Hur kan du köpa Yahoo aktier?

Yahoo var en gång ett av de största internetföretagen i världen. Numera finns inte företaget som vi känner det längre. Sökmotorn och andra tjänster har sålts till Verizon Communications. Bolaget självt bytte namn till Altaba Inc. och är inte längre börsnoterat. I den här artikeln kan du läsa hur det fungerar att investera i Yahoo nuförtiden.

Om företaget Yahoo!

Det amerikanska företaget Yahoo! Inc. blev känd främst genom sökmotorn och portalsidan. Tillsammans med Outlook.com och Gmail, Yahoo! var en av de största leverantörerna av gratis internettjänster. Företaget finns inte längre: Yahoo! sålde sin affärsverksamhet till Verizon Communications i mitten av 2017. Verizon betalade 4,8 miljarder för att förvärva företaget. Det är lite för ett företag som var värt 125 miljarder dollar vid sin topp.

Företaget Altaba Inc

Inte allt från Yahoo såldes. Bolagets ägarandel i Alibaba och Yahoo Japan finns kvar i företaget. Den 16 juni 2017 ändrades företagets namn till Altaba Inc. Yahoos återstående rester kommer att fortsätta under det namnet.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Yahoo-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Altaba har under tiden varit likviderad och aktieägarna uppnår en liten avkastning. Altaba är inte längre handelbart på börsen.

Du kan fortfarande investera i Verizon Communications.Yahoo är bara en liten del av detta stora telekomföretag. Vill du veta hur man köper Verizon Communication-aktier? Läs vår artikel om att köpa aktier för att lära dig vad du behöver veta:

Starten av Yahoo

Grundarna av Yahoo är Jerry Yang och David Filo. De grundade hemsidan ”Jerrys guide till World Wide Web” år 1994. Dessa var de första åren av internet när sökmotorer fortfarande var i sin linda. Dessutom fanns det ännu inte miljarder webbplatser. Det var inte lätt att hitta intressanta webbsidor. Snart blev Yahoo en av de mest populära sökmotorerna. Som ett resultat ökade webbplatsens annonsintäkter avsevärt.

köp Yahoo-aktier

Yahoo tar över GeoCities

Det första riktiga förvärvet av Yahoo är att köpa webbhotellet GeoCities. För detta förvärv betalade företaget 3,6 miljarder US-dollar. Att köpa GeoCities var en resa till de lovande sociala medierna. Förvärvet blev dock ingen framgång. Många användare av GeoCities lämnade sidan efter förvärvet eftersom de inte gick med på det nya villkoret att bilderna och texterna på Geocities blev Yahoos egendom.

Yahoo föll snabbt tillståndet, men det var redan för sent. Dessutom, i ett försök att göra GeoCities lönsamt, tog företaget några andra kontroversiella beslut. De fria gränserna för konton sänktes. Dessutom lanserade de flera premiumprenumerationer som visade sig vara impopulära.

Mer och mer konkurrens

Efter 2000 hade Yahoo fått mer och mer konkurrens. Det fanns många alternativ till de tjänster som Yahoo erbjuder. Foton kunde också delas på det snabbt växande Myspace och senare Facebook. Dessutom, Facebook kunde kombinera de olika tjänsterna. På Facebook kan du skapa sidor precis som med Geocities. Du kan också, precis som på Flickr, dela foton.

Konkurrens från Google

Google och Yahoo grundades ungefär samtidigt. Google blev större och kraftfullare. Yahoo kunde inte hänga med i konkurrensen. År 2000 kom företaget fram till att det var meningslöst att konkurrera. År 2000 implementerade företaget Googles teknik i sin sökfunktion. Google fick en ansenlig summa pengar för detta. Affären med Google upphävdes 2004 och 2009 bytte Yahoo till Bing. Med denna switch kunde företaget använda Microsoft Teknik för sin sökfunktion.

Tråkiga 5 miljarder förvärv

Verizon förvärvade Yahoo 2017 för 4,8 miljarder dollar. Forbes kallade detta ”det sorgligaste förvärvet på 5 miljarder i teknikhistorien”. År 2000 var Yahoo värt 125 miljarder dollar.

Företaget överträffades av Apple, Amazon , Facebook och Google med flera. Tidigare har flera företag försökt köpa Yahoo. 2008 erbjöd Microsoft ytterligare 48 miljarder för företaget. Yahoo ansåg att det var för lite och avvisade erbjudandet.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *