Hur kan du köpa aktier i American Express?

American Express är en välkänd kreditkortsutgivare. Eftersom företaget även själv ger ut kreditkort kan de också dra nytta av indrivningen av räntor. Företaget har också flera intressanta samarbeten. I den här artikeln diskuterar vi hur du bäst kan investera i American Express genom att köpa aktierna.

Var kan du köpa American Express-aktier?

Innan du köper aktier i American Express är det viktigt att jämföra företaget med dess konkurrenter. När en konkurrent som Visa uppnår bättre resultat kan det vara smartare att köpa dessa aktier. Du kan till exempel undersöka om företaget fortfarande kan attrahera många nya kunder. Vill du köpa American Express -aktier? Du kan direkt köpa American Express -aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla American Express -aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på American Express?

Priset på en aktie kan fluktuera konstant. I grafen nedan kan du se hur aktiekursen på American Express har utvecklats över tid. Använd knapparna för att öppna en investering i företaget.

Företagsinformation från American Express

Nedan är de viktigaste företagsuppgifterna för American Express.

Analyse av American Express-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja American Express är det viktigt att först analysera aktien. I översikten nedan kan du se hur American Express har utvecklats den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för American Express för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen på American Express att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att American Express kommer att göra under 2024 och åren efter? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att detta nummer endast är en förutsägelse om prisutvecklingen för American Express och att denna förutsägelse inte nödvändigtvis behöver gå i uppfyllelse.

Om American Express

Huvudkontoret för den finansiella tjänsteleverantören American Express, även känd som Amex, ligger i New York. Detta företag är mest känt i vårt land för att ge ut kreditkort och resecheckar. Sedan 1958 har företagets logotyp bestått av en gladiator eller centurion. Denna logotyp finns avbildad på alla resecheckar, betalkort och kreditkort som utfärdats av företaget. Företaget är ett av de mest kända varumärkena i världen. Den största delen av omsättningen sker i Amerika, nämligen 75%.

American Express historia

Företaget började ge ut resecheckar i slutet av artonhundratalet. Från 1950 och framåt utfärdade American Express även kreditkort som en reaktion på att Diners Club utfärdade kreditkort. Företaget fokuserar främst på de mer välbärgade konsumenterna. Det finns också strikt behörighet: du måste ha en anständig inkomst för att kvalificera dig för den billigaste kort varianten.

Återförsäljare debiteras en relativt hög avgift. Att acceptera American Express-kort är därför mindre attraktivt än att acceptera Visa- eller Mastercard-kort. Men genom att ta ut en högre avgift av handlare kan American Express regelbundet ge sina kunder extra poäng. American Express-kunder tjänar poäng för allt de spenderar som de kan boka roliga utflykter med.

Du kan också begära kreditkort med specialtema från American Express. Till exempel utfärdar företaget kreditkort till flygbolag, hotellkedjor och till och med nöjesparker med vilka du direkt kan njuta av unika fördelar.

köpa aktier i American Express

Skillnader med Mastercard och Visa

American Express startade sin verksamhet tidigare än sina konkurrenter Visum och Mastercard. Visa- och Mastercard-företagen utfärdar inte kreditkort själva utan är endast licensgivare. Visa och Mastercard är kreditkortsnätverk. De överlåter utfärdandet av kreditkort till exempelvis Rabobank och ING bank.

American Express utfärdar kreditkort. Så företaget är både ett kreditkortsnätverk och en kreditkortsutgivare. American Express är också strängare för sina kunder än Visa eller Mastercard. Den inkomst som American Express begär för att vara berättigad till ett kreditkort är högre än den inkomst som begärs av Visa och Mastercard.

Dessutom är kreditkorten American Express-betalkort. Det innebär att kunderna alltid måste betala sina kreditkortsräkningar i sin helhet. Det går inte att delbetala medan Mastercard och Visa erbjuder denna möjlighet.

En fördel med att ge ut kreditkort är att American Express kan tjäna pengar på räntan på utestående lån. Samtidigt finns det också en viktig risk som du måste ta hänsyn till när du investerar i American Express-aktier: i dåliga tider är det mindre benäget att betala tillbaka sina lån. Företaget kan förlora pengar på grund av detta.

Prisutveckling av American Express

Företaget lider hårt av corona krisen. Även under tredje kvartalet 2020 spenderade kunder mindre, vilket resulterade i betydligt lägre spekuleraer. Resultaten är dock inte lika dåliga som under andra kvartalet. Till exempel sjönk spekuleraen med 39 % under tredje kvartalet och minskningen under andra kvartalet var fortfarande 85 %. Det framgår också av värderingen av aktien på börsen: under tredje kvartalet 2020 kommer aktiekursen att stiga.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *