Hur kan du köpa Aurora Cannabis-aktier?

Cannabisbestånden blomstrar! Och med goda skäl: sedan legalisering av cannabis i många delar av Nordamerika har många intressanta nya företag lagts till. Ett exempel på ett liknande företag är Aurora Cannabis. Överväger du en investering i Aurora Cannabis-aktien ? På den här sidan kan du läsa hur du köper Aurora Cannabis-aktier.

Var kan du köpa Aurora Cannabis-aktier?

Vill du köpa Aurora Cannabis-aktier? Du kan direkt köpa Aurora Cannabis-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Aurora aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Aurora Cannabis?

Är du nyfiken på aktiekursen på Aurora Cannabis? I grafen nedan kan du se hur Aurora Cannabis-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Aurora Cannabis

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Aurora Cannabis.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Aurora Cannabis för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Aurora Cannabis?

En investering i Aurora Cannabis visar sig inte alltid bra: från en topp 150 kanadensiska dollar har växelkursen sjunkit till drygt 10 kanadensiska dollar. Som aktiv investerare kan du dra nytta av denna typ av skarpa nedgångar genom att ta en kort position. Som investerare kan du fråga dig själv om det fortfarande är intressant att investera i Aurora Cannabis-aktier.

Andelen utvecklades dåligt under 2019 och 2020 eftersom ledningen oklokt spenderade mycket pengar. År 2020 gjorde den nya ledningen nödvändiga förbättringar: vissa mindre produktionsanläggningar kommer att stängas för att dra nytta av ekonomiska fördelar.

Ur juridisk synvinkel kan Aurora Cannabis också vara bättre i framtiden: den kanadensiska cannabismarknaden blir till exempel alltmer öppen. Med introduktionen av olika nya produkter som cannabisdrycker och vaping ökar företagets möjligheter ytterligare.

Fortfarande kan en investering i Aurora Cannabis visa sig dåligt: på 6 år har företaget ökat antalet aktier med 11 800% för att skaffa mer kapital. Dessutom har företaget svårt att konkurrera med den olagliga marknaden, eftersom produkter på den svarta marknaden är undantagna från skatt. Därför finns det mycket osäkerhet om framtiden för Aurora Cannabis: om det är smart att köpa aktierna nu är bara en fråga.

Kort sagt om Aurora Cannabis

I Nordamerika får fler och fler platser producera och sälja cannabis. Detta gäller ofta cannabis för medicinska applikationer. Du kan dra nytta av denna utveckling genom att investera i marijuana-aktier. Att investera i dessa aktier kan vara attraktivt. Ett exempel på ett företag som du kan investera i är Aurora Cannabis.

Aurora Cannabis är en erkänd producent av medicinsk cannabis. Huvudmarknaden för detta företag i Kanada. År 2016 gjordes den första omsättningen. År 2018 producerades cirka 570 000 kilo cannabis. Under sommaren 2018 blev produktion och användning av cannabis lagligt i Kanada. Denna legalisering av cannabis i Kanada erbjuder Aurora Cannabis utan tvekan möjligheter.

Investering av Aurora Cannabis

Investera i cannabis?

Är det klokt att investera i cannabis? Cannabis blir lagligt i fler och fler länder. Det är därför utsikterna är rosiga. Det är en marknad med potential. Enligt forskning kan marknaden växa enormt. År 2030 kan omsättningen av laglig marijuana-odling vara värt 75 miljarder dollar.

Detta är inte orealistiska siffror. Den illegala cannabis marknaden omsatte cirka 50 miljarder dollar 2018. Omsättningen av lagligt cannabis 2018 var 6,7 miljarder dollar. År 2030 kan en omsättning på 75 miljarder dollar uppnås när den totala marknaden växer 3% över 12 år. Människor måste byta från olagliga parter till lagliga alternativ för att uppnå denna tillväxt.

Ett snabbt växande företag

Cam Battley är Chief Corporate Officer för Aurora Cannabis. Vad har han att säga om företaget? Företaget växer snabbare än sina konkurrenter. När det gäller storlek är detta cannabisföretag det andra i världen med verksamhet i 18 länder.

Aurora Cannabis producerar cannabis helt i växthus. Genom glastaket drar vi nytta av solens värme. Vi kan också övervaka miljöfaktorer som fuktighet och temperatur. Produktionen är mycket effektiv, så vi kan producera cannabis för mindre än en dollar per gram.

Marknaden för medicinsk marijuana är volatil

Att investera i cannabis är inte utan risk. Många företag som producerar cannabis har vuxit. För att möta efterfrågan på medicinska cannabisprodukter har de ökat sin produktion. Det pris som företagen får för sin cannabis kan dock variera. Priserna på cannabisaktier är också volatila. Aktiekurserna kan därför stiga eller sjunka betydligt i värde.

Du kan dra nytta av detta genom att aktivt handla i Aurora Cannabis-aktier. Genom att ägna stor uppmärksamhet åt nyheterna kan du surfa på vågorna av hysteri och panik.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *