Hur kan du köpa Verizon Communications-aktier?

Verizon är en leverantör som reagerar bra på den nya 5G-tekniken. Om Verizon lyckas locka nya kunder att köpa det dyrare, obegränsade datapaketet kan det vara en bra anledning att köpa Verizon Communications-aktier. Men vad är det bästa stället att investera i Verizon och vad är aktuellt aktiekurs för Verizon?

Var kan du köpa Verizon Communications-aktier?

Det kan vara attraktivt att köpa Verizon Communications-aktier: särskilt nu när företaget svarar på 5G-hype. Problemet är att hittills bara 1% av kunderna upplever högre hastigheter: detta beror på att täckningen i Amerika fortfarande är begränsad. När detta förbättras kan fler amerikaner övertalas att ta en dyrare dataplan, vilket är bra för Verizon Communications lönsamhet.

Om du är säker på att företaget kan fortsätta växa kan det vara smart att köpa Verizon-aktier. Detta görs bäst med en mäklare som tar ut låga transaktionskostnader. På så sätt undviker du att förlora en stor del av din avkastning till höga kostnader. Vill du köpa Verizon Communications-aktier? Du kan direkt köpa [A]? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Verizon Communications-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Verizon Communications?

Är du nyfiken på den senaste aktiekursen för Verizon Communications? Grafen nedan visar priset för vilket du kan köpa Verizon Communications-aktier:

Företagsinformation för Verizon Communications

Nedan hittar du den viktigaste företagsinformationen för Verizon Communications.

Analyse av Verizon Communications-aktier

Innan du bestämmer dig för att köpa eller sälja Verizon Communications-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. Översikten nedan visar resultatet för Verizon Communications under den senaste perioden.

Aktiekurser för Verizon under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Verizon Communications för de senaste 5 dagarna:

Vad gör Verizon Communications aktiekurs under 2024?

Är du intresserad av vad analytiker förutspår för Verizon Communications framtida resultat under 2024 och de efterföljande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Observera att denna siffra bara är en prognos för prisrörelsen för Verizon Communications och kanske inte går i uppfyllelse.

Om företaget Verizon Communications

Företaget Verizon Communications Inc. är en teleoperatör. Detta företag tillhandahåller internettjänster, trådlösa tjänster och fasta och datatjänster. Företaget driver också stora kommunikationsnät. Dessa kommunikationsnät används av regeringen och även för telefonlinjer för företag.

Det trådlösa nätverket, som står för 75% av Verizons omsättning, är den absolut viktigaste delen av detta företag. Företaget, som främst är inriktat på USA, genererar nästan hela sin omsättning i USA.

Verizon Communications, ett av de största amerikanska telekomföretagen, har ett företagsnamn som är en kombination av orden ”veritas” (säkerhet och tillförlitlighet) och ”horisont” (en framåtriktad vision). Företaget har sitt huvudkontor i New York.

Buying Verizon Communications shares

Företagets affärsenheter

Verizon Communications består av två affärsenheter:

  • De Trådlös avsnittet erbjuder alla trådlösa aktiviteter. Denna del av företaget, som svarar för 75% av omsättningen, är den mest lönsamma delen av företaget. Antalet abonnenter för mobilkommunikation ökar varje år.
  • Trådlinje komponenten erbjuder bland annat den fasta telefonanslutningen. Antalet abonnenter med fast telefonanslutning minskar varje år. Denna affärsenhet erbjuder också TV och internet via kabel. För stora användare av data levereras en fiberoptisk kabelanslutning.

Företagets historia

1997 går Atlantic samman med Nynex, som också är ett Bell-företag. År 2000 förvärvar Bell Atlantic GTE och skapar företaget Verizon Communications.

MCI, tidigare amerikanska telekomföretag Worldcom, förvärvades av Verizon Communications 2005. Verizon, som var särskilt intresserad av MCIs företagskunder, betalade 6,7 miljarder dollar för att förvärva detta företag.

Vodafones 45% -andel i Verizon Wireless förvärvades av Verizon 2014. Det var en transaktion värt 130 miljarder USD.

Verizon köpte internetföretaget AOL 2015. 2016 tillkännagav företaget ett förvärv av 4,8 miljarder dollar av internetföretaget Yahoo. Efter sammanslagningen av de två internetföretagen förväntar sig Verizon att börja tjäna mer på reklamförsäljning.

Som du kan se gör Verizon olika förvärv: det är lämpligt att hålla koll på dessa typer av förvärv. Ett förvärv kan vara en bra anledning att köpa Verizon-aktier när det tillför värde till företaget. Om detta inte är fallet måste du vara försiktig när du investerar i Verizon.

Miljoner böter för underlåtenhet att skydda kunddata korrekt

I februari 2020 meddelade Federal Communications Commission (FCC), den amerikanska telekommunikationshunden, att internetföretag skulle bli böter på totalt 200 miljoner USD. Böterna ålades på grund av att de amerikanska internetföretagen inte hade skyddat sina kunders platsuppgifter korrekt.

Enligt tillsynsmyndigheten hade internetföretagen inte gjort tillräckligt för att skydda sina kunders integritet. Dessutom hade internetleverantörer inte gjort tillräckligt för att förhindra obehörig åtkomst till kundens data. Verizon fick därför böter på 48 miljoner USD.

Böter av detta slag är dåliga för företagets rykte. Det kan därför vara en bra anledning att vänta innan du köper Verizon-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *