Hur kan du köpa Yandex-aktier?

Om du vill investera i Ryssland kan en investering i Yandex vara ett bra beslut. Yandex är den största sökmotorn i landet och vet hur man gör en hög spekulera med annonser. Vill du veta hur du själv köper Yandex-aktier? I den här artikeln kommer vi att titta på hur man investerar i Yandex. Du kan även se senaste aktiekurs här.

Hur köper jag Yandex-aktier?

Har du förtroende för Yandex sökmotor? Då kan det vara klokt att köpa aktierna. Innan du köper aktierna är det klokt att analysera hur företaget ligger till i förhållande till de andra sökmotorerna. Du kan också studera den ryska ekonomin. När ekonomin går bra kommer annonsintäkterna sannolikt att öka.Vill du köpa Yandex-aktier? Du kan direkt köpa Yandex-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Yandex-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

 

Om företaget Yandex

Det ryska multinationella Yandex NV är specialiserat på produkter och tjänster relaterade till Internet. Företaget är mest känt för sin sökmotor med samma namn. Allmänheten i Ryssland och Samväldet av oberoende stater betjänas huvudsakligen av Yandex, baserat i Nederländerna.

Förresten, de flesta av teammedlemmarna och grundarna av företaget är baserade i Ryssland. Företagets huvudsakliga operativa huvudkontor ligger i Moskva, Ryssland. Det holländsk-ryska företaget har också sitt huvudkontor i Amsterdam. Detta huvudkontor ligger nära Schiphol flygplats.

Köpa yandex-aktier

Produkter och tjänster som erbjuds av företaget

Yandex har mer än 70 olika tjänster att erbjuda. Exempel på de produkter och tjänster som företaget erbjuder är navigation, sök- och informationstjänster, e-handel, onlineannonsering och mobilapplikationer.

Företaget har även en egen webbläsare (Yandex.Browser), en egen översättare (Yandex.Translator) och en egen karttjänst (Yandex.Maps). Andra tjänster som företaget erbjuder inkluderar e-postlådor, molntjänster och en appstore för Android.

En stor sökmotor

Yandex är inte bara det största teknikföretaget i Ryssland: det är också den största sökmotorn på ryska. Den populära sökmotorn har en marknadsandel på 52 % i Ryssland. Hemsidan är en av de mest populära webbplatserna i Ryssland.

I Ryssland är Yandex-ru-hemsidan rankad på fjärde plats i popularitet. Dessutom har denna sökmotor den största marknadsandelen av alla större sökmotorer i Samväldet av oberoende stater. Över hela världen rankas Yandex efter femte Google, Baidu, Bing och Yahoo!.

Företagets historia

Arkadi Wolosch är grundare och senare chef för Yandex. Under sovjettiden studerade han tillämpad matematik. 1990 utvecklade han sökalgoritmer. 1993 hittade han en partner i Apreshan-laboratoriet, Institutet för informationsöverföring vid den ryska vetenskapsakademin.

Här hittade han en lösning som gjorde det möjligt att använda en sökmotor på ryska språket. Orden i en sökning är inte bara kopplade till ordboken. Användaren av en sökmotor får förslag på grammatiska fel eller okända ord.

Tillsammans med sin skolkamrat IIja Segalowitsch Wolosch grundade han företaget ComTek 1993. 1997 tillkännagavs ankomsten av den första kyrilliska sökmotorn Yandex. I november 1997 gick denna sökmotor online som Yandex.ru. Sökmotorn mötte ett behov. På den tiden kunde de flesta sökmotorer inte använda den kyrilliska skriften och det ryska språket.

1997 var Yandex sökmotor fortfarande en del av företaget ComTek. Användningen av sökmotorn växte kraftigt. År 2000 grundade Arkadi Wolosch och IIja Sagalowitsch företaget Yandex.

Testa med turer i autonoma bilar

Internetföretaget Yandex har en egen taxitjänst. Denna hyttservice kommer att starta 2020 med ett test med körningar i självgående bilar. För resor till och från stadion och universitetet kan invånare i den ryska staden Innopolis beställa en prototyp av en självgående bil. Bara för att vara på den säkra sidan kommer det fortfarande finnas en förare som kan ingripa vid behov.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *