Hur kan du köpa AT&T-aktier?

Funderar du på att investera i mobiltelefonleverantören AT&T? På den här sidan kommer vi att diskutera det bästa sättet att köpa AT&T-aktier. Du kan också läsa det aktuella aktiekursen för AT&T på denna sida.

Var kan du köpa AT&T-aktier?

Naturligtvis kan du också välja att köpa AT&T-aktier på lång sikt. AT&T är populärt på grund av sin höga, stabila utdelning. Det är dock viktigt att nämna att aktien inte har presterat lika bra med avseende på pris som S&P500 under den senaste perioden. Vill du köpa AT&T-aktier? Du kan direkt köpa AT&T-aktier]? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla AT&T-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är AT&T aktiekurs?

Är du nyfiken på det senaste AT&T-aktiekursen? I diagrammet nedan kan du se omedelbart till vilket pris du kan köpa och sälja CFD-aktier AT&T.

Är det klokt att investera i AT&T?

Det finns många argument för att köpa AT&T-aktier. En anledning att köpa AT&T-aktien är den växande affärsgrenen för företaget och de nya 5G-telefonerna som kommer ut. Med 5G kan AT&T kanske attrahera nya kunder eller locka befintliga kunder att teckna ett dyrare abonnemang.

AT&T är framför allt en intressant investering för den något konservativa investeraren som letar efter en aktie som ger en stabil, hög utdelning. Företaget har ökat sin utdelning i 25 år och aktien är därför ett bra val när du vill bygga upp en inkomst med din andel.

Det finns dock också risker förknippade med en investering i AT&T. Till exempel möter företaget konkurrens från Verizon och dess egna streamingplattformar förlorar kunder till den mer populära Netflix.

De skulder som uppstått till följd av olika förvärv kan göra det svårt att fortsätta att betala ut en stabil utdelning. Om företaget minskar utdelningen kan detta sätta press på aktiekursen. Var därför försiktig med investeringar i AT&T-aktier.

ATT shares buy

Om företaget AT&T

AT&T Inc. är verksamt på marknaden för lokala fjärr- och mobiltelefontjänster i USA. På den marknaden är det den största leverantören och leverantören av telefoni- och dataöverföringstjänster till andra, ofta mindre, teleoperatörer. Företaget har sitt huvudkontor i Dallas, Texas sedan juni 2008.

Företagets historia

Företagets historia börjar 1877 när Alexander Graham Bell grundade Bell Telephone Company. Tillsammans med sin svärfar Gardner Green Hubbard fick han sedan patentet på telefonen. År 1885 grundade han tillsammans med sin svärfar American American and Telegraph Company. Detta företag förvärvade Bell Telephone Company. På detta sätt blev detta företag det viktigaste telefonföretaget i USA.

Företaget utnämndes senare till AT&T Corporation. Detta var ett av de största och mest kraftfulla företagen i USA. Det är därför företaget fick smeknamnet ”Ma Bell”. År 2005 omvaldes företaget till AT&T Inc.

AT&T Corporation tvingades dela upp i ett antal mindre regionala delar 1984. Denna division bröt företagets monopol. De nya regionala företagen var Regional Bell Operating Companies, även känd som ”Baby Bells”.

Företag som övertas av företaget

AT&T tecknade kontrakt med elektronikjätten Apple 2007. Detta gjorde AT&T till den enda leverantören av iPhone, som är populär i USA.

AT&T meddelade sin avsikt att förvärva Deutsche Telecom T-Mobile USA i mars 2011. Företaget ville betala 39 miljarder dollar i kontanter och aktier. Detta förvärv skulle ge AT&T det enda GSM-nätet i USA. Denna övertagande blockerades av USA: s justitieministerium.

Förvärvet av DIRECTV slutfördes i juli 2015. Detta förvärv, som kostade AT&T $ 49 miljarder dollar, gjorde företaget till den största betal-TV-leverantören. Detta förvärv minskade AT&T beroende av mobilintäkter.

I oktober 2016 gjorde AT&T ett erbjudande om cirka 385 miljarder i pengar och aktier till medieföretaget Time Warner. Time Warner, nu Warmer Media, blev en division av AT&T 2018. Efter denna transaktion började AT&T också leverera program själv.

Tror du att dessa förvärv kommer att vara positiva för AT&T: s framtida rörelseresultat? I så fall kan det vara klokt att investera i AT&T genom att köpa aktierna.

Växande antal abonnenter

I oktober 2020 meddelar det amerikanska telekom- och internetföretaget AT&T att antalet mobil- och HBO-abonnenter har ökat kraftigt: företaget fick 5 miljoner nya mobilabonnenter. Antalet HBO-abonnenter på Warm Media ökade från 36 till 38 miljarder abonnenter i USA, medan antalet abonnenter världen över ökade till 75 miljarder. Försäljningen minskade dock på grund av koronakrisen och det faktum att färre samtal görs utomlands.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *