Hur kan du köpa AEGON-aktier?

Tror du att det skulle vara intressant att investera i AEGON ? AEGON tillhandahåller finansiella produkter till mer än 30 miljoner kunder. I denna omfattande analys kan du läsa var du bäst kan köpa AEGON-aktier och även hitta aktuellt aktiekurs.

Var kan du köpa AEGON-aktier?

Överväger du en långsiktig investering i AEGON? I så fall är det särskilt viktigt att vara uppmärksam på det ekonomiska klimatet och räntorna. Vill du köpa AEGON-aktier? Du kan direkt köpa AEGON-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”AEGON-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på AEGON?

Är du nyfiken på aktiekursen på AEGON? I grafen nedan kan du se hur AEGON-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för AEGON

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för AEGON.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för AEGON för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i AEGON?

Inte alla investerare kommer att ha goda minnen från AEGON-aktier. Aktiekursen steg till cirka 50 euro under 1990-talet. Detta är långt ifrån aktiekursen vi ser idag. Företaget stötte på allvarliga problem under den ekonomiska krisen 2008 och var tvungen att räddas av den nederländska staten.

Ändå kan en investering idag vara ganska intressant: AEGON betalar ut en regelbunden utdelning, till exempel, vilket är ett bra sätt för investerare att tjäna pengar. Det är dock viktigt att vara uppmärksam på tävlingen: i Europa konkurrerar AEGON med de bättre presterande NN Group och Allianz Group, till exempel.

Att investera i AEGON kan verkligen bli bra. Tidpunkten är avgörande: den ekonomiska krisen 2008 eller coronapandemin 2020 visade återigen hur känsligt ett finansiellt aktie som AEGON är för osäkerhet. När osäkerheten ökar på aktiemarknaden ser du omedelbart att en aktie som AEGON presterar mindre bra. Det kan då vara mindre attraktivt att köpa AEGON-aktier.

Hur kan du köpa AEGON-aktier?

Du kan köpa AEGON-aktier via internet hos en online-mäklare. En aktiemäklare är ett företag som gör det möjligt för privatpersoner att köpa och sälja olika aktier med ett musklick. Är du nyfiken på vilken mäklare du kan köpa AEGON-aktier? Klicka på här för att gå direkt till vår mäklarejämförelse.

För de flesta investerare är det attraktivt att köpa aktierna långsiktigt . En aktie som AEGON kan variera kraftigt i värde. På lång sikt presterar aktierna ofta bättre, medan på kort sikt kan en aktie sjunka avsevärt. Om du tar en långsiktig strategi kan du alltid vänta på en återhämtning när AEGON-aktier inte presterar lika bra som förväntat.

Du kan köpa aktier hos en mäklare genom att göra en beställning. För långsiktiga investerare är en market order ofta ett bra alternativ: du köper aktien omedelbart till nuvarande pris. Om du föredrar att spekulera i prisförändringar kan du också välja en limit order. Med en limit order öppnar du bara en placeringsposition på aktien när ett visst pris uppnås.

Vad gör AEGON?

Ursprungligen är AEGON ett holländskt företag som bildades 1983 genom sammanslagningen av AGO och Ennia. AEGON är ett livförsäkrings-, pensions- och kapitalförvaltningsföretag. Det är ett multinationellt företag med verksamhet i 20 länder i Europa, Amerika och Asien.

Livförsäkring

I livförsäkring är det viktigt att göra bra beräkningar. När allt kommer omkring vill du som företag uppnå goda resultat. AEGON måste beräkna den genomsnittliga livslängden för varje kund. Tror du att AEGON utmärker sig i detta? Om så är fallet kan det vara ett bra val att investera i detta försäkringsgivare!

Aegon

Varför köpa AEGON-aktier?

Innan du köper aktier är det alltid viktigt att först analysera företaget bakom det. Men varför ska du överväga att köpa AEGON-aktier?

Goda resultat:

AEGON har levererat bra resultat under de senaste 20 åren. Med undantag för finanskrisen har företaget genomgående haft en positiv försäljning och spekulera. Tror du att föreställningen kommer att förbli bra i framtiden? I så fall kan du överväga att investera i AEGON.

Det är ett stort företag

AEGON är ett stort företag. Naturligtvis kan även ett stort företag gå ner, men sannolikheten är mindre. Delvis beror det på att ett stort företag har mer reserver och handlingsutrymme. Förutom detta kan ett företag också fungera bättre eftersom det är stort.

På grund av sin storlek kan AEGON tillämpa ekonomiska fördelar. AEGON kan sedan förhandla om bättre erbjudanden och sänka driftskostnaderna. Många har också förtroende för AEGON eftersom det är ett så stort namn. Detta gör en investering i AEGON relativt säkrare än en i ett litet framväxande företag.

Vad behöver du se upp för?

Innan du börjar investera i AEGON är det också viktigt att ta hänsyn till riskerna. Vi tittar på några av de saker du behöver tänka på med detta företag.

Instabil finansmarknad

Vi har sett tidigare att finansmarknaderna kan vara mycket instabila. Aktien i finansinstitut är därför känsligare än genomsnittet för ekonomiska fluktuationer. Det är därför viktigt att noggrant undersöka den ekonomiska situationen innan du köper aktier.

Tror du att ekonomin kommer att ta en näsdyk i framtiden? I så fall är det kanske inte rätt att köpa AEGON-aktier just nu.

Tillit till ledningen är viktigt

Ännu mer än i andra företag är kvaliteten på ledningen viktig i ett företag som AEGON. Med försäkring måste du ständigt konkurrera med andra parter. Det lönar sig därför att sänka kostnaderna för den erbjudna försäkringen. Detta kan vara riskabelt: i framtiden kan det plötsligt visa sig att premierna inte täcker utbetalningarna. En god hantering behövs därför för att bedöma riskerna.

När en ny VD utses kan priset på en aktie som AEGON flyttas betydligt. Därför måste du verifiera om du har förtroende för ledningen bakom företaget.

Vikten av intresse

Ett försäkringsbolag får premier. De kan göra mer spekulera med detta när räntorna är högre. Under perioder med låga räntor kan försäkringsgivarens lönsamhet därför vara under press. Tänk på detta innan du köper AEGON-aktier.

AEGON historia

Du kan läsa om historien om företaget AEGON nedan.

Fusioner

Den ömsesidiga AGO och den listade Ennia har förhandlat om alla aspekter av en fusion i nästan ett år. 1983 kom tiden äntligen: AEGON föddes. Enligt AGO: s dåvarande styrelseordförande, Kees Storm, hade omfattande undersökningar gjorts på namnet. I slutändan valdes AEGON eftersom forskning visade att det sågs som ett grekiskt namn med ett elegant utseende: ljud, snyggt och solidt.

Namnet AEGONs ursprung

AEGON-namnet verkade inte ur luften. Den bildades från de första bokstäverna från de fem viktigaste juridiska föregångarna som slogs samman till AGO och Ennia, nämligen: Algemeene Friesche, Eerste Nederlandsche, Groot-Noorhollandsche, Olveh och Nillmij.

1968 bildades AGO från Algemeene Friesche, Groot-Noordhollandsche och Olveh, medan Ennia skapades 1969 från en sammanslagning av Nillmij och Eerste Nederlandsche.

1998 sålde AEGON sina intressen och företaget ägs nu av ett utländskt investeringsbolag. Vereniging AEGON är AEGONs största aktieägare.

En viktig aktör på den internationella arenan

På 1990-talet blev företaget Amsterdam-börsen favorit och 1999 övertog den amerikanska försäkringsgivaren Transamerica. Detta hjälpte till att göra AEGON till en global aktör.

AEGON hjälper sina kunder att få och behålla kontrollen över all sin ekonomi, med tydliga produkter för nu och för framtiden. AEGONs mål är att vara rättvis och förståelig. De hjälper dig att bygga rikedom för senare. De kan också skydda din inkomst för framtiden. På AEGON kan du göra dina egna val, men de hjälper dig med omfattande råd.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *