Hur kan du köpa aktier i American Express?

American Express är en välkänd kreditkortsutgivare. Eftersom företaget även själv ger ut kreditkort kan de också dra nytta av indrivningen av räntor. Företaget har också flera intressanta samarbeten. I den här artikeln diskuterar vi hur du bäst kan investera i American Express genom att köpa aktierna.

Var kan du köpa American Express-aktier?

Innan du köper aktier i American Express är det viktigt att jämföra företaget med dess konkurrenter. När en konkurrent som Visa uppnår bättre resultat kan det vara smartare att köpa dessa aktier. Du kan till exempel undersöka om företaget fortfarande kan attrahera många nya kunder. Vill du köpa American Express -aktier? Du kan direkt köpa American Express -aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla American Express -aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är aktiekursen på American Express?

Priset på en aktie kan fluktuera konstant. Diagrammet nedan visar hur CFD-aktiekursen för American Express har utvecklats. Med knapparna kan du direkt öppna en investering på företaget.

Om American Express

Huvudkontoret för den finansiella tjänsteleverantören American Express, även känd som Amex, ligger i New York. Detta företag är mest känt i vårt land för att ge ut kreditkort och resecheckar. Sedan 1958 har företagets logotyp bestått av en gladiator eller centurion. Denna logotyp finns avbildad på alla resecheckar, betalkort och kreditkort som utfärdats av företaget. Företaget är ett av de mest kända varumärkena i världen. Den största delen av omsättningen sker i Amerika, nämligen 75%.

American Express historia

Företaget började ge ut resecheckar i slutet av artonhundratalet. Från 1950 och framåt utfärdade American Express även kreditkort som en reaktion på att Diners Club utfärdade kreditkort. Företaget fokuserar främst på de mer välbärgade konsumenterna. Det finns också strikt behörighet: du måste ha en anständig inkomst för att kvalificera dig för den billigaste kort varianten.

Återförsäljare debiteras en relativt hög avgift. Att acceptera American Express-kort är därför mindre attraktivt än att acceptera Visa- eller Mastercard-kort. Men genom att ta ut en högre avgift av handlare kan American Express regelbundet ge sina kunder extra poäng. American Express-kunder tjänar poäng för allt de spenderar som de kan boka roliga utflykter med.

Du kan också begära kreditkort med specialtema från American Express. Till exempel utfärdar företaget kreditkort till flygbolag, hotellkedjor och till och med nöjesparker med vilka du direkt kan njuta av unika fördelar.

köpa aktier i American Express

Skillnader med Mastercard och Visa

American Express startade sin verksamhet tidigare än sina konkurrenter Visum och Mastercard. Visa- och Mastercard-företagen utfärdar inte kreditkort själva utan är endast licensgivare. Visa och Mastercard är kreditkortsnätverk. De överlåter utfärdandet av kreditkort till exempelvis Rabobank och ING bank.

American Express utfärdar kreditkort. Så företaget är både ett kreditkortsnätverk och en kreditkortsutgivare. American Express är också strängare för sina kunder än Visa eller Mastercard. Den inkomst som American Express begär för att vara berättigad till ett kreditkort är högre än den inkomst som begärs av Visa och Mastercard.

Dessutom är kreditkorten American Express-betalkort. Det innebär att kunderna alltid måste betala sina kreditkortsräkningar i sin helhet. Det går inte att delbetala medan Mastercard och Visa erbjuder denna möjlighet.

En fördel med att ge ut kreditkort är att American Express kan tjäna pengar på räntan på utestående lån. Samtidigt finns det också en viktig risk som du måste ta hänsyn till när du investerar i American Express-aktier: i dåliga tider är det mindre benäget att betala tillbaka sina lån. Företaget kan förlora pengar på grund av detta.

Prisutveckling av American Express

Företaget lider hårt av corona krisen. Även under tredje kvartalet 2020 spenderade kunder mindre, vilket resulterade i betydligt lägre vinster. Resultaten är dock inte lika dåliga som under andra kvartalet. Till exempel sjönk vinsten med 39 % under tredje kvartalet och minskningen under andra kvartalet var fortfarande 85 %. Det framgår också av värderingen av aktien på börsen: under tredje kvartalet 2020 kommer aktiekursen att stiga.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *