Investerar framgångsrikt 50 000 kronor

Genom att arbeta hårt har du sparat en fin summa av 50 000 kronor: bra gjort, men vad nu? Att spara ger dig inte längre, och det är synd att inte få ut mesta möjliga av dina pengar. I den här artikeln diskuterar vi hur du kan växa 50 000 kronor genom att investera smart.

Vad är det bästa sättet att investera 50 000 kronor?

Vill du investera ett belopp på 50 000 kronor, men du vet inte hur man bäst investerar det? Vi hjälper dig gärna på vägen genom att diskutera de bästa möjligheterna.

Alternativ 1: periodisk investering i en ETF eller indexfond

För många kommer det att vara attraktivt att investera regelbundet i en ETF- eller indexfond. En indexfond spårar en korg med aktier. Dessa aktier kan komma från en viss region eller sektor. Att investera i en indexfond med 50 000 kronor har sina fördelar:

 • Du tillämpar genast en bra riskdiversifiering ..
 • Transaktionskostnaderna är lägre än att köpa aktier själv.
 • Du behöver relativt lite kunskap: aktierna köps åt dig.
 • Du kan regelbundet sätta in ett belopp som begränsar dina fluktuationer.

Att investera i en ETF är därför verkligen en bra idé: du kan välja att investera 50 000 kr på en gång. Det är då lämpligt att göra en ny investering regelbundet. På detta sätt minskar du volatiliteten i din investering.

Vill du investera regelbundet i populära ETF: er utan transaktionskostnader? Då är det lämpligt att öppna ett konto hos DEGIRO. På DEGIRO betalar du inga transaktionskostnader när du köper ETF. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos denna mäklare:

Alternativ 2: Köp aktier själv

Naturligtvis kan du också välja att köpa aktier online. Om du gillar att studera de finansiella marknaderna eller om du vill ha mer inflytande på dina investeringar kan det vara en smart idé. Att köpa aktier själv har sina fördelar:

 • Din potentiella avkastning är högre än med ETF: er.
 • Du har full kontroll över dina investeringar.
 • Du kan sälja en del av dina investeringar när som helst.

I teorin kan du uppnå en högre avkastning genom att själv köpa aktier. Det är dock viktigt att nämna att många misslyckas med att slå marknaden. Ändå, genom att svara bra på de senaste trenderna, kan du uppnå en hög avkastning med ett belopp på 50 000kr. Du gör detta genom att hitta & välja underpresterande aktier.

Om du själv vill investera i aktier med ett belopp på 50 000kr är det klokt att göra det på eToro. På eToro betalar du inte courtage när du köper aktier. Detta gör att du kan sprida dina risker mellan olika aktier. Använd knappen nedan för att försöka köpa aktier direkt själv:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Alternativ 3: aktiv aktiemarknadsspekulation

Vissa människor är mycket glada över börsen och har inget emot att ständigt hålla koll på den senaste utvecklingen. Om du strävar efter högsta möjliga avkastning och inte har något emot att också ta en hög risk kan du överväga att spekulera på aktiemarknaden med CFD. Detta sätt att investera har också några fördelar:

 • Din potentiella avkastning är mycket högre än att köpa aktier.
 • Du kan öppna och stänga positioner inom en dag.
 • Med en kort position drar du nytta av fallande priser.
 • Med hävstång kan du öppna en stor position med en liten summa pengar.

Med aktiv spekulation kan du alltid svara bra på de senaste trenderna: du kan också öppna en kort position där du uppnår ett positivt resultat när aktiekursen sjunker. Det är också möjligt att använda hävstångseffekt för att öppna en större investeringsposition med en liten summa pengar. Aktiv spekulation ger dig fullständig flexibilitet men med hög risk.

Är du nyfiken på att ta reda på om aktiv spekulation med ett belopp på 50 000kr är något för dig? I så fall har jag några goda nyheter för dig! Du kan prova möjligheterna på Plus500 utan risk med en obegränsad demo. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med Plus500:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Hur sparar du upp 50 000 kronor?

För många är det fortfarande en utmaning att spara upp till 50 000 kr att investera med. Ett smart sätt att bygga upp rikedom är att lägga pengar åt sidan med jämna mellanrum. Öppna till exempel ett andra bankkonto där du sätter in några procent av din lön varje månad. Du kan också välja att avsätta ekonomiska spekuleraer eller din semesterlön.

Kom ihåg att varje pund du sätter åt sidan för att investera kan vara värt mer i framtiden. Så om du investerar pengarna smart kan du spendera mer i framtiden. På det sättet är det plötsligt mycket mer attraktivt att vänta med den stora kostnaden!

investing 5000

Hur kan du bli rik med 50 000 kronor?

Många frågar mig om det är möjligt att bli rik med 50 000 kronor. Det glada svaret är att det verkligen är möjligt att bli rik med 50 000 kronor. Det tar dock mycket tålamod och disciplin .

Om du vill uppnå en stor framgång med 50 000 kronor är det viktigt att du först tittar noga på dina inkomster och utgifter. Se till att du alltid lägger tillräckligt med pengar åt sidan för en regnig dag. På så sätt undviker du att behöva sälja dina investeringar i ett ogynnsamt ögonblick på grund av en oväntad kostnad.

Sätt sedan ett tydligt mål. Ett tydligt mål är både realistiskt och mätbart. För de flesta investerare är det klokt att dela upp målet i steg: på detta sätt kan du tydligt se att du gör framsteg, så att du också kan njuta av dina framsteg däremellan.

När allt kommer omkring är det viktigt att börja investera 50 000 kronor tidigt om du vill bli rik. Du kommer då att kunna dra full nytta av sammansatt ränta på din investering. När allt kommer omkring, om du investerar dina investeringar om och om igen, får du också avkastning på din avkastning. Som ett resultat ökar ditt resultat exponentiellt på lång sikt!

Den smarta investeraren förstår därför värdet av tid: så länge du är tålamod kan du till och med bli rik med en summa på 50 000 kronor.

Hur kan du tjäna 50 000 kronor per månad genom att investera?

Att tjäna 50 000 kronor per månad med din investering är ett ambitiöst mål. Det är tillrådligt att först beräkna hur mycket kapital du behöver för att uppnå en jämförbar avkastning. Om du till exempel lyckas uppnå en avkastning på 5% på årsbasis behöver du kapital på 12 000 000 kr för att uppnå denna avkastning.

Om du vill ha en rimligt förutsägbar avkastning från ett så stort kapital kan du investera i rimligt stabila utdelningsaktier eller obligationer. Självklart kan du också sikta på aktiekursspekuleraer: emellertid varierar aktiekurserna ständigt, så en inkomst på 50 000 kronor per månad är ingen säkerhet.

I teorin är det därför säkert möjligt att tjäna 50 000 kronor från investeringar. Du behöver dock betydande kapital för att göra detta. Det är också viktigt att komma ihåg att det alltid är osäkert att investera: inte varje månad kommer att vara lönsamt. För de flesta är det därför inte möjligt att försörja sina investeringar fullt ut. Du kan dock investera för att bygga upp ett stort, framtida kapital.

Handlar framgångsrikt med 50 000 kronor

Med 50 000 kronor kan du investera mycket: till exempel i aktier, handelsvaror och Forex (valutor). Genom att köpa eller sälja finansiella värdepapper vid rätt tidpunkt kan du uppnå en god avkastning. Det är klokt att använda både nyheter och den diagram när man förutsäger priset.

Numera erbjuder nästan alla online-mäklare gratis investeringsprogramvara som du kan använda i stor utsträckning analysera priser och placera och utföra en ny beställning med bara några få musklick.

Vill du veta var du bäst kan investera 50 000 kronor? Klicka på knappen nedan för att jämföra de bästa mäklarna:

Exempel: förutsäga pris med nyheter

Tänk på att investeringar alltid ska baseras på tillgång och efterfrågan. Om du vill investera framgångsrikt med ett belopp på 50 000 kronor är det viktigt att överväga vad massorna kommer att göra efter en viss händelse. Till exempel kommer en spekuleravarning att sänka priset på en aktie, medan positiva rapporter om ett företag kommer att höja priset.

Ta en titt på följande inlägg om PostNL: vad tror du effekten av den här nyheten kommer att ha på PostNL-aktiekursen?

PostNL förväntar sig högre spekulera

Den Haag (AFN) – PostNL räknar med att uppnå högre spekulera än väntat. Postföretaget meddelade detta i fredags.

PostNL förväntar sig ett resultat på 50 till 90 miljoner euro under 2013. Tidigare beräknades detta resultat ligga inom 20 till 60 miljoner euro. Förbättringen orsakas enligt PostNL på grund av de högre taxorna som tillämpas från och med augusti och på grund av det förbättrade resultatet i alla segment av företaget.

PostNL nyheter

Nyheter om PostNL på belegger.nl

Effekten är dock uppenbar när du tittar på diagrammet nedan. Med nätmäklare, är det möjligt att investera med hävstång: med 50 000 kronor kan du till exempel köpa 10 000 pund PostNL CFD-aktier. Om du hade köpt PostNL-aktier med en hävstång på 1: 2 för 10 000 pund, skulle du göra det har tjänat mer än 5 000 kronor : det är en avkastning på 5% på en dag!

Observera att hävstångsinvesteringar är mycket riskabla. Om du fattar fel investeringsbeslut förlorar du omedelbart 5 000 kronor!

PostNL rate

Var också uppmärksam på viktiga nivåer

Förutom de dagliga nyheterna kan du också ta avgörande nivåer när du investerar. Ta en titt på diagrammet för ett aktie-, råvaru- eller valutapar och ta reda på vad prisets huvudsakliga riktning är. När man investerar 50 000 kronor är det viktigt att först fastställa den övergripande marknadssituationen: stiger, faller priset eller rör sig det alltid mellan två punkter?

När du har fastställt detta kan du ställa in en punkt där du skulle köpa det finansiella instrumentet i fråga. Låt oss ta en titt på USD JPY här kan du tydligt se en horisontell nivå som priset först inte ville bryta igenom: det kan vara intressant att köpa så snart den horisontella nivån berörs och priset studsar av det.

USD JPY-diagram

Tips: försök först investera gratis med hjälp av en demo demo-konto!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *