Hur kan du köpa aktier i Whiting Petroleum?

Vill du investera i Whiting Petroleum ? I den här artikeln kan du läsa hur du köper Whiting Petroleum-aktier. Du kan också se den faktiska aktiekursen för Whiting Petroleum här.

Var kan du köpa aktier i Whiting Petroleum?

Har du förtroende för utvecklingen på oljemarknaden? I så fall kan det vara intressant att investera i en oljeaktie som Whiting Petroleum. Vill du köpa Whiting Petroleum-aktier? Du kan direkt köpa Whiting Petroleum-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Whiting aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Whiting Petroleum?

Är du nyfiken på aktiekursen på Whiting Petroleum? I grafen nedan kan du se hur Whiting Petroleum-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Whiting Petroleum

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Whiting Petroleum.

Analys av Whiting Petroleum

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Whiting Petroleum är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Whiting Petroleum-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Whiting Petroleum för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Whiting Petroleum aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Whiting Petroleum kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Whiting Petroleum prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Om företaget Whiting Petroleum

Whiting Petroleum är ett företag specialiserat på prospektering av kolväten. Företaget har sitt huvudkontor i Denver, Colorado. Whiting Petroleum har länge varit ett av USA:s största oljebaserade tillgångsföretag. Det kontrollerar en av de största arealpositionerna inom Williston Basin i North Dakota och Montana.

Företaget är känt för att inte ha mindre än 476 332 hektar oljeproduktion i denna region. Detta ger det en absolut imponerande andel.

Oberoende prospekterings- och produktionsbolag

Whiting Petroleum är inte bara ett oberoende prospekteringsföretag, utan också ett produktionsbolag med en bas som helt fokuserar på olja. Den amerikanska delstaten North Dakota är känd som en oljerik miljö. Man kan faktiskt säga att detta är en av de viktigaste oljeproduktion miljöerna i världen. Det är här som Whiting Petroleum kan profilera sig som en av de viktigaste oljeproducenterna. Det har också en betydande andel av oljeproduktionen i den amerikanska delstaten Colorado.

Whiting Petroleum Corporation

Whiting Petroleum historia

Whiting Petroleum grundades 1980. Företaget grundades av Kenneth R. Whiting och Bert Ladd. Företaget förblev i händerna på de två grundarna fram till 1992. Då fick grundarna ett erbjudande på cirka 27,5 miljoner amerikanska dollar från Alliant Energy. Mer än 11 år senare skulle Whiting Petroleum omvandlas till ett publikt bolag. Detta gjordes genom en börsnotering som inbringade över 400 miljoner US-dollar.

Efter att ha blivit börsnoterad med Whiting Petroleum låg fokus främst på förvärv av nya tillgångar. Ett av de viktigaste köpen i detta område ägde rum 2005, när North Ward Estes-området köptes för ett värde av 459 miljoner dollar. Cirka elva år senare skulle fastigheten säljas tillbaka för ett pris av 300 miljoner dollar. I augusti 2013 blev North Ward Estes också ägare till ett antal tillgångar i Williston Basin. Denna investering innebar ett belopp på cirka 260 miljoner dollar.

Under åren som följde valde Williston Basin främst att avyttra många av sina tillgångar och fokusera på mer specifika områden. Detta ledde till försäljningen av vissa tillgångar i North Dakota i januari 2017 för ett belopp av 375 miljoner dollar. Senare samma år, i augusti, skulle tillgångar i Fort Berthold Indian Reservation i North Dakota också säljas. För detta fick Whiting Petroleum ett anskaffningspris på cirka 500 miljoner dollar.

Är det klokt att investera i Whiting Petroleum?

Oljerelaterade aktier är lika populära som någonsin. Trots den relativt korta historia företaget har (det grundades först år 1980) är det sant att Whiting Petroleum har lyckats uppnå en viss grad av tillförlitlighet genom åren. Dess position som ett av de största och viktigaste oljebolagen i USA har givetvis väckt intresse hos många potentiella (internationella) investerare genom åren.

Därmed har vi faktiskt omedelbart identifierat en betydande risk för vad en investering i Whiting Petroleum kan innebära. Att detta företags andel är helt beroende av oljeutvinning och prospektering av kolväten innebär självklart också en viss risk. Utvecklingen av Whiting Petroleums aktiekurs är därför starkt beroende av det aktuella oljepriset. Speciellt för personer som diversifierar sin portfölj är det viktigt att ta hänsyn till detta.

Innan du investerar i Whiting Petroleum är det därför tillrådligt att noggrant kontrollera utvecklingen av oljepriset. Tror du att den kommer att stiga i framtiden? Då kan du säkert överväga att investera i Whiting Petroleum.

Det är också viktigt att nämna att det inte går bra för Whiting Petroleum: bolaget har fallit enormt i värde och aktiekursen kan sjunka till 0 euro i framtiden. Genom att investera aktivt & smart kan du fortfarande uppnå goda resultat med Whiting Petroleum-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *