Hur kan man köpa aktier i NN Group?

Att investera i den finansiella tjänsteleverantören NN Group kan vara intressant. Men hur kan man investera i företaget NN Group via internet? Och från vilka mäklare kan du köpa de billigaste NN Group-aktierna? I den här artikeln diskuterar vi detta i detalj!

Var kan man köpa aktier i NN Group?

Har du förtroende för NN Groups affärsstrategi och tror du att de senaste förvärven kommer att bidra till bolagets resultat? Då kan det vara smart att investera i NN Group långsiktigt genom att köpa aktierna. Vill du köpa NN Group-aktier? Du kan direkt köpa NN Group-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla NN Group-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på NN Group?

Är du nyfiken på aktiekursen på NN Group? I grafen nedan kan du se hur NN Group-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för NN Group

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för NN Group.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för NN Group för de senaste 5 dagarna:

Om företaget NN Group

Den holländska finansiella tjänsteleverantören NN Group består av NN (Nationale-Nederlanden och NN Investment Bank). Nationale Nederlandse Bank NV, som tillhör Nationale-Nederlanden, erbjuder bankprodukter som bolån och sparprodukter. Detta är en bank som verkar under sin banklicens inom insättningsgarantisystemet. NN Groups huvudkontor ligger i Haag.

Köpa NN Group-aktier

Företagets historia

1963 gick företaget De Nederlanden från 1845 och Nationale-Levensverzekering-Bank samman. 1969, när huvudkontoret för De Nederland stod klart, slogs de två företagen samman. Den formella sammanslagningen blev ett faktum 1970. Vid den tiden fortsatte livförsäkringsbolagen i båda bolagen tillsammans som Nationale Nederlanden Levensverzekering Maatschappij NV.

De olika skadeförsäkringsbolagen i båda bolagen fortsatte som Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij NV År 1984 tog bolaget över AMFAS-koncernen, som var ett bolag som hade vuxit fram ur RVS försäkring och andra små försäkringsbolag 1968. NMB Postbank, som hade ett omfattande kontorsnät, sågs av företaget 1991 som en idealisk fusionspartner. Efter slutförandet av fusionen 1991 blev företaget en del av ING-koncernen. RVS och Nationale-Nederlanden fortsatte tillsammans 2012 under namnet Nationale-Nederlanden.

Under kreditkrisen fick ING-koncernen statligt stöd. Ett av villkoren för detta statliga stöd var försäljning av all försäkringsverksamhet. ING Groups försäkringsverksamhet avvecklades 2013. 2013 blev Nationale Nederlanden en del av NN Group.

Bolaget kommer att bli börsnoterat

Fram till juli 2014 var ING Group ensam aktieägare i företaget NN Group. Företaget meddelade att det kommer att bli börsnoterat i juni 2014. NN Group noterades på Euronext Amsterdam den 2 juli 2014. Vid tidpunkten för börsintroduktionen sålde ING Group 77 miljoner aktier för 20 euro styck. Efter börsnoteringen ägde ING Group fortfarande 71,4 % av aktierna, som senare såldes. De sista 14% av aktierna såldes av ING Group i april 2016. Försäljningen av dessa aktier inbringade cirka 1,4 miljarder euro.

Företag förvärvade av NN Group

Den 5 oktober 2016 lade NN Group ett bud på samtliga aktier i Delta Lloyd, det fjärde största holländska försäkringsbolaget, med 3,2 miljoner kunder i Nederländerna och Belgien. De två företagen nådde en överenskommelse i december 2016. NN Group betalade 5,40 euro per aktie. Genom sammanslagningen skapades ett företag som är en stark aktör inom pensioner, kapitalförvaltning och försäkringar. Som ett resultat av sammanslagningen kan arbetet utföras mer effektivt, vilket ger en kostnadsnytta på minst 150 miljoner euro 2020.

NN Group har tagit över försäkringsverksamheten i återköpsfonden Athora Vivat. Detta förvärv slutfördes i april 2020. Genom att från Athora förvärva VIVAT skadeförsäkringsverksamhet med 300 000 kunder och Volksbanks distributionsverksamhet för ett belopp av 416 miljoner euro, blir NN den största skadeförsäkringsgivaren i Nederländerna.

Tror du att dessa förvärv kommer att bidra till NN Groups rörelseresultat i framtiden? Då kan det vara klokt att investera i bolaget genom att köpa aktierna.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *