Hotad övertagande av Comcast

Comcast, det största kabelföretaget i USA, ville förvärva Walt Disney 2004 med ett bud på 66 miljarder dollar. Detta bud avslogs dock. Comcasts aktieägare krävde också klarhet från styrelsen. Comcast beslutade att dra tillbaka sitt bud.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *